STOJKOVIĆ ZA KURIR: Da nema Partizana, Živković bi jeo ćevape na crtu
Foto: Zorana Jevtić

I golman opleo po saigraču iz reprezentacije

STOJKOVIĆ ZA KURIR: Da nema Partizana, Živković bi jeo ćevape na crtu

Fudbal -
Frka oko fudbalera Partizana Andrije Živkovića se ne smiruje.

Golman nacionalnog tima Srbije i bivši čuvar mreže Partizana, Vladimir Stojković, poput kapitena crno-belih Saše Ilića, ističe da mu nisu jasni razlozi zbog kojih Andrija Živković odbija da potpiše novi ugovor s klubom iz Humske ili barem pristane da bude prodat.

"Vidim da Partizan trenutno ima probleme, ali verujem da će isplivati iz njih. Uspesi u Ligi Evrope u pokazatelj da ekipa ima kvalitet i mislim da posle toga nikako ne može da se kaže da je ovo promašena sezona. Došli su Ivica Iliev na mesto sportskog direktora i Ivan Tomić kao trener i uveren sam da će njih dvojica uspeti da podignu kvalitet igre Partizana", kaže Stojković za Kurir, a onda prelazi na onu bolniju temu:

"Gledam sve ovo šta se događa oko Andrije Živkovića i zaista ne mogu da verujem u ono što čitam. On je vrhunski fudbaler, sjajan momak, u to nema dileme, ali da nema Partizana on bi sada jeo ćevape u nekoj kafani u Nišu i to na crtu jer ne bi imao da plati. Klub ga je stvorio, dao mu uslove koje niko pre njega nije imao i on sada tera inat umesto da izađe u susret. Potpredsednik kluba Milorad Vučelić rekao da je spreman da mu ponudu platu od milion evra, što samo govori koliko ga u klubu cene i kako se odnose prema njemu. Ima tretman kao da su mu u Partizanu i tata i mama".

Nacionalni čuvar mreže ističe i to da ne može da shvati zašto se Andrijin otac Jovica ponaša kao da hoće da prevari klub.

"Pročitao sam izjavu u kojoj kaže da je njegov sin igrao za Partizan povređen. Čekajte, a ko nije? Pa to je normalna stvar. Ne možete ni da verujete koliko sam ja puta igrao pod blokadama, ali to pokazuje karakter čoveka. Vidim i da mu smeta što je generalni sekretar Darko Grubor rekao da je 'Andrija imovina Partizana'. Pa to je žargonski rečeno. S Darkom Gruborom sam sedeo 100 puta i znam koliko vodi računa o toj deci. On je samo rekao da Žile ima ugovor s Partizanom, kao što smo i svi mi imali. Partizan je njemu toliko dao i ne znam zašto mu se vraća na ovaj način. Ljudi, pa ovo je sport, fudbal, i klub zarađuje tako što prodaje igrače. Tako je svuda u svetu. Ne znam zaista koji je razlog zbog čega želi da prevari klub, koji je od njegovog sina stvorio vrhunskog igrača".

Stojković naglašava da je razgovarao i s saigračima iz nacionalnog tima, bez obzira na njihovu klupsku obojenost, koji su mu listom poručuili kako ne shvataju u ovakav odnos porodice Živković prema Partizanu.

"Pričao sam s reprezentativcima i oni mi kažu da nikada nisu čuli ni za šta slično. Naravno da razumem da Živković, kao mlad momak, sluša savete roditelja, ali isto tako, kao punoletan treba da donese konkretne odluke. Partizan mu je dao sve u životu i ne vidim razlog zašto želi da ga ostavi bez para i da plaća određene penale, samo zato što on ne želi da produži ugovor ili bude prodat", rekao je Stojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track