ŠMEKERSKI POTEZ SRBINA Dvajt Gejl: Mitrović mi poklonio devetku
Foto: Reuters

Englezi u čudu

ŠMEKERSKI POTEZ SRBINA Dvajt Gejl: Mitrović mi poklonio devetku

Fudbal -

Aleksandar Mitrović nije želeo da učestvuje u šuterskom takmičenju za broj na dresu s direktnim konkurentom za mesto u timu Dvajtom Gejlom

Fudbalska Engleska priča o Aleksandru Mitroviću i njegovom potezu kojim je prepustio „devetku“ Njukasla svom rivalu u napadu „svraka“ Dvajtu Gejlu.Navijači Njukasla, koji obožavaju Srbina, ljuti su na menadžera Rafu Beniteza. Naime, španski stručnjak je pred početak sezone hteo da razvije takmičarski duh kod dvojice napadača, starosedeoca Mitrovića i novajlije iz Kristal palasa Gejla.Mitar ćutao o svemuO čemu se zapravo radi, otkrio je javnosti Dvajt Gejl, jer Mitrović i Benitez o tome nisu hteli da pričaju pred novinarima.- Rafa je organizovao takmičenje za „devetku“. Nas dvojica smo bili kandidati. Menadžer je insistirao da šutiramo na gol i da onaj ko pobedi dobije „devetku“. A onda je Mitrović pokazao da je sjajan momak, pre treninga mi je rekao da jednostavno uzmem broj. Hvala mu na tome - rekao je Gejl i dodao:

Zahvalan... Dvajt Gejl
Zahvalan... Dvajt Gejl

Možemo i zajedno

- Nikada neću zaboraviti njegov gest, koji je pokazao zajedništvo među nama fudbalerima. Mitro je veliki čovek i sjajan napadač. Pred njim je velika karijera. Nas dvojica možemo da igramo zajedno, mislim da bismo se sjajno dopunjavali.Aleksandar Mitrović, bivši igrač Partizana, ove sezone u Čempionšipu nosi dres s brojem 45, dok Dvajt Gejl ima „devetku“. Srbin je došao u Njukasl u leto prošle godine za 11 miliona evra iz Anderlehta.

Reč navijačaSRBIN JE PRAVA LEGENDARafa Benitez na početku sezone najviše poverenja ima u Ajoza Pereza i Dvajta Gejla, koji počinju utakmice. Aleksandar Mitrović ulazi s klupe i ove jeseni samo je jednom bio starter. Srbin je dao jedan, a Gejl četiri gola u pet utakmica. Navijači „svraka“ obožavaju Mitrovića i teško podnose činjenicu da na početku sezone nije u prvom planu. Oni još pamte kada je krvario za klub protiv Sanderlenda i kada nije hteo da napusti teren, iako je lekar na tome insistirao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track