STRAVIČNA ISPOVEST: Trener me je silovao i zarazio HIV-om kada sam imala 8 godina!
Foto: Profimedia

Potresna priča koja je rasplakala svet

STRAVIČNA ISPOVEST: Trener me je silovao i zarazio HIV-om kada sam imala 8 godina!

Fudbal -
Dvadesetsedmogodišnja žena iz Australije, poznata pod pseudonimom BXA, tvrdi da ju je silovao fudbalski trener kada je imala samo osam godina.

Nekoliko godina kasnije dijagnostifikovan joj je virus HIV, a ona kaže da je za to zaslužan trener fudbalske ekipe iz južnog Sidneja.

BXA je u ponedeljak svedočila ispred Kraljevske komisije zadužene za institucialno reagovanje na zlostavljanje dece u Australiji. Nesrećna žena nije imala snage da sama ispriča kakve strahote je preživela, pa je zamolila drugu osobu da pročita njen iskaz.

U iskazu je istakla da je njena majka imala problema sa konzumiranjem alkohola i droga, pa joj je često govorila da ostane kod trenera u kući nakon treninga i tokom vikenda.

"Na početku su trener i njegova žena bili jako pristojni. Bili su jako prisni, nežni... Kasnije sam osetila da su bili previše čudni po tom pitanju, pa mi je bilo nerijatno. Prvi put kada me je trener silovao, bio je petak veče..."

Ilustracija, foto: Profimedia
Ilustracija, foto: Profimedia

Nesrećna žena otkriva da ju je trener silovao svaki put kada bi ostala da prespava kod njega u kući i da je njegova supruga često bila u sobi i posmatrala to.

"Ona je obično ležala na krevetu, ili bila negde u sobi i posmatrala sve. Govorila mi je da je sve OK i da je sve to u redu."

Trenerova supruga je navodno često dolazila noću u gostinsku sobu i vodila je natrag u spavaću sobu kod trenera i nje, gde bi ostala dok ju je trener silovao.

Žrtva je izjavila da nije rekla majci šta se dešava, jer je mislila da bi je ona okrivila da pravi probleme i izmišlja.

U martu 2003. godine, pre nego što je napunila 15 godina, BXA je saznala da ima HIV, a doktori su joj rekli da je virus prisutan nekoliko godina. Ona je ubeđena da ga je dobila od trenera, jer od silovanja nije imala dečka i nije bila na transfuziji krvi.

Trener je optužen za silovanje tek kada je BXA drugarici iz razreda rekla da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Međutim, trener je u nedostatku dokaza oslobođen optužbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track