UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Aca nikoga nije mrzeo!
Foto: Viber

Šok, tuga i neverica u Čačku

UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Aca nikoga nije mrzeo!

Fudbal -

Plače ceo grad: Aleksandar Jaćimović bio je nenasilan, aktivni fudbaler koji je živeo mirno s roditeljima, otkriva za Kurir njegov trener Boban Ječmenica

Šok i neverica zavladali su u Čačku od trenutka kad je gradom prostrujala vest o tragičnoj smrti Aleksandra Jaćimovića.

Ljubav nastradalog momka prema Crvenoj zvezdi bila je svima poznata, ali da bi se zbog klupske pripadnosti fizički obračunavao s drugim navijačima - u to niko od njegovih prijatelja iz sveta fudbala ne želi da poveruje.Aleksandar Jaćimović bio je sportista i nenasilan mladić, nije umeo da mrzi, posebno nije mogao biti neprijatelj pristalicama Borca, u kojem je njegov mlađi brat Jovan kapiten ekipe za dečake rođene 2002. godine.- Aleksandar je kod nas bio od malih nogu, naučio je da igra u školi fudbala i došao je do prvog tima - kaže trener FK Čačak Boban Ječmenica za Kurir i nastavlja:- Za ovih deset godina nikad nijedan incident nije napravio, niti bilo kakav problem zbog kojeg bi neko mogao da uperi prst u njega i da kaže „huligan“. Ne! Navijao je za Zvezdu, ali bio je pre svega sportista iz jedne fine porodice.Trener u dubokoj žalosti pristaje na razgovor za novine samo da javnost ne bi stvorila sliku o njegovom igraču kao siledžiji koji je stradao u zakazanoj tuči huliganskih grupa. Još mu je teško da prihvati realnost. Do juče ga je gledao na terenu, a sad se priprema za njegovu sahranu.- Sećam se kako su ga roditelji dovodili na treninge kao malog. Baš sam poslednju utakmicu gledao s njegovom majkom. Bio je na poziciji špica, napravili su penal nad njim i on ga je izveo. Teško mi je da govorim, još teže da prihvatim da više nije sa nama - zaključio je Ječmenica.Jovan, rođeni brat pokojnog Aleksandra, jedan je od najboljih igrača pionira Borca i kapiten tima.- Potresen sam zbog tragične smrti Jovanovog brata Aleksandra. Žalosno je da je jedan mladi život ugašen - rekao je Marko Jovanović, trener kadeta Borca.

Sukob iz prošlostiNASTRADAO ZBOG ZASTAVE?Kao mogući razlog za sukob navijača Zvezde i Borca juče su pojedini mediji naveli zastavu Borca koju su Delije, baš iz Čačka, otele na jednoj utakmici u prethodnoj sezoni. Kasnije je ista zastava istaknuta na tribini na kojoj su bili zvezdaši, što je moglo da isprovocira nasilje koje je eskaliralo u noći između petka i subote.

PosramljeniZANEMELI U BORCUDirektor Borca Ivan Stevanović kaže da će se osećati posramljeno ako se pokaže da su njegovi sugrađani ušli u krvavi sukob zbog navijačke ostrašćenosti.- U šoku sam, dogodila se velika tragedija, i želeo bih da ovim putem izjavim saučešće porodici nastradalog Aleksandra, mada znam da njihov bol ne mogu ničim da ublažim. Samo ću reći da se, ukoliko je razlog za ovo zaista navijačka ostrašćenost, osećam posramljeno. To je divna porodica, a Aleksandra sam poznavao iz grada i mislim da je bio divan momak - kaže Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track