U RAT ZA BRONZU: Futsal reprezentacija Srbije igra istorijsku utakmicu
Foto: Dado Đilas

Srbija protiv Kazahstana u Kombank areni (18.30)

U RAT ZA BRONZU: Futsal reprezentacija Srbije igra istorijsku utakmicu

Fudbal -
Medalja će biti uspeh za nas i za nju smo spremni da poginemo na terenu! Publika mora da navija sve vreme, da Kazahstanci znaju gde su došli, poručio golman Aksentijević

Futsal reprezentacija Srbije večeras igra istorijsku utakmicu, protivnik u borbi za treće mesto je selekcija Kazahstana.Golman Miodrag Aksentijević pravi je vođa na terenu uz kapitena Marka Perića. Pleni svojim iskustvom i znanjem, a pred utakmicu sa Kazahstanom kaže:- Medalja će biti uspeh za nas i za nju smo spremni da poginemo na terenu! Do juče nismo postojali, a danas smo ponos Srbije. Publika večeras mora bolje i jače da navija. Mi idemo u rat, a kad je tako, treba nam podrška. Nema stajanja, navijanje mora da bude sve vreme. Da stvore pritisak na protivnika, da znaju gde su došli i da nas dignu kad padnemo - jasan je Aksentijević

Oni su šesti igrač Srbije... Navijači će ponovo napraviti vrelu atmosferu
Oni su šesti igrač Srbije... Navijači će ponovo napraviti vrelu atmosferu

Selektor našeg tima Aca Kovačević otkriva da su igrači teško preživeli eliminaciju od Rusije u polufinalu, ali da će dati sve od sebe da pobede Kazahstan i večeras (18.30) omoguće veliku radost narodu. Posle utakmice s Rusima, srpski futsaleri priznali su da su umorni, iscrpljeni i povređeni, mada su ubeđeni da će se oporaviti za utakmicu.- Radimo na oporavku igrača. Mladen Kocić bio je na ultrazvuku da vidimo da li je povređen. Na svu sreću, s njim je sve u redu i biće spreman za večerašnju utakmicu. Možemo da mu poželimo da bude MVP prvenstva. Zaslužio je to svojim partijama - rekao je Aca KovačevićKazahstanci će biti jači za brazilskog golmana Igvitua, koji se vraća u ekipu posle suspenzije, ali će utakmicu propustiti njegov zemljak Leo, koji je dobio drugi žuti karton protiv Španije. Problem s kolenom ima i kapiten Džingiz Jesenemanov.- Leo je ključni igrač za Kazahstan i neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak, to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike.

Na pitanje Kurira hoće li spremati posebnu taktiku za Kazahstance, jer oni sa golmanom u polju ubedljivo igraju najbolje na EP, selektor kaže:- Povešćemo računa o tome. Nedostajeće im Leo, jer je on glavni igrač u takvoj igri. Naš golman Miki Aksentijević dok je branio u Kazahstanu imao je priliku da se susreće s takvim stilom. S njim ćemo se dogovoriti o sitnim detaljima i gledati da iz svega profitiramo.

Baraž za SPPORTUGAL JE FAVORITSelektor Aca Kovačević prokomentarisao je i žreb baraža za SP u kojem će se Srbija sastati protiv Portugala. Termini utakmica su 22. mart i 12. april, a Mundijal će biti održan u Kolumbiji od 14. septembra do 2. oktobra i na njemu će učestvovati 24 ekipe iz celog sveta.- Majstor Rikardinjo ponovo dolazi u Beograd. Poenta je da kod kuće ne izgubimo i na revanš u Lisabon ponesemo dobar rezultat. Šanse su 60:40 za Portugal, najviše zbog tradicije i Rikardinja. Jesmo ih pobedili, ali bih opet dao prednost Portugalu - zaključio je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track