TO JE LJUBAV PREMA KLUBU: Od dobitka na lotou grade kamp od 5 miliona evra
Foto: Profimedia

Zvuci neverovatno

TO JE LJUBAV PREMA KLUBU: Od dobitka na lotou grade kamp od 5 miliona evra

Fudbal -

Pre šest godina Kolin i Kristina Vier osvojili su 185 miliona evra na lotou, a pošto su ispunili sve želje porodici i prijateljima, red je došao na Fudbalski klub Partik Tistl, škotski klub koji je ove sezone prvi put nakon 36 godina izborio TOP 6 i Ligu za prvaka.

- Navijam za ovaj klub od detinjstva. Proveo sam sate i sate na stadionu i drago mi je što mogu pomoći - rekao je Kolin, koji je sa suprugom odlučio uplatiti gotovo milion evra za omladinsku školu, a planiraju još pet za trening kamp.

Kad je klub bio u novčanim problemima, i tu su uskočili i izvukli ga.Ovaj klub je izborio Ligu za šampiona prvi put nakon 1981. godine.Iako je klub iz Glazgova, utakmice igra na stadionu izvan grada. Nema trening centar pa ga deli sa još jednim klubom. Zahvaljujući vernim i odanim navijačima to će se uskoro promeniti.

- Oduševljeni smo što možemo pomoći klubu. Podržavamo politiku kluba u kojoj navijači učestvuju u odlučivanju. Drago nam je da smo pomogli klubu kad je bio u teškoj situaciji - rekla je Kristin.

Menadžer kluba Alan Arčibald (39), bivši igrač kluba, koji je preuzeo trenersku ulogu 2013. godine. Ove sezone imao je nekoliko dobrih ponuda, ali odlučio je da ostane i pokuša napraviti korak dalje.

- Uspeli smo izboriti plasman među šest najboljih i sad nam samo treba trening centar. Odbio sam sve ponude jer ne vidim zašto bih otišao odavde. Sve je fantastično, klub, uprava i navijači - rekao je Arčibald, koji je oduševljen što će bračni par koji je dobio na lotou finansirati novi trening kamp.

- Ma to je fantastično! Samo nam to nedostaje. To će dati klubu pravi identitet i olakšati nam život - rekao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track