SRBI VOLE DA BIJU: Naši fudbaleri ne beže od konflikta
Foto: Reuters

Kad krv udari u glavu

SRBI VOLE DA BIJU: Naši fudbaleri ne beže od konflikta

Fudbal -

Rambo Petković vaspitavao Marsela, šamar Pantelića Van Buriku, Janković udario na mafijaškog unuka, Rajković nokautirao Korejca

Vest o fizičkom sukobu Aleksandra Kolarova i Vensana Kompanija podsetila je na ranije slične probleme srpskih internacionalaca sa svojim saigračima tokom treninga, pa čak i na utakmicama. Tuče im nisu specijalnost, ali događali su se s vremena na vreme i takvi skandali kada im proradi vrela balkanska krv.VAN BURIK SE ZATRČAO NA PANTELIĆALegenda kaže da je Marko Pantelić morao šamarom da smiri Dika van Burika jer Holanđanin nije mogao da iskontroliše bes tokom zimskih priprema 2007. u Turskoj. Prvi sukob izbio je na prijateljskoj utakmici sa Galatasarajem u Istanbulu i tada je Van Burik pokušao da se obračuna sa srpskim centarforom. Tuču su sprečili saigrači, reagovao je i sudija, ali tog „zida“ nije bilo da ih zaustavi u svlačionici, kada je Pantelić imao inicijativu.- Sve je u redu - rekao je Pantelić posle bitke, dok je Van Burik bio pričljiviji:- Izvinio sam se svima. Izludeo sam od umora posle deset dana na pripremama.

BOŠKO UDARIO NA MAFIJUBoško Janković morao je 2012. u Đenovi da brani čast posle napada njegovog kolege Đuzepea Skulija, unuka čuvenog mafijaškog bosa Đuzepea Morabita. Oni su se fizički sukobili na treningu, kada je Janković oštro startovao na Skulija, a ovaj ga zauzvrat šutnuo. Nakon toga, novi trener Đenove Luiđi de Kanio prekinuo je trening, dotrčali su ostali igrači, a Janković i Skuli su na kraju razmenili i nekoliko psovki. Skuli, naravno, nije propustio priliku da Jankovića podseti na svoje poreklo i na to ko mu je deda.

RAMBO DOVODIO U RED BRAZILCA MARSELAPre 11 godina samo su retki mogli da naslute visine koje će dodirnuti današnji levi bek Real Madrida, a Dejan Petković je bio među njima. Čuveni Rambo tada je branio boje Fluminensea, a Marselo je igrao prvu seniorsku sezonu i nije mnogo vodio računa o hijerarhiji u timu.- Morao sam da ga naučim kako se poštuju stariji - rekao je Petković posle jednog treninga na kojem je išamarao Marsela.

Akteri nisu dugo bili na ratnoj nozi. - Predrag Mijatović je bio sportski direktor Real Madrida, a ja sam mu rekao da angažuje Marsela i da neće pogrešiti - ispričao je Rambo.RAJKOVIĆ „SLOŽIO“ KOREJCA SONASlobodan Rajković i Korejac Heung Min Son potukli su se na treningu Hamburgera, zbog čega je uprava nemačkog kluba odlučila da našeg igrača preseli u amaterski tim. Posle verbalnog sukoba, njih dvojica su ukrstila pesnice, a kao kolateralna šteta nastradao je Turčin Tolgaj Arslan, kome je pukla arkada.

Nemci su pisali leta 2012. da je na treningu prvi sa provokacijama počeo Korejac. Kada su krenule da rade pesnice, Rajković je nehotice potkačio Arslana, a nastali metež Son je probao da iskoristi za kung-fu udarac nogom u Srbina. Trener Fink je na kraju samo Rajkovića oterao u svlačionicu.ŠEIK NAGAZIO JESTROVIĆAKrajem aprila 2005. Nenad Jestrović je ušao u klinč sa tadašnjom nadom Anderlehta Šeikom Tioteom, koji je danas saigrač Aleksandru Mitroviću u Njukaslu. Iskusni golgeter nije mogao da podnese lakoću kojom je Tiote ulazio u duele tokom treninga, a kap strpljenja prelila se kada ga je snažno nagazio.

Belgijski mediji su pisali da je u sukobu bilo krvi i da je prvi razdvajao ratoborne saigrače Besnik Hasi, tada još igrač slavnog kluba iz Brisela. Trener Frenki Ferkauteren sutradan nije negirao sukob, ali je zamerio medijima što su pominjali i prolivanje krvi u tom kontekstu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track