UPLAŠENI NEMCI PROVELI NOĆ NA STADIONU: Svi smo u šoku! Izbegli smo tragediju!
Foto: Reuters

"Panceri" ne mogu da veruju šta im se desilo u Parizu

UPLAŠENI NEMCI PROVELI NOĆ NA STADIONU: Svi smo u šoku! Izbegli smo tragediju!

Fudbal -
Fudbaleri i stručni štab Nemačke prenoćili su na stadionu "Francuska" u Sen Deniju pre nego što su napustili Pariz.

Francuska je u petak uveče pobedila aktuelne svetske šampione 2:0, a meč je ostao u senci terorističkih napada u Parizu. Nekoliko eksplozija je bilo u blizini stadiona, a one su se čule i na terenu. Po završetku meča navijači su evakuisani, a fudbaleri su zadržani na stadionu."Kod igrača je vladala velika nesigurnost, veliki strah i čudna atmosfera. Videlo se da su u šoku. Odmah su uzimali mobilne telefone da se informišu šta se dešava ili da se jave kućama", rekao je menadžer nemačke reprezentacije Oliver Birof.

Za sada se ne zna da li će Nemačka otkazati sledeći meč protiv Holandije koji bi trebalo da se odigra u utorak.

"Odluka još nije doneta, ali ja sam za to da se igra", rekao je vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Raubal.

On je dodao da "ne treba dopustiti onim koji su nas napali, da budu pobednici".

Glavni sudija utakmice Španac Antonio Mateu Lahoz priznao da igrači i sudije na terenu nisu bili svesni šta se događa van stadiona."Nismo znali šta se događa sve dok utakmica nije završena. Zbog straha za bezbednost nisu nas pustili sa stadiona. Napustili smo objekat tek posle ponoći. Uf, to su teški trenuci, ne mogu puno ni da pričam o tome", rekao je Lahoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track