Trond Solid - manijak i pijanac, a hoće u Zvezdu!
Foto: Profimedia

Drugo lice norveškog stručnjaka

Trond Solid - manijak i pijanac, a hoće u Zvezdu!

Fudbal -
Za prethodnih šest godina Trond Solid skandalima punio novinske stupce, a hapšen je i zbog zlostavljanja jedne Belgijanke u noćnom klubu

Potencijalni trener Crvene zvezde Trond Solid na lošem je glasu u Norveškoj pošto je sklon ispijanju alkohola, bančenju po noćnim klubovima i čestom napadanju devojaka, a zbog jednog takvog incidenta bio je uhapšen 2011. godine, dok je prevodio belgijski Gent!Skandal-majstor- Solid doručkuje pivo, a ruča votku i za njim uveče zveckaju flaše - najčešći je opis iskusnog stručnjaka među navijačima u Norveškoj.Da ovo nije samo puko tračaranje potvrđuje veliki broj tekstova u norveškim i holandskim medijima, kojima je Solid zbog skandala godinama punio naslovne strane.Kandidat za trenera crveno-belih nekoliko puta je preterao u ludovanju i bančenju, a naročito 6. novembra 2011. godine. U prilično pijanom stanju Trond je nasrtao i tražio seks od 24-godišnje devojke u noćnom klubu „La Roka“ u gradiću Lijer, pa je policija morala da ga uhapsi i odvede na trežnjenje. Ubrzo je stigla tužba devojke za zlostavljanje, a Solid je tvrdio da je reč o pokušaju rušenju ugleda.Vansudski dogovor- Trond je poslao kontratužbu za klevetu, a proces je potrajao tri meseca i okončao se vansudskim dogovorom. Platio je kaznu i nekoliko desetina hiljada evra devojci, a nakon šest meseci napustio je Gent i Belgiju - piše list Dagbladet.I dok Belgijanci i navijači Genta nisu videli ništa sporno u Solidovom opijanju, norveški mediji su Tronda razapeli. Upravo ga je alkohol sprečio da preuzme reprezentaciju za kvalifikacije za SP u Južnoj Africi.

Tandem: kandidat za sportskog direktora kod TerzićaSTOŠIĆ DOVODI VIDAKOVIĆAVlada Stošić u ponedeljak stiže na pregovore sa Zvezdanom Terzićem i, u slučaju da prihvati mesto sportskog direktora, njegov izbor za trenera mogao bi da bude Risto Vidaković. Dvojica nekadašnjih fudbalera Crvene zvezde zajedno su igrali u Betisu, a potom i sarađivali. Stošić je bio sportski direktor zeleno-belih iz Sevilje, a Vidaković trener B tima. Vlada Stošić je u načelu pristao da se prihvati posla u Crvenoj zvezdi, ali povratak u Beograd najviše zavisi od njegove porodice, to jest supruge, s kojom ima dvoje male dece. Vidaković je bio pomoćnik Havijera Klementea u reprezentaciji Srbije, a s njim je radio i u Mursiji. Godine 2009. započeo je samostalnu karijeru, a poslednje dve sezone radio je u Hondurasu.

Žena bira klubPAPUČAROsim sklonosti ka alkoholu, Solid ima veliki problem sa suprugom, čije je mišljenje od velike važnosti prilikom odabira novog kluba. Tako su čelnici Rozenborga u maju 2013. pozvali u goste bračni par Solid, a direktor kluba je šarmirao zanosnu Kristelu da se presele u hladni, vetroviti i kišni Trondhajm. Kristela se zahvalila na ponudi i istog momenta sa Trondom otputovala na pregovore u turski Elazig.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track