SPECIJALNA POZIVNICA ZA ZLATNOG OLIMPIJCA: Nemanja Matić pozvao Štefaneka na utakmicu fudbalera
Foto: Dado Đilas

Biće gost na Marakani

SPECIJALNA POZIVNICA ZA ZLATNOG OLIMPIJCA: Nemanja Matić pozvao Štefaneka na utakmicu fudbalera

Fudbal -

Jedan je od onih sa najvećim autoritetom u najboljem nacionalnom timu,igrač od poverenja i ličnost koja svojim stavom i ponašanjem uživa ogromno poštovanje sportske i fudbalske javnosti – Nemanja Matić.

Zbog isključenja u poslednjem meču minulih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor Slavoljub Muslin neće moći da računa na usluge sjajnog veziste u uvodna tri duela puta ka Rusiji, ali sve to neće uticati na njegovu odluku da bude uz saigrače.

-Razgovarao sam sa selektorom i dogovorili se da i pored toga što ne mogu da igram, budem uz reprezentaciju. Bez obzira na okolnosti želim da u svakom trenutku budem deo tima – ističe Nemanja Matić.

Krećemo u novu avanturu, narod želi da vidi reprezentaciju na velikom takmičenju?

-I možemo doći do cilja, ali bez velikih reči, obećanja. Znamo šta želimo i moramo biti skromni, jer nismo favoriti. Uvek kada smo bili, loše smo prolazili, a kada nismo, pružali smo dobre partije. Srbija ne može nikome da preti, ali ne sme i neće nikoga da se plaši.

Kapiten Ivanović je rekao da selekcija koja osvoji 12 bodova u susretima sa Gruzijom i Moldavijom sigurno putuje u Rusiju?

-Neko ko ima toliko iskustva u reprezentaciji kao naš kapiten sigurno da ima razloga za ovakvu prognozu. I treba mu verovati. Grupa nam je dosta ujednačena, a moramo svi biti svesni da u Evropi više nema autsajdera, lakih utakmica, protivnika. I šampionat u Francuskoj pokazao je koliko reprezentativni fudbal napreduje. Isto očekujem od Srbije, jer u prethodnim kvalifikacijama imali smo jedan broj mladih igrači koji su u međuvremenu sazreli, stekli iskustvo i mislim da su sada spremni da ponesu odgovornost.

Na premijeri nas čeka Republika Irska, jedno od prijatnih iznenađenja na minulom Evropskom prvenstvu, a iskustvo nam govori da svaki start ima uticaja na kasniji rasplet u kvalifikacijama?

- Dobar rezultat mnogo bi značio zbog samopouzdanja, ali to je samo prva u nizu teških utakmica na putu do Rusije. I ne bih sada govorio o Austriji i Velsu, oni su briga našeg stručnog štaba, uostalom kao i Republika Irska. Znam samo da nas očekuje veoma zahtevan meč, jedna borbena ekipa,dobro organizovana, fizički moćna i opasna iz kontra napada.Ponavljam, neće biti lako, ali uz podršku sa tribina možemo do rezultata koji bi nas sve učinio srećnim.

Podrška je ono što nedostaje reprezentaciji,ona može biti ključna u prelomnim trenucima, ali i ona mora da se zasluži?

-Slažem se, mi smo ti koji svojim učinkom šaljemo poziv navijačima. Mislim da samo zajedno možemo ostvariti naše želje, a kako se nalazimo na novom početku, voleo bih da narod ispuni tribine „Rajka Mitića“ i bude uz svoju reprezentaciju, jer drugu nemamo- rekao je Nemanja Matić.

Davor Štefanek moj gost na „Rajku Mitiću“

Prvo zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju osvojio je rvač Davor Štefanek, a u moru čestitki i jedna iz Londona.

-Čestitam Davoru na fantastičnom uspehu. Sve nas je učinio ponosnim. Ovom prilikom ga pozivam ga da bude moj gost na utakmici Srbija – Republika Irska – kaže Nemanja Matić.

Hvala Nataši, jednu zemlju imamo

Podrška našem putu ka Rusiji dolazi od mnogih javnih ličnosti Srbije, a kampanju „Jednu zemlju imam, podrži Orlove“ video je, naravno, i as Čelsija.

-Hvala Nataši Kovačević, hvala svima koji učestvuju u ovom projektu. Mnogo nam je važna podrška naroda, sa punim tribinama i vetrom u leđima, i Rusija je bliža – ne ostavlja dilemu Nemanja Matić.

Grujić mlad, ali zreo momak

Dobar savet uvek zlata vredi, a Nemanja Matić ističe da ima kontakt sa Marko Grujićem, koji je za kratko vrreme osvojio navijače Liverpula.

-Mlad je, a opet zreo za svoje godine. Vredno radi, na dobrom je putu i ono što je sigurno, korist od svega imaće i reprezentacija. Tu sam da ga podržom, pomognem nekim savetom – kaže Nemanja Matić.

Za Čelsijem na titulu

Čelsi je počeo sezonu pobedom nad Vest Hemom, a Antonio Konte je svima stavio do znanja da će srpski reprezentativac biti važna karika „plavaca“ u dugoj sezoni.

-Bilo je nekih razgovora, želje drugih klubova,ali Konte me ubedio da ostanem. Ambicije? Titula – kaže Nemanja Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track