SVE JE SPREMNO ZA FINALE: Partizan bi 13, Čukarički prvi Kup
Foto: Cukaricki

Borba za trofej

SVE JE SPREMNO ZA FINALE: Partizan bi 13, Čukarički prvi Kup

Fudbal -
Treneri dva tima, Zoran Milinković i Vladan Milojević očekuju kvalitetnu utakmicu u kojoj će odlučiti detalji, trenutak inspiracije i veća motivacija

Partizan i Čukarički sastaće se u sredu na stadionu "Rajko Mitić" u finalu fudbalskog Kupa Srbije, a obe ekipe veruju u osvajanje trofeja.

Dok crno-beli igraju za 13. nacionalni Kup, četvrti otkako je Srbija samostalna, Čukarički se nada prvom trofeju u klupskoj istoriji.

Treneri dva tima, Zoran Milinković i Vladan Milojević očekuju kvalitetnu utakmicu u kojoj će odlučiti detalji, trenutak inspiracije i veća motivacija.

Partizan i Čukarički su se dva puta sastajali ove sezone, novi šampion je slavio na svom terenu 4:2, dok je na Banovom brdu bilo 2:2.

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da njegov klub ne krije da želi trofej pobednika srpskog Kupa, kao i to da očekuje lepu i sadržajnu utakmicu protiv Čukaričkog u finalu.

"Ne krijemo da želimo trofej. Tim koji bude imao više motiva, znanja i inspiracije će osvojiti pehar. Finale je jedna utakmica, niz faktora može da utiče. Treba očekivati lepu i sadržajnu utakmicu", rekao je Milinković.

Partizan će igrati protiv Čukaričkog za svoj 13. trofej nacionalnog Kupa, te šestu duplu krunu.

"Protivnika izuzetno poštujemo, o toj ekipi sam uvek govorio u superlativu. Poznajemo se dobro, znamo šta nas čeka. Čukarički je veoma organizovan klub koji se lepo razvija", kazao je Milinković.

On je posebno pohvalno govorio o treneru Čukaričkog Vladanu Milojeviću.

"Vladan Milojević je dao pečat i zna se da je njegova uloga velika u stvaranju ambijenta. Čukarički ima odlične igrače, to su pokazali u proteklom periodu", naveo je Milinković.

Prema njegovim rečima, crno-beli u pripremi utakmice obraćaju pažnju i na jedanaesterce.

"Penali su sastavni deo utakmice, na svaki segment treba obratiti pažnju. Sasvim sigurno da ćemo obratiti pažnju na taj detalj, ali ne bih projektovao utakmicu", rekao je Milinković.

Milinković je naveo da nema problema sa sastavom, a jedino je Nemanja Kojić lakše povređen.

Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da će njegova ekipa učiniti sve da pobedi Partizan u finalu Kupa i osvoji prvi trofej u klupskoj istoriji.

"Bez lažne skromnosti, u finalu će se sastati dve najbolje ekipe, bar što se tiče ove godine. Čestitamo Partizanu na apsolutno zasluženoj tituli i uradićemo sve što je do nas da ne osvoji duplu krunu. Možda bi bilo najpoštenije da oni uzmu prvenstvo, a mi Kup", rekao je Milojević.

Čukarički će protiv Partizana u finalu Kupa igrati za svoj prvi trofej u klupskoj istoriji.

"Nadu niko ne može da nam uzme, želimo prvi trofej u istoriji. Kada smo već došli do ovde uradićemo sve što je do nas. Mislim da ćemo imati snage. Neka pobedi bolji i neka pobedi fudbal, to mi je najveća želja", kazao je Milojević.

On je ocenio da je Čukarički tokom sezone bio na visokom nivou i da je ostvario cilj, kada je reč o Super ligi.

"Čukarički pre tri i po godine nije trebalo ni da postoji, okupili smo se sa verom da ga vratimo gde mu je mesto, u vrhu srpskog fudbala. Došli smo do situacije da se borimo za trofej, kojem smo se nadali na početku sezone", rekao je trener Čukaričkog.

Milojević je izrazio želju da sve protekne u najboljem redu, bez incidenta.

"Želim da bude praznik fudbala i da vratimo veru u srpski fudbal, što on stvarno zaslužuje", dodao je Milojević.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu.

"Protiv Čukaričkog su obe ovosezonske utakmice bile neizvesne. Svesni smo da imaju izuzetan igrački kadar. Moraćemo da budemo koncentrisani i angažovani i probamo da osvojimo Kup jer želimo duplu krunu. Da nemamo motiva i ambiciju, ne bismo ni dogurali do ovde u Kupu. Partizan uvek želi duplu krunu i imaćemo ogroman motiv", rekao je Ilić.

Kapiten Čukaričkog Igor Matić rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da osvoji trofej.

"Moraćemo da budemo hladne glave i damo sve od sebe da pobedimo. Motiv nam sigurno neće nedostajati. Imamo sve preduslove da odigramo dobru utakmicu i očekujem lepu fudbalsku predstavu i dobar ishod za nas", rekao je Matić.

Finale Kupa Srbije za sezonu 2014/2015 igra se u sredu od 20:30 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Ulaznice za južnu tribinu koštaju 200 dinara, za istočnu 300, a za zapadnu 400. Severna tribina će biti zatvorena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track