TRENERU PARTIZANA SMETAJU KOMENTARI: Tomić neće da objašnjava kako je skrojio spisak igrača za Kipar
Foto: Partizan.rs

Crno-beli na Kipru

TRENERU PARTIZANA SMETAJU KOMENTARI: Tomić neće da objašnjava kako je skrojio spisak igrača za Kipar

Fudbal -
Trener Partizana Ivan Tomić odveo je danas 28 fudbalera na 16-dnevne pripreme na Kipar.

Kao što je najavljeno nisu otputovali golman Živko Živković, koji je u potrazi za inostranim angažmanom, kao ni povređeni Abubakar Umaru. Na spisku nije ni Filip Knežević, koji je jesenas igrajući za Borac iz Čačka bio jedan od najboljih fudbalera u Superligi, kao ni štoper Lazar Ćirković.

Tomić je objasnio kako je sastavljao spisak putnika.

"Ne bih da objašnjavam zašto je neko na spisku ili nije. Postoji određeni broj igrača, koji ide na pripreme, a nikada nisam video da se nešto ne komentariše i pozitivno i negativno, pogotovo ako se radi o listi od 28 igrača. Na nivou je magije da se sastavi spisak, koji bi bio komentarisan samo u pozitivnom kontekstu", rekao je šef crno-bele struke i dodao:

"Ne bih da objašnjavam o svakom fudbalu ponaosob. Partizan ima 47 igrača pod ugovorom, trenirali smo 12 dana zajedno i na osnovu mnogih parametara smo doneli odluke. Svi su sjajno radili, trenirali i mnogo njih će nam biti potrebno za ono što nas čeka u naredna tri meseca. U tom periodu nećemo igrati evropske mečeve, koji se znatno razlikuju od domaćeg takmičenja. Zato smo i to uračunali kod pravljenja spiska, jer se možda karakteristike nekih fudbalera ne uklapaju u naše obaveze".

Tomić je prvom timu priključio veći broj igrača iz omladinskog pogona.

"Sve od njih to zavisi. Nemam bojazan da pružim šansu mladim igračima. Ne isključujem mogućnost da neko od njih ostane, pa i igra u prvom timu. Sa njima treba biti oprezan, jer fizički možda i mogu da izdrže, no, uvek morate biti spremni na pad, jer teško se u kontinuitetu nose sa ovim nivoom napora", zaključio je Ivan Tomić.

Partizan će na Kipru odigrati sedam kontrolnih utakmica i to protiv Kluža, Arsenala iz Tule, jednog kineskog rivala, Arisa ili još jednog ruskog kluba, Volge, Atlantasa i Šahtjora iz Soligorska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track