(VIDEO) NASTAVLJENA POTERA ZA PARTIZANOM: Crvena zvezda bez prisustva publike pobedila Rad
Foto: TANJUG - Tanja Valič

Superliga Srbije, 26. kolo

(VIDEO) NASTAVLJENA POTERA ZA PARTIZANOM: Crvena zvezda bez prisustva publike pobedila Rad

Fudbal -
Golove su u trijumfu od 2:0 postigli Petar Orlandić i Luka Jović
1 / 4 Foto: TANJUG - Tanja Valič

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su golovima Orlandića i Jovića Rad 2:0 (1:0) u utakmici 26. kola Jelen Superlige.

Zvezda je tako nastavila šampionsku trku sa Partizanom, koji sa utakmicom manje sada ima 60 bodova, dva više od najvećeg rivala.

Izabranici trenera Nenada Lalatovića odigrali su odlično u prvih 20. minuta, kada su mrežu Rada, koji je preko Nemanje Mihajlovića u prvom minutu pogodio stativu, zatresli Petar Orlandić u 12. i Luka Jović u 16. minutu.

Od tada se na stadionu "Rajko Mitić" na kom zbog inicdenata na derbiju sa Partizanom nije bilo gledalaca, igralo znatno mirnije, oba tima imala su prilike, ali promena rezultata nije bilo.

"Prvih pet minuta nije bilo kako treba, a njihova šansa nas je prodrmala i počeli da igramo kako Zvezda i treba, agresivno, uz posed lopte. Dali smo golove iz prve dve šanse, imali smo još nekoliko prilika i prvo poluvreme smo zasluženo vodili 2:0. Rad je pokušao da nas ugrozi u drugom poluvremenu, ali smo se dobro branili", kazao je Lalatović.

Trener Rada Milan Milanović rekao je da je Zvezda sasvim zasluženo pobedila.

"Loše smo igrali na početku. Istina je da smo 'imali' gol u prvom minutu, ali sam stekao utisak da bismo ta dva u svakom slučaju primili. Suprostavili smo se Zvezdi, igrali ravnopravno do kraja", rekao je Milanović i dodao:

"Ipak su Zvezda, Partizan i Čukarički nivo iznad nas, mi smo ispod i sasvim zasluženo smo na ovom mestu".

Tok utakmice

90+3. minut - Kraj utakmice

88. minut - Katai ima želju da da gol, ali je još jednom neprecizan

74. minut - Rodić je pokušao da ugrozi gol Zvezde, ali je lopta otišla pored gola

70. minut - Fudbaleri Crvene zvezde rutinski čuvaju prednost stečenu u prvih 20. minuta. Drugo poluvreme značajno je siromašnije od prvih 20. minuta meča, kada je bilo i golova i šansi sa obe strane terena.

54. minut - Veliki promašaj Jovića. Posle centaršuta Lazović je promašio loptu, do nje je došao Jović i sa nekoliko metara prebacio gol. Nekoliko sekundi kasnije Lazović je pokušao, ali bez uspeha.

50. minut - Rad je odlučnije krenuo u nastavak utakmice, sada se za razliku od početka igra između dva šesnaesterca

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

39. minut - Katai je veoma raspoložen za igru. Već nekoliko puta je pokušavao da ugrozi gol rada, ali je za sada upisao samo dve asistencije za gol.

33. minut - Rad je imao dobru priliku, ali je Rajković odbranio pokušaj Rodića

23. minut - Zvezda ima inicijativu, ali od drugog gola nije bilo velikih uzbuđenja

16. minut - Goooooooool 2:0.Slično kao kod prvog gola, katai je ovog puta sa suprotne desne strane uposlio napadače, a Jović je pogodio mrežu goatiju, koji nikako da se oslobode pritiska rivala

http://www.youtube.com/watch?v=8cAYjF1iHf8

12. minut - Goooooooooool 1:0. Katai je uzeo loptu, sjajno proigrao Orlandića, a ovaj je spoljnom pogodio mrežu Rada

http://www.youtube.com/watch?v=f-jqitHWXxQ

10. minut - Velika šansa za Pavićevića. Ristić je izveo korner, Jović vratio loptu u sredinu, a štoper Zvezde promašio je sa nekoliko metara

7. minut - Zvezda ima inicijativu, ali za sada nema velikih prilika

1. minut - Počela je utakmica, a Mihajlović je pogodio stativuz gola Zvezde

http://www.youtube.com/watch?v=h_hK51hE6zo

Prvo poluvreme

Crvena zvezda (4-1-3-2): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Grujić – Lazović, Ristić, Katai – Jović, Orlandić

Rad (4-2-3-1): Radunović – N. Đuriće, I. Đurić, Maraš, Obradović – Gnjatić, Milošević – Rodić, Ljujić, Mihajlović - Veselinović.

Sastavi

Utakmica se igra bez prisustva navijača, jer je Zvezdin stadion suspendovan do daljnjeg zbog incidenata na 148. „večitom derbiju“.

Trener crveno-belih Nenad Lalatović i njegovi igrači najavili su da će juriti Partizan, koji im beži pet bodova, dokle god imaju i teoretske šanse da osvoke titulu. Na tom putu sada im stoji Rad, koji ih je ove sezone zadužio. Naime, „građevinari“ su još u oktobru prošle godine eliminisali favorizovanu Zvezdu iz Kupa Srbije (1:0). Doduše, crveno-beli su ih kasnije savladali u prvenstvu na Banjici – 2:1.Rad je na šestom mestu na tabeli sa 37 bodova. Zanimljivo je da je njegovih poslednjih osam superligaških utakmica dobio domaćin, odnosno ako bi se izuzeo trijumf „građevinara“ u Čačku krajem februara, u svih devet njihovih prolećnih mečeva radovali su se domaćini. Trener Milan Milanović i njegovi fudbaleri nadaju