(VIDEO) SUAREZ UJEO KRALJA: Barselona savladala Real u El Klasiku za plus četiri
Foto: Reuters

URUGVAJAC REŠIO NAJVEĆI DERBI NA SVETU

(VIDEO) SUAREZ UJEO KRALJA: Barselona savladala Real u El Klasiku za plus četiri

Fudbal -
Barsa povela preko Žeremija Matijea, Kristijano Ronaldo je izjednačio, a trijumf domaćinu na Nou Kampu doneo je Luis Suarez

Fudbaleri Barselone pobedili su Real Madrid u derbiju 28. kola Primere 2:1 (1:1) i pobegli mu na "plus četiri". Barsa na prvom mestu ima 68 bodova, a Real na drugom 64.

Domaćin je na Nou Kampu poveo preko Žeremija Matijea u 19. minutu, izjednačio je Kristijano Ronaldo u 31, a konačan rezultat postavio je Luis Suarez u 56.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona je bolje otvorila meč i uspela je da drži konce igre u prvih 20-ak minuta. Doduše, Ronaldo je mogao već u 12. minutu da se upiše u strelce, ali nije, pa je povela Barsa nedugo zatim.

Međutim, ne samo da vodeći gol domaćina nije uzdrmao "kraljeve" već se tim Karla Anćelotija brzo oporavio od šoka i postao mnogo opasniji. Osim što je izjednačio, mogao je još u prvom poluvremenu da napravi preokret. Ronaldu je zbog ofsajda poništen gol, a o toj situaciji će se sigurno još diskutovati, veliku šansu imao je i Bejl...

I kada su se fudbaleri vratili sa odmora prvi je zapretio Real, međutim, šut Benzeme iz povoljne pozicije zaustavio je golman Bravo.

El Klasiko je odlučen u 56. minutu majstorijom Luisa Suareza.

Od tog gola "kraljevi" do kraja utakmice nisu uspeli da se trgnu. Terenom je gospodarila Barselona, a njena pobeda mogla je da bude i ubedljivija da su Nejmar u 75. minutu i Alba u 86. bolje reagovali kada su se našli u velikim prilikama.

Meč je obeležila i prljava igra, pa je pokazano čak 11 žutih kartona (neslavni rekord El Klasika je 15).

Ronaldo je postigao svoh 15. gol u El Klasiku čime se na trećem mestu večne liste strelaca izjednačio sa Raulom, a ispred njih su Mesi sa 21 i Di Stefano sa 18.

Bio je ovo 170. prvenstveni, a ukupno 229. duel Barselone i Real Madrida.

Tim Luisa Enrikea potvrdio je da je u sjajnoj formi, jer je pobedio deseti put u poslednjih 11 utakmica u Primeri, a pritom je lagano stigao do četvrtfinala Lige šampiona preko Mančester sitija.

Ujedno, u nedelju uveče je potvrđeno i da je ekipa Karla Anćelotija u velikom padu forme, jer je dobila samo jedan od prethodna četiri meča u šampionatu. U međuvremenu, doživela je poraz od Šalkea u Ligi šampiona i to kod kuće, s tim što je taj neuspeh nije skupo koštao.

Barselona će u sledećem kolu za dve nedelje gostovati Selti u Vigu, a Real će dočekati Granadu.

SASTAVI

BARSELONA: Bravo, Alveš, Matije, Pike, Alba, Maskerano, Rakitić (od 76. Buskets), Inijesta (od 80. Ćavi), Mesi, Suarez, Nejmar (od 85. Rafinja).

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Pepe (od 73. Varan), Ramos, Marselo, Kros, Modrić (od 88. Silva), Isko (od 80. Hese), Bejl, Benzema, Ronaldo.

Na tribinama je skoro 100.000 gledalaca.

TOK MEČA:

55. minut - GOOOL - 2:1 ZA BARSELONU: Luis Suarez je fantastično prihvatio dubinsku loptu Danija Alveša, bio brži od Pepea i Ramosa i matirao Kasiljasa.

32. minut - GOOOL - REAL JE IZJEDNAČIO NA 1:1 - Modrić je sjajno pronašao Benzemu, koji je "štiklom" proigrao Ronalda, a Portugalci nije bilo teško da savlada golmana Brava.

19. minut - GOOOL - 1:0 ZA BARSELONU! Mesi je izveo prekid, Žeremi Matije je skočio, Serhio Ramos nije stigao da ga blokira, pa je Francuz poslao loptu u mrežu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track