UŽAS U ETIOPIJI: Partizanova fudbalska legenda jedva preživela!
Foto: Saša Pavlić

Imao saobraćajku

UŽAS U ETIOPIJI: Partizanova fudbalska legenda jedva preživela!

Fudbal -

Prevrnuli smo se tri puta, vozač je preminuo, direktor kluba je u komi, a ja sam zadobio povrede glave i naprsla mi je ruka, kaže bivši as Partizana, sada trener kluba Etiopija Ban

Srpski fudbalski trener Nebojša Vučićević 22. avgust slaviće kao drugi rođendan, budući da je tog dana preživeo jezivu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo klupski vozač, a direktor kluba Etiopija Ban, za koji je Uške potpisao ugovor samo dan ranije, nalazi se u komi.- Došao sam u Adis Abebu, tri dana pregovarao o preuzimanju kluba Etiopija Ban, 21. avgusta konačno postigao dogovor i potpisao ugovor, da bih dan kasnije krenuo u 300 kilometara udaljeni grad Vusim, gde je ekipa na pripremama. Vozili smo se džipom dobrih 250 kilometara i ja sam, a da pritom ni sam ne znam zašto, odjednom odlučio da vežem pojas i to mi je, ispostaviće se, spaslo život - kaže Vučićević i nastavlja:- Neko dete je pretrčavalo ulicu, vozač je naglo zakočio i skrenuo u stranu u nameri da ga izbegne i prevrnuli smo se tri puta. U tom okretanju on je na mestu ostao mrtav, direktor kluba je u komi, a ja imam naprsnuće ruke i boli me vrat. Pukom srećom sam ostao živ i kao da sam se ponovo rodio. Da kojim slučajem nisam bio vezan, sigurno bih poginuo.Od tragične saobraćajne nesreće prošlo je nedelju dana, a Vučićević podvlači da se polako oporavlja posle svega što mu se dogodilo.- Fizički sam dobro, mada, kao što sam rekao, imam povrede glave i ruke. Bio sam na ispitivanjima i doktori su insistirali da mi stave kragnu oko vrata i ruku u gips, ali ja to nisam hteo. Biće mi dobro i bez toga. Istina, ruku ne mogu još potpuno da ispravim, ali polako ide nabolje - kaže Vučićević.

DRUGI PROBLEM U bolničkoj postelji misli na naslednika Vanju KOKEZA, ZVEZDO, ČUKARIČKI... DAJTE MOM SINU DA IGRA FUDBAL!Nebojša Vučićević kaže da tokom nekoliko sati ležanja u bolnici, dok se nije utvrdio stepen njegovih povreda, nije razmišljao o svom stanju, već mu je kroz glavu prolazila situacija u kojoj se nalazi njegov sin Vanja.- Ležim tako u bolnici i razmišljam o sinu Vanji, koji, evo, već sedam-osam meseci ne može da igra. Stvar je u tome da nismo želeli da potpišemo profesionalni ugovor s Čukaričkim, koji nije pristao na naše uslove, i prešao je u Zvezdu. Na to smo se odlučili jer u ugovoru piše da je slobodan igrač ovog leta, ali eto, postoji i ta jedna greška u kojoj piše da mu ugovor ističe tek u decembru. Ne znam ko je napravio grešku, a uostalom, nije ni važno. Neka oni to rešavaju, a pustite Vanju da igra. Nepravda je od boga da se ovako ponašaju prema detetu. Apelujem na predsednika FSS Slavišu Kokezu i predstavnike oba kluba da sednu i dogovore se kako bi dete moglo da igra. Da je u pitanju njihov sin, to bi odavno bilo rešeno, a ovako se prolongira i najviše ispašta dečak od 18 godina koji samo hoće da igra fudbal - kaže Vučićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track