(VIDEO) ARGENTINCI ZVEZDE VEČERI: Het-trik Mesija za istoriju, Kun Aguero srušio Bajern
Foto: AP

Najelitnije klupsko takmičenje

(VIDEO) ARGENTINCI ZVEZDE VEČERI: Het-trik Mesija za istoriju, Kun Aguero srušio Bajern

Fudbal -
Siti posle preokreta savladao Bajern i preživeo u trci za naredni krug Lige šampiona
1 / 7 Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Bajern u meču večeri 5. kola Lige šampiona. Junak meča bio je Kun Aguero koji je postigao het-trik.

Tri pogotka za svoj tim dao je i Lionel Mesi na gostovanju Barselone Apoelu čime je ušao u istoriju kao najbolji strelac Lige šampiona.

Rezultati:Grupa E: CSKA - Roma 1:1 (0:1), Mančester Siti - Bajern 3:2 (1:2)Tabela: Bajern 12, Roma 5, CSKA 5, Mančester Siti 5.

Grupa F: PSŽ - Ajaks 3:1 (1:0), Apoel - Barselona 0:4 (0:2)Tabela: PSŽ 13, Barselona 12, Ajaks 2, Apoel 1.

Grupa G: Sporting - Maribor 2:1 (2:1), Šalke - Čelsi 0:5 (0:3)Tabela: Čelsi 11, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Grupa H: Bate - Porto 0:3 (0:1), Šahtjor - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)Tabela: Porto 13, Šahtjor 9, Atletik Bilbao 4, BATE 3.

Grupa E: Aguero ostavio Siti u igri za plasman u drugu fazuFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Bajern Minhen sa 3:2, u utakmici petog kola Grupe E Lige šampiona. Siti je vodio od 21. minuta kada je Serhio Aguero postigao gol iz penala, koji je napravio Mehdi Benatija, zbog čega je isključen. Engleski klub nije iskoristio prednost, pa je Bajern do kraja prvog poluvremena golovima Ćabi Alonsa i Roberta Levandovskog preokrenuo. Ipak, Aguero je u finišu susreta sa dva gola, u 85. i 90. minutu doneo pobedu svojoj ekipi. Bajern ima 12 bodova, a još ranije je obezbedio prvo mesto. Roma, CSKA i Siti imaju po pet i tek u poslednjem kolu znaće se ko će pored nemačke ekipe u osminu finala. CSKA i Roma ranije danas su u Moskvi igrali nerešeno 1:1. Bajern će u poslednjem kolu grupne faze 10. decembra dočekati CSKA, dok će se u Mančesteru igrati duel Sitija i Rome.Grupa F: PSŽ i Barselona ubedljivi, rekord MesijaFudbaleri Pari Sen Žermena i Barselone nastavili su da dominiraju u Grupi F, pošto su zabeležili pobede u pretposlednjem kolu prve faze Lige šampiona. PSŽ je kao gost savladao Ajaks u Amsterdamu sa 3:1, dok je Barselona na Kipru bila bolja od Apoela i dobila 4:0. Dvostruki strelac za PSŽ bio je Edinson Kavani, jedan pogodak postigao je Zlatan Ibrahimović, dok je jedini gol za Ajaks dao Devi Klasen. Barselona je povela preko Luisa Suaresa, a potom je het trik postigao Leo Mesi čime je postao najbolji strelac u istoriji Lige šampiona sa 74 gola. PSŽ je prvi na tabeli sa 13 bodova, jedan manje ima Barselona, a potom slede Ajaks sa dva i Apoel sa jednim bodom. Barselona će u poslednjem kolu 10. decembra dočekati PSŽ, dok će Ajaks u Amsterdamu igrati sa Apoelom.Grupa G: Čelsi ubedljivo do prvog mesta kolo pre krajaFudbaleri Čelsija ubedljivo su danas kao gosti u Gelzenkirhenu pobedili Šalke sa 5:0, u utakmici petog kola Grupe G Lige šampiona. Strelci za englesku ekipu bili su Džon Teri, Vilijan, Didije Drogba i Ramires, dok je Jan Kirhof postigao autogol. Čelsi posle pet utakmica ima 11 bodova, šest više od Šalkea. Utakmica između Sportinga i Maribora je završena rezultatom 3:1, a prethodno je početak drugog poluvreme susreta u Lisabonu kasnio 45 minuta zbog problema sa osvetljenjem. Sporting je posle prvog dela meča vodio sa 2:1. U poslednjem, šestom kolu Grupe G Čelsi će dočekati Sporting 10. decembra, dok će se istog dana u Sloveniji igrati duel Maribora i Šalkea.

