SUŠIĆ DOBIO OTKAZ: Prosinečki i Halilhodžić u trci za selektora Bosne i Hercegovine
Foto: AP

Bosanski Advokat

SUŠIĆ DOBIO OTKAZ: Prosinečki i Halilhodžić u trci za selektora Bosne i Hercegovine

Fudbal -
Jedan od kandidata koji bi zamenio Sušića je i bivši trener Crvene zvezde

SARAJEVO - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine smenio je selektora nacionalne reprezentacije Safeta Sušića zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Fudbaleri BiH poraženi su juče na gostovanju Izraelu (3:0) i posle četiri utakmice u B grupi zauzimaju pretposlednje mesto sa dva boda, sedam manje od vodećih Izraelaca, a šest od drugoplasiranog Velsa.

Prethodno su Sušićevi izabranici poraženi u Zenici od Kipra (2:1) i zabeležili dva remija, u Kardifu protiv Velsa (0:0) i u Zenici protiv Belgije (1:1).

Sušić je selektorsku dužnost preuzeo 2009. godine od Miroslava Blaževića, a pod njegovim vođstvom reprezentacija BiH ostvarila je istorijski uspeh plasmanom na ovogodišnje prvenstvo sveta u Brazilu.

Sušić je bio jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije za koju je odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol.

Trenersku karijeru počeo je u 1994. u francuskom Kanu, a kasnije je vodio nekoliko klubova iz Turske i Saudijske Arabije."Reprezentaciji BiH želim sve najbolje. Izvršni odbor je doneo odluku kakvu je doneo i nadam se da nisu pogrešili. Ostavku nisam hteo da podnesem, jer sam smatrao da imamo šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Istina, naše šanse su minimalne nakon dva osvojena boda iz četiri susreta, ali ipak postoje. Odluka je doneta, reprezentaciji želim sve najbolje i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Svom nasledniku, takođe, želim mnogo sreće", rekao je Sušić.Sarajevski mediji su ranije danas izveštavali da je Sušić ostao pri odluci da neće podneti ostavku. Posle nešto više od sat vremena napustio je sednicu, a članovi IO ostali su kako bi doneli konačnu odluku. Još se ne zna ko će biti novi selektor reprezentacije BiH, a sarajevski mediji prenose da su medu kandidatima Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević, Amar Osim i Robert Prosinečki.Bivši trener Crvene zvezde je istakao da je spreman na razgovore sa FS BiH."Trenutno ne znam ništa o tome, niti je bilo nekih kontakata. Međutim, ako se otvori prostor za taj posao, spreman sam da razgovaramo. Nekada se nažalost u fudbalu dogodi da uprkos svemu rezultati nisu onakvi kakve priželjkujemo. Međutim, BiH ima kvalitetan tim i trenutnu je tešku situaciju moguće prevazići", rekao je Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track