SUROVI BINIĆ: Povraća mi se od Zvezdinih stranaca
Foto: Saša Pavlić

Bivši fudbaler crveno-belih može da svari ovakvog šampiona

SUROVI BINIĆ: Povraća mi se od Zvezdinih stranaca

Fudbal -

JOŠ BOLI ŠAMAR OD SASUOLA Član generacije koja se 1991. popela na krov Evrope žali što je njegov voljeni klub ovog leta doveo limitirane igrače

Crvena zvezda, po svemu sudeći, ni ove godine neće igrati u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a Dragiša Binić smatra da je najveći promašaj njegovog voljenog kluba angažovanje velikog broja nekvalitetnih stranaca.Član legendarne zlatne generacije crveno-belih, koja je u Bariju 1991. godine osvojila evropsku titulu, tvrdi da je velika bruka za klub da izgubi ubedljivo od Sasuola i bude srećan što je primio samo tri komada na severu Italije.- Upozoravao sam na vreme, ali me niko nije slušao. Stranci nas ubijaju! Da budem precizniji, nekvalitetni stranci. Nisam ksenofob, ali srpski klubovi ne bi trebalo da imaju više od tri stranca, i to igrače koji iza sebe imaju minimum jednu utakmicu u reprezentaciji. Eto, gledam moju Zvezdu kako je zbog stranaca ubila vlastitu decu - priča Dragiša Binić (54) za Kurir.

Argentinac Mouče, Kostarikanac Ruiz, Francuzi Fibel i Le Talek, Portugalac Vijeira i Holanđanin Donald nisu potvrdili u Sasuolu veliki novac koji primaju u Zvezdi.- Meni se stomak okrene kad vidim sve njih u Crvenoj zvezdi! O Ruizu i Moučeu ne mislim ništa dobro. Kakvi su to igrači? Vuku se po terenu. Taj Fibel. Pa svako selo u Srbiji ima bržeg igrača od njega. Takvih kao što je on ima na kilo... Le Talek nije ništa bolji. Vijeira? O njemu bolje da ne pričam. Ne postoji na terenu. Selektor Portugala je pokazao šta misli o njemu kada ga nije odveo na EP.Tu je i skupo plaćeni Gelor Kanga, koji je crvenim kartonom protiv Ludogoreca ostavio ekipu na cedilu.- Trebalo je da ga kazne, a nisu, što govori da menadžeri vode glavnu reč. Da je tako nešto uradio Srbin, bio bi stavljen na stub srama. Ovome je sve dopušteno.

„Slučaj Sasuolo“IZGUBILI OD ITALIJANSKE SURDULICEDragiša Binić tvrdi da bi Crvena zvezda trebalo da prestane da se bruka porazima od klubova koji od juče postoje u Evropi.- Do pre tri godine niko u Srbiji nije znao šta je Sasuolo. Čak ni Italijani. Oni su nam dali tri komada, a mogli su šest, osam, deset... Meni prijatelji kažu da nas je dobila italijanska Surdulica, a ja im kažem da je Surdulica grad za Sasuolo - istakao je Binić.

Podrška treneruGROF NIJE KRIVDragiša Binić smatra da Miodrag Božović ne treba da ide iz Crvene zvezde, iako je trener najavio da je spreman da podnese ostavku ako se to od njega zatraži.- Grof je predstavnik holandske škole i njegove ekipe postepeno ulaze u formu. Nadam se da će naći svoj sistem, ali bojim se da sada nema takav igrački kvalitet jer ovi koje ima su limitiran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track