ŠOK Igor Spasić: Vazura mi nudio novac za glas!
Foto: Saša Pavlić

Član skupštine o direktoru Partizana

ŠOK Igor Spasić: Vazura mi nudio novac za glas!

Fudbal -

Nada mnom se vrši politički progon i mobing samo zato što podržavam Bjekovića, kaže Igor Spasić, trener Teleoptika, koji je juče smenjen sa te funkcije

Dosadašnji trener Teleoptika Igor Spasić tvrdi da mu je generalni direktor Partizana Miloš Vazura nudio novac da napusti Skupštinu crno-belih, budući da od početka sukoba u Humskoj podržava kandidata opozicije za mesto predsednika Nenada Bjekovića.

- Juče mi je uručen otkaz, i to tako što mi je saopšteno da me je smenio UO Teleoptika, a otkaz mi daje Partizan. Kao razlog se navodi to što sam odbio da budem trener u mlađim kategorijama Teleoptika, zbog čega klub ne može da me otpusti.

Eto, nakon dve decenije rada u klubu, pregršt osvojenih trofeja u zemlji i inostranstvu, velikog broja igrača izbačenih u prvi tim, doživeo sam da me jedan glumac i govornik, profesor rimskog prava na Pravnom fakultetu, Vladimir Vuletić iz kluba isprati sa „zbogom“. Nada mnom se vrši politički progon i mobing samo zato što podržavam Nenada Bjekovića - kaže Igor Spasić, a zatim iznosi neverovatan podatak:

Odbio sam ponudu

- Odmah nakon prekinute majske skupštine sedeo sam s generalnim direktorom kluba Milošom Vazurom i on mi je rekao: „Ajde sad da pričamo malo o politici. Koliko košta tvoj potpis za napuštanje Skupštine?“ Poručio sam mu da to nema cenu i tako prekinuo razgovor.Prema Spasićevim rečima, Vazura mu se drugi put obratio tek u oktobru prošle godine, kad mu je saopštio da više nije trener Teleoptika, i to zato što tako želi bivši generalni sekretar kluba Žarko Zečević, koji je glavni savetnik aktuelnog rukovodstva.- Vazura mi je tom prilikom rekao da je u pitanju viša politika, odnosno da Žarko Zečević ima veliku želju da trener Teleoptika bude Ivan Tomić. Čak mi se i izvinio, rekavši da on ima visoko mišljenje o meni, ali da tako mora da bude - kaže Spasić.

Ponedeljak je dan D

Skupština Partizana zakazana je za ponedeljak. Nenad Bjeković je za Kurir izjavio da je suprotna struja, protivno statutu, zamenila članove Skupštine i hitno zakazala novo glasanje. Zbog svega što se događa u Humskoj, Bjeković je pre nekoliko dana poslao pismo predsedniku FSS Slaviši Kokezi, od koga traži da spreči nelegitimno preuzimanje vlasti u Partizanu. S druge strane, Goran Milanović, potpredsednik Saveza, odgovara da FSS ne može da učestvuje u izbornoj proceduri bilo kog kluba.

Direktor demantujeMILOŠ VAZURA: TO JE LAŽ, IDEMO NA SUD!Generalni direktor Partizana Miloš Vazura negira tvrdnje Igora Spasića da mu je nudio novac za otkup njegovog glasa i čak najavljuje da će ga tužiti zbog izgovorenih reči.- To je najobičnija budalaština, laž, i zbog toga ću tužiti Igora Spasića! On je smenjen zbog loših rezultata, i to je jedina istina - kaže Miloš Vazura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track