SUPERLIGA: Počinje mučenje lopte!
Foto: Fonet

Zvezda i Napredak otvaraju sezonu

SUPERLIGA: Počinje mučenje lopte!

Fudbal -

Po sistemu iz prošle sezone, na kraju dvokružnog dela liga će se podeliti na plej-of i plej-aut

Da li ste se uželeli domaćeg fudbala? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda ste sigurno zadovoljni što Superliga počinje već večeras utakmicom Crvena zvezda - Napredak (20 časova, Arena sport).Kakav je - takav je. Bolji nemamo. Zbog toga pred početak nove sezone elitne lige možemo samo da poželimo da se igra dobar, ofanzivan fudbal s puno golova, a da se što manje priča o suđenju i neregularnostima. Pozitivna stvar je to što su pojedini klubovi koji su bili obeleženi da muljaju konačno ispali iz lige! Novi superligaši su Napredak i Bačka. Nažalost, tim iz Bačke Palanke neće igrati mečeve na domaćem terenu jer ne poseduje reflektore na stadionu. Isti slučaj je i sa Spartakom. Zbog toga će ova dva tima morati da utakmice u prvom delu sezone igraju na stadionu Vojvodine. Teška lakrdija, al‘ ajde, neka ih, da ne budemo negativni i pre nego što je počelo takmičenje.

Publika će na srpskim terenima moći da uživa u igrama petorice zlatnih orlića! Naime, njih 12 je otišlo iz našeg fudbala po osvajanju Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Ostala je petorka - Manojlović, Milošević, Stevanović, Mandić i Ilić.Znate već da se za titulu bore samo dva tima, kao i uvek. Nek se zakotrlja lopta u Srbiji, a najbolji nek pobedi!

DOBRE I LOŠE STRANE NOVE SEZONEPLUS- Sezona počinje ranije, klubovi će spremniji u Evropu- Prvi put u istoriji žene će suditi mečeve elitnog takmičenja- Večiti rivali napokon u novu sezonu ulaze s trenerima iz prethodne- Šansa mladim igračima, tri tima imaju prosek godina manji od 23MINUS- Čak tri kluba igraju utakmice na istom stadionu - Karađorđe- Prvenstvo nije ni počelo, a već je odložena jedna utakmica- Ponovo nemaju svi klubovi reflektore- Crvena zvezda je prepuna stranih igrača (15), gotovo da nema svoje dece- Pobeda vredi 1,5 poena, a nerešen rezultat 0,5 bodova (dele se opet bodovi posle 30. kola)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track