SRPSKI MM TANDEM PRED PORTUGAL: Najbolji protiv najboljih
Foto: Dado Đilas

Od Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića se očekuju golovi

SRPSKI MM TANDEM PRED PORTUGAL: Najbolji protiv najboljih

Fudbal -
Dvojica mladih reprezentativaca veruju da "orlovi" mogu do povoljnog rezultata u Lisabonu

Reprezentaciji Srbije je cilj da na meču kvalifikacija za EURO 2016 u nedelju u Portugalu postigne gol. Tako su najavili i selektor Radovan Ćurčić i igrači.

A golovi se očekuju od mladih internacionalaca Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića.

Mitrović, napadač Anderlehta, tvrdi da je svestan važnosti utakmice u Lisabonu, ali uverava da ne oseća veliki pritisak.

"Tenzija postoji, ali nije velika. Normalno je da ima pritiska, jer je meč u Portugalu možda i najvažniji za nas u kvalifikacijama. Idemo po što bolji rezultat", rekao je Mitrović uoči današnjeg polaska u Lisabon.

On je u odličnoj golgeterskoj formi, jer konstantno daje golove u dresu Anderlehta, koji doduše ne beleži dobre rezultate u poslednje vreme.

"Imali smo manjih problema u klubu, ali sam se redovno upisivao u strelce i nadam se da ću tu seriju nastaviti i u Portugalu. Ali važnije od mog pogotka su tri boda, što je i cilj".

Mitrović je istakao da će utakmica sa Portugalom biti pravi ispit za za tim Radovana Ćurčića.

"Ceo tim Portugala je opasan, sve su to veliki igrači koji igraju u velikim klubovima i biće to pravi ispit za našu ekipu. Međutim, bolje igramo protiv težih protivnika, što se pokazalo i na utakmici sa Francuskom".

Upitan da li je upoznat sa kvalitetima golmana Portugala Ruija Patrisija, Mitrović je odgovorio:

"Pričao sam o njemu sa našim golmanom, Vladimirom Stojkovićem, koji je sa Patrisijom svojevremeno bio u Sportingu. Bilo kako bilo, sve se zna o njima, to su vrhunski igrači", zaključio je Aleksandar Mitrović.

Za razliku od Mitrovića, Lazar Marković ne igra često za Liverpul. Ipak, njegovo poznavanje terena i atmosfere na stadionu Luž, moglo bi da bude dragoceno. On je igrao prošlu sezonu za Benfiku pre nego što se preselio na Enfild.

"Portugal je dobar protivnik, poznajem njihovu ekipu, kao i teren i drago mi je što ću se vratiti tamo. Očekujem povoljan rezultat do kojeg možemo da dođemo", rekao je Marković.

Krilni napadač je posebno apostrofirao "mnogo opasnu" navalu protivnika.

"Imaju fantastične igrače - Kristijana Ronalda, Nanija, Rikarda Kvarežmu. Mnogo su opasni u napadu... Nadam se da ćemo ih zaustaviti".

Upitan da li se promenila atmosfera u ekipi otkako je Radovan Ćurčić postao selektor, Marković je rekao:

"Atmosfera je možda malo bolja, ali je sve manje-više isto".

Utakmica Portugal - Srbija igraće se u nedelju od 20.45 u Lisabonu. U kvalifikacionoj Grupi I Srbija je pretposlednja na tabeli sa jednim bodom, a Portugal zauzima drugo mesto sa šest bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track