SRPSKI CENTARFOR BRILJIRA: Komazec u golgeterskoj formi u Hong Kongu
Foto: Fejsbuk

Doneo tri boda svom klubu

SRPSKI CENTARFOR BRILJIRA: Komazec u golgeterskoj formi u Hong Kongu

Fudbal -

Srpski centarfor Nikola Komazec pre mesec dana postao je član Južne Kine, jednog od najuspešnijih klubova u Hong Kongu, a već u prvom zvaničnom nastupu je pokazao kakvo će pojačanje predstavljati.

U prvom kolu Premier lige, njegov klub je pobedio BCGS Hong Kong Saplings sa 1:0 (1:0), a strelac jedinog pogotka je upravo bio Komazec u 35. minutu susreta.

Gol je posledica kvalitetne akcije njegove ekipe, koja je krenula po desnoj strani terena. Na centaršut, Komazec je utrčao na prvu stativu i smestio loptu u bliži ugao gola gostujućeg tima.

Da će biti prva zvezda tima, Komazec je potvrdio i u pripremnom periodu, gde je na osam utakmica postigao ukupno devet golova, s tim što je na svakom duelu bio strelac. Među ekipama kojima je srpski centarfor dao gol su i kineski prvoligaši Gvangžu Evergrande, lider prvenstva koga trenira Luis Skolari i Gvangžu R&F na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi.

U šampionatu Hong Konga na redu je jednomesečna pauza, a u međuvremenu ekipu Južne Kine očekuje nastup u AFC kupu, gde će se u dvomeču protiv malezijskog predstavnika Džohor Darul Tazim, koji brani titulu, boriti za plasman u polufinale. Prvi meč na programu je 13. septembra na Mong Kok stadionu u Hong Kongu, a revanš sedam dana kasnije u Džohor Bahruu.

28-godišnji Komazec je u prethodnoj polusezoni u dresu Batumija na 13 utakmica upisao četiri asistencije i pet golova.

Karijeru je započeo u Hajduku iz Kule, posle čega je prešao u rumunski Petrolul. Sa najviše uspeha nastupao je za Maribor, sa kojim je igrao i u Ligi Evrope, kao i za Sarajevo gde postigao 14 golova na 19 utakmica.

Srpski fudbaler je igrao i u Aziji za tajlandski Suphanburi, Busan iz Koreje i Pataja Junajted, takođe iz Tajlanda, kao i za norveški Haugesund.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track