SUSRET SA ČELNICIMA FUDBALSKIH PORODICA: Kokeza i Bunjevčević na Kongresu UEFA
Foto: FSS

Presedavao Aleksander Čeferin

SUSRET SA ČELNICIMA FUDBALSKIH PORODICA: Kokeza i Bunjevčević na Kongresu UEFA

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza i sportski direktor Goran Bunjevčević prisustvovali su Kongresu UEFA u Helsinkiju.

Kokeza i Bunjevčević su, kako je saopštio FSS, iskoristili priliku da se u prestonici Finske susretnu i ragovaraju sa "mnogim čelnicima evropske fudbalske porodice".

Kongres Evropske fudbalske unije (UEFA), kojim je predsedavao Aleksander Čeferin, izabrao je članove Izvršnog odbora, u kom će biti Rejnhard Grindel, Zbignjev Bonjek, Mihael Van Prag, Džon Dilejni, Mikele Uva, Karl-Erik Nilson, Dejvid Žil i Servet Jardimči.

foto: FSS
foto: FSS

Kandidati iz Albanije, Azerbejdžana i Velsa nisu izabrani, dok su iz Kazahstana i sa Kipra odustali. Kongresu UEFA je, kako je prenela agencija AP, prisustvovao i nekadašnji generalni sekretar te organizacije, a sada predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

foto: FSS
foto: FSS

Infantino je, pre nego što je zagrlio Čeferina, rekao da "glupo rivalstvo između FIFA i UEFA više ne postoji".

foto: FSS
foto: FSS

Odnosi između FIFA i UEFA su postali "zategnuti" poslednjih godina pod vodjstvom Sepa Blatera i Mišela Platinija, koji su u međuvremenu suspendovani iz fudbala zbog korupcije. UEFA je na Kongresu potvrdila da će Sandor Čanji, Dejan Savićević i Kostakis Kucokumnis biti u Veću FIFA, a mandat će im trajati do 2021. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja