SVETSKI MEDIJI O DIVLJANJU HRVATSKIH HULIGANA: Palili baklje i veličali ustaštvo
Foto: Printskrin

Reakcija

SVETSKI MEDIJI O DIVLJANJU HRVATSKIH HULIGANA: Palili baklje i veličali ustaštvo

Fudbal -
U izveštajima sa meča u Milanu podvlači se da je utakmica prekidana dva puta i da je u tim momentima na stadionu vladala panika

Prekid fudbalske utakmice između Italije i Hrvatske na „San Siru“ zbog bakljade hrvatskih navijača našao se u centru pažnje svih svetskih sportskih medija.Hrvatski navijači dva puta su prekinuli meč, a takođe su napravili i novi fašistički eksces. “San Sirom” je odjekivalo „Za dom spremni“ i „Ajmo ustaše“, uz veliku zastavu sa slovom U, što je oznaka ustaša.

Do prvog prekida meča došlo je u prvom poluvremenu, posle izjednačujućeg pogotkaa, potom se to ponovilo u 72. minutu, kada je sudija povukao igrače, a policija krenula u obračun sa huliganima. Pošto je ispražnen deo tribine sa gostima, utakmica je nastavljena, a završena je rezultatom 1:1.

„Gazeta delo sport“ u posebnom članku je pisala o ponašanju huligana na tribinama, uz naslov: „Sramota navijača na San Siru“.

„Petarde i dimne bombe zaustavile su igru na deset minuta, a nekoliko minuta trajala je panika“, između ostalog piše u tekstu.

Što se tiče same utakmice, „Gazeta“ je posebno istakla grešku Đanluiđija Bufona kod izjednačujućeg pogotka Hrvatske.

„Korijere delo sport“ je takođe osudio ponašanje hrvatskih navijača, uz konstataciju da je „mlaka Italija potvrdila negativnu tradiciju protiv Hrvatske“.

Sajt Eurosporta vest o prekidu utakmice u Milanu stavio je kao glavnu uz komentar da su hrvatski navijači umalo u potpunosti prekinuli susret.

Zanimljivu grešku napravio je „Dejli mejl“, koji je za Zdravka Mamića napisao da je prvi čovek Dinama iz Beograda.

„Neredi u Milanu: Policija upala na tribine, a vatrogasci gasili baklje tokom utakmice zbog divljanja hrvatskih navijača“, stoji u tekstu.

I španski mediji „Marka“ i „Mundo Deportivo“ za događaje na utakmici su napisali da su sramotni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track