SUPERKUP EVROPE: Sad si uzo trofej, Mažiću!
Foto: Profimedia

Još malo pa ćemo početi glasno da navijamo za njega

SUPERKUP EVROPE: Sad si uzo trofej, Mažiću!

Fudbal -

Milorad i njegovi pomoćnici dobili medalje posle meča Real - Sevilja, pa su tako ostali najbolji srpski predstavnici u Evropi

Fudbaleri Real Madrida tek posle dva produžetka savladali su Sevilju u Superkupu Evrope i treći put u klupskoj istoriji osvojili ovaj trofej - 3:2 (2:2, 1:1).

Srbiju je na ovom meču predstavljala sudijska petorka predvođena glavnim arbitrom Miloradom Mažićem, koji je posao obavio bez greške.

Detalj sa meča... Mažić brinuo i o zdravlju igrača
Detalj sa meča... Mažić brinuo i o zdravlju igrača

Duel španskih ekipa koje su ove godine osvojile Ligu šampiona i Ligu Evrope nije bio nimalo lak za suđenje, tim pre što je u norveškom Trojndhejmu sve vreme padala kiša, a prvotimci Reala i Sevilje su od početka susreta bili vrlo nervozni. Međutim, rođeni Vrbašanin je, zajedno sa svojim pomoćnicima pored aut-linije i onima pored gola, sve vreme konce meča držao u rukama.

Do trofeja u 119. minutu... Real pobedio Sevilju sa 3:2
Do trofeja u 119. minutu... Real pobedio Sevilju sa 3:2

Pokazao je tri žuta kartona šampionu Evrope i novom osvajaču Superkupa, a isto toliko su zaradili i igrači trostrukog uzastopnog osvajača Lige Evrope, s tim da je Timotije Kolodejčak sam dobio dve opomene i opravdano u 93. minutu morao da napusti teren. Pored ove teške, ali potpuno ispravne odluke, Mažić je doneo još dve nimalo lake koju su bile sasvim na mestu. Najpre je u 72. minutu dosudio jedanaesterac za Sevilju posle faula Serhija Ramosa, a onda istom igraču u produžetku argumentovano poništio pogodak. Uz to, Mažić se odlično kretao, nije ulazio u velike rasprave sa igračima, pokazao je autoritativnost i potvrdio da je trenutno jedan od najboljih evropskih arbitara.Sve ovo naveli su i španski mediji, dodelivši visoku ocenu našem arbitru.

Pomoć iza golaI GRUJIĆ FANTASTIČANPored Milorada Mažića, odličan posao su obavili i njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, ali pre svega je odličan bio Danilo Grujić, koji je pored Nenada Đokića bio iza gol aut-linije. Upravo njega je pohvalio i specijalizovani sajt www.worldreferee.com, na kojem je objavljeno sledeće:- Naravno, Mažić je posao uradio dobro. Ipak, zvezda večeri je bio peti sudija Grujić. On je signalizirao opravdani penal, crveni karton i faul kod poništenog gola. To su bile tri najteže situacije u kojima su Mažić i njegovi saradnici pokazali da su pravi tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track