TRENER CRVENE ZVEZDE MIODRAG BOŽOVIĆ: Ozbiljno na Mladost, želimo duplu krunu
Foto: Dado Đilas

Četvrtfinale Kupa Srbije

TRENER CRVENE ZVEZDE MIODRAG BOŽOVIĆ: Ozbiljno na Mladost, želimo duplu krunu

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju veoma ozbiljno da shvate utakmicu protiv Mladost u Kupu jer žele da posle višegodišnje pauze osvoje "duplu krunu".

"Moramo da ovu utakmicu shvatimo veoma ozbiljno. Iskustvo nas uči da u ovakvim utakmicama iznenadjenja moguće ako se ne pristupi kako treba. Ako sve bude kako treba, ako budemo mobilisani, očekujem da pobedimo", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će u sredu od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Mladosti iz Lučana u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Božović je istakao da želi trofej Kupa, isto koliko i šampiona Srbije, pošto crveno-beli dugo nisu osvojili "duplu krunu".

"Šta se mora, mora se. Igraju drugi, igramo i mi. Kup je obaveza koju svi imaju. To je trofej. Bilo bi mnogo lepo da ove sezone osvojimo duplu krunu, koju dugo nismo imali. Ovde je stalno pritisak, nema dodatnog. Može čovek jedino da se iznenadi da nema pritiska. Jedino pritiska vode nema kada se zaliva teren", kazao je Božović.

On je naveo da ima jednu ili dve dileme oko sastava za duel protiv Mladosti, ali da će najverovatnije izvesti sastav koji je igrao prošlu utakmicu protiv Spartaka u Super ligi.

Trener crveno-belih je naveo da je Mladost dobra, takmičarska ekipa.

"Mladost ima ekipu koja zna da se takmiči, sa dosta dobrih pojedinaca i izvanrednim trenerom. Doći će rasterećeni da naprave dobar rezultat. Dobro se poznajemo, tako da neće biti iznenadjenja", kazao je on.

Božović je upitan za pisanje pojedinih medija o navodnom sukobu Zvezdinih fudbalera Gelora Kange i Marka Petkovića.

"Koliko sam pročitao, piše 'po našim izvorima'. Mi bismo mogli da izadjemo sa saopštenjem po našim izvorima da se priča da su krali po samopouslugama. To je takva nebuloza, ali šta da se radi. Video sam sliku kako su zagrljeni posle utakmice, možda ga je Petko na kvarno udario", rekao je Božović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 najčudnijih rituala svetskih sportista: Među njima je čak troje Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track