Grupa H: Porto obezbedio prvo mestoFudbaleri Porta obezbedili su prvo mesto u grupi H Lige šampiona, pošto je Šahtjor izgubio od Atletik Bilbaa u petom kolu. Atletiku je pobedu od 1:0 doneo Mikel San Hoze. Porto je ranije danas sa 3:0 savladao BATE Borisov. Porto ima 13 bodova, pet više od drugoplasiranog Šahtjora. Atletik je treći sa četiri, a BATE peti sa tri boda. U poslednjem kolu 10. decembra igraće Porto i Šahtjor, odnosno Atletik i BATE.

22:30 (88. minut) - Het-trik MesijaLionel Mesi je postigao het-trik na meču protiv Apoela, Barselona vodi 4:0.

22:29 (90. minut) - Het-trik Aguera za pobedu SitijaAguero je ukrao loptu odbrani Bajerna, krenuo sam ka golu Bajerna i između trojice igrača Bajerna matirao Nojera.

22:27 (85. minut) - Siti izjednačio protiv BajernaAguero je ukrao loptu Ćabiju Alonsu, krenuo sam ka golu Bajerna i udarcem u donji desni ugao matirao Nojera.

22:25 (83. minut) - Kavani postigao drugi gol na mečuPari Sen Žermen je po svemu sudeći prebrinuo sve brige oko pobednika. Kavani je presekao pas odbrane Ajaksa ka golmanu Silesenu, zaobišao golmana Ajaksa i poentirao.22:21 (79. minut) - Ibrahimović donosi Parižanima novo vođstvoPari Sen Žermen ponovo vodi. Strelac je Zlatan Ibrahimović, koji je grudima primirio centaršut Pastorea, a potom iz okreta pogodio mrežu Ajaksa.22:20 (78. minut) - Petarda ČelsijaČeta Žozea Murinja nema milosti prema Nemcima. Petarda, pogodak je postigao Ramires.

22:18 (76. minut) - Drogba pogodio mrežu ŠalkeaČelsi se poigrava sa Šalkeom, 4:0 pogotkom Drogbe.

22:10 (68. minut) - Atletik poveo u UkrajiniAtletik Bilbao vodi od sredine drugog poluvremena protiv Šahtjora. Gol je postigao San Hoze.

22:09 (67. minut) - Ajaks šokirao PSŽKlasen je sjajno reagovao na centaršut i glavom matirao golmana Pari Sen Žermena Sirigua.

22:00 (58. minut) - Drugi pogodak MesijaLionel Mesi je postigao svoj drugi gol protiv Apoela, čime je Barselona povela sa 3:0.

21:50 - Provala oblaka prekinula meč u LisabonuU Lisabonu je trenutno prava provala oblaka, teren je natopljen pa drugo poluvreme utakmice Sporting - Maribor još uvek nije počelo.21:48 (46. minut) - Počela su druga poluvremena na utakmicama 5. kola Lige šampiona

21:29 (45. minut) - Potpuni preokret Bajerna sa igračem manjeKo drugi nego Robert Levandovski. Centrirao je Boateng, a Levandovski glavom matirao Harta.

21:28 (44. minut) - Čelsi postiže i treći pogodakČelsi je najverovatnije overio trijumf u Gelzenkirhenu. Na 3:0 povisio je štoper domaćih Jan Kirhof autogolom posle kornera.

21:24 (40. minut) - Bajern izjednačio sa igračem manjeĆabi Alonso je sa 20 metara iz slobodnog udarca postigao gol za 1:1. Utisak je da je golman Sitija Hart mogao bolje da interveniše.

21:22 (38. minut) - Mesi ušao u istoriju Lige šampionaGol za istoriju!!! Lionel Mesi je postigao pogodak za vođstvo Barselone 2:0. To je njegov 72. pogodak u istoriji Lige šampiona čime je postao najbolji strelac ovog takmičenja ikada.

21:19 (35. minut) - Sporting vodi sa 2:0 protiv MariboraNani je iz drugog pokušaja matirao golmana Maribora Handanovića. Ušao je u šesnaesterac sa leve strane, a pošto mu je prvi šut izblokiran, iz drugog pokušaja je bio siguran.

21:17 (33. minut) - Pari Sen Žermen vodi golom KavanijaSjajna akcija Parižana, Ibrahimović je uposlio Lavecija, ovaj Kavanija kome nije bilo teško da postigne pogodak.21:13 (29. minut) - Čelsi duplirao prednostVilijan je odigrao sjaja dupli pas sa Azarom i iskosa sa desne strane pogodio mrežu nemačkog tima.21:11 (27. minut) - Barselona vodi na Kritu pogotkom SuarezaLuis Suarez je postigao prvenac u dresu Barselone. Sjajni Urugvajac je proigrao petom i iskosa sa leve strane matirao golama Apoela.21:06 (22. minut) - Penal za Siti, crveni za BenatijuMančester Siti je poveo protiv Bajerna pogotkom Kun Aguera iz penala. Upravo je njega prethodno oborio Benatija i dobio crveni karton. Argentinac je pobio nepisano pravilo da igrač koji je oboren ne treba da izvodi najstrožu kaznu.

