SVE SE ZNA: Evo ko će osvojiti EVRO i kako će proći Hrvatska

Prognoza

SVE SE ZNA: Evo ko će osvojiti EVRO i kako će proći Hrvatska

Fudbal -

Američki statističari su napravili analizu u kojoj su kako kažu izveli 10 hiljada simulacija, u vezi konačno ishoda predstvojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu.

Prema analizi, u finalu EVRA će igrati Francuska i Španija, a domaćini Francuzi će biti ti koji će podići šampionski pehar.

Prema toj analizi u osmini finala čekaju nas dueli: Rumunija - Poljska, Španija - Irska, Engleska - Turska, Portugal - Italija sa jedne, odnosno Nemačka - Slovačka, Belgija - Hrvatska, Francuska - Ukrajina i Rusija - Austrija sa druge strane žreba.

Amerikanci predviđaju da će kao pobednici tih duela, u borbi za polufinale igrati: Poljska - Španija, Engleska - Portugal, sa jedne i Nemačka - Belgija, odnosno Francuska - Rusija, sa druge strane.

Ako je verovati prognozama američke kompanije, Englezi i Španci će lako u polufinale, kao i Francuzi, dok bi Nemci mogli da imaju problema sa Belgijom, koja je označena kao moguće iznenađenje turnira.

U polufinalnim borbama Francuzima se daju velike šanse u duelu sa Nemcima, dok Španci imaju blagu prednost nad Englezima.

U finalu, Francuzi su veliki favoriti u duelu sa Španijom, koja neće uspeti da odbrani titulu.

Zanimljivo je da će po prognozama, reprezentacija Hrvatske, koja je jedina iz regiona uspela da se plasira na turnir u Francuskoj, uspeti da prođe grupu, ali će nadmetanje završiti u osmini finala, kada bi trebalo da je zaustavi Belgija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track