UDAR NA CAKOVIĆA ZBOG ZASTAVE: Albanac zove na linč Srbina
Foto: Printskrin

Golman ipak napušta Albaniju

UDAR NA CAKOVIĆA ZBOG ZASTAVE: Albanac zove na linč Srbina

Fudbal -
Vilson je srpski nacionalista. Ponašao se isto kao Bogdanov, kaže Cakovićev saigrač Ervis Kaja

Vilson Caković je srpski nacionalista i zato više nije dobrodošao među albanskim igračima, poručio je njegov saigrač Ervis Kaja.Upravo je Kaja iz ruke Cakoviću oteo albansku šovinističku zastavu kojom je jedan huligan provocirao srpskog golmana na prvenstvenom meču između Apolonije i Tirane.Kaja je svojim intervjuom za albanski list Panorama sport doslovce pozvao da se linčuje srpski golman. Očigledno je da za Vilsona Cakovića (24) više nema mesta u Apoloniji i gradu Fjeru. Uprava kluba danas će doneti odluku o tome hoće li raskinuti ugovor s nekadašnjim omladincem Crvene zvezde.- Imamo tri fudbalera iz Srbije u ekipi i samo je Caković nacionalista. Rajković i Ðorđević nisu kao on, dobri su momci i poštuju klub u kojem igraju - rekao je Kaja i dodao:

- Cakovićev nacionalizam prvi put sam video posle utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu. Podržavao je sve ono što se tamo desilo. Na kraju, na utakmici u nedelju, poneo se kao onaj njihov Bogdanov. Tako nešto jednostavno nije smeo da uradi.Potom je Kaja pokušao da objasni kako ga Caković uopšte nije iznenadio.- Dugo poznajem Cakovića i ovako nešto sam očekivao od njega. Došao je trenutak i on se pokazao. Samo je potvrdio sve ono o čemu je govorio posle utakmice u Beogradu. Sada pokušava da se napravi naivan, ali prekasno je za to.Kaja tvrdi da Caković nije imao pravo da dira spornu albansku zastavu.- Zašto je Caković uopšte reagovao? Na toj zastavi nije bilo ništa srpsko. Pisalo je „Za Čemeriju i Kosovo“, a koliko znam, oni nemaju veze sa Srbijom. Spreman sam da isto postupim kada god naša zastava bude ugrožena - zaključio je Kaja.

ŠikaniranjeNIJE TO SMEO DA RADIErvis Kaja prepričao je dijalog s Vilsonom Cakovićem kad mu je oteo provokativnu albansku zastavu:- Ponosan sam na sebe kako sam reagovao. Neopisiv je osećaj kada tako odbraniš zastavu svoje zemlje. Rekao sam mu na engleskom da mi da zastavu, a onda sam mu je uzeo iz ruku. Kasnije je shvatio da je pogrešio. Srbin ne sme da uradi tako nešto i da se nalazi u Bangladešu, a kamoli u Albaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track