20:56 - Sporting vodi protiv Maribora autogolomFudbaleri Sportinga poveli su na svom terenu protiv Maribora autogolom Mejača.

20:55 - Sastavi timova Apoel - BarselonaApoel: Pardo, Serđo, Giljerme, Karlao, Antoniades, Gomes, Vinicius, Moraiš, Aloneftis, Manduka, Šeridan.Barselona: Štegen, Alveš, Pike, Bartra, Alba, Maskerano, Rakitić, Rafinja, Pedro, Suarez, Mesi.

20:53 - Sastavi timova PSŽ - AjaksPSŽ: Sirigu, Van Der Vil, Markinjoš, David Luiz, Maksvel, Pastore, Rabio, Matuidi, Kavani, Ibrahimović, Laveci.Ajaks: Silesen, Moler Bo, Densvil, Van Rijn, Van der Horn, Klasen, Serero, Andersen, Šone, Milik, Kišna.

20:51 - Sastavi timova Mačester Siti - BajernMančester Siti: Hart, Sanja, Kompani, Mangala, Kliši, Fernando, Lampard, Navas, Milner, Nasri, Aguero.Bajern: Nojer, Alonso, Benatia, Riberi, Levandovski, Roben, Rafinja, Boateng, Bernat, Rode, Hojbjerg.

20:47 - Teri u 2. minutu donosi prednost ČelsijuDžon Teri je zatresao mrežu Šalkea u Gelzenkirhenu već posle 120 sekundi igre.

20:45 - Počelo je šest utakmica 5. kola Lige šampiona

20:43 - Sastavi timova Šalke - ČelsiŠalke: Farman, Učida, Hovedeš, Santana, Aogo, Hoger, Nojštadter, Kirkof, Boateng, Čupo-Moting, Huntelar.Čelsi: Kurtoa, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Matić, Fabregas, Vilijan, Oskar, Azar, Dijego Košta.

20:40 - Sastavi timova Sporting - MariborSporting: Rui Patrisio, Sedrik, Maurisio, Oliverira, Džeferson, Žoao Mario, Vilijam Karvaljo, Adrien, Mane, Slimani, Nani.Maribor: Handanovič, Stojanovič, Rajčevič, Bordignon, Mejac, Vršič, Mertelj, Filipović, Salaiš, Moraleš Tavareš, Zahovič.

20:34 - Sastavi timova Šahtjor - AtletikŠahtjor: Pjatov, Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk, Kosta, Fernando, Stepanenko, Tajson, Adriano, Aleks.Atletik: Iraizoz, San Hoze, Benjat, Ituraspe, De Markos, Susaeta, Ečeita, Mikel Riko, Muniain, Vigera, Balenciaga.

19:50 - Berezucki u trećem minutu nadoknade doneo bod CSKABerezucki je u trećem minutu nadoknade vremena postigao gol i potpuno zakomplikovao situaciju u grupi E. Roma i CSKA imaju po pet bodova, a od ovog remija ovajdio se i Mančester Siti koji trenutno ima dva boda.

19:44 - Porto dokusurio Bate BorisovUbedljiv trijumf Portugalaca u Belorusiji. Strelac trećeg pogotka za Porto bio je Teljo u 89. minutu

19:20 - Porto duplirao vođstvoGolom Džeksona Martineza Porto je u 65. minutu duplirao prednost protiv bate Borisova na 2:0.

19:11 - Porto vodi u gostimaPortugalci su poveli na gostovanju u Belorusiji protiv Bate Borisova u 56. minutu. Strelac je Herera.

18:43 - Roma vodi u Moskvi golom Frančeska Totija iz slobodnog udarca!Fudbaleri Rome poveli su protiv CSKA u Moskvi u smiraj prvog poluvremena fantastičnim pogotkom Frančeska Totija iz slobodnog udarca. Toti je šutirao u golmanov ugao, a Akinfejev nije mogao ništa.

18:25 - Derbi kola igra se na Etihadu

18:00 - Sastavi timovaCSKA: Akinfejev, Mario Fernandes, Ignaševič, Berezutski, Šenikov, Džagojev, Caunja, Eremenko, Načo, Musa, Dumbija.ROMA: De Sanktis, Astori, Holebas, Manolas, Naingolan, De Rosi, Keita, Florenzi, Ljajić, Toti, Žervinjo.

BATE: Černik, Gajdučik, Mladenović, Tubić, Jablonski, Karnitski, A. Volodko, Oleknovič, M. Volodko, Rodionov, Gordejčuk.PORTO: Fabijano, Danilo, Martins Indi, Markano, Aleks Sandro, Kasemiro, Brahimi, Herera, Tores, Kvuaresma, Martinez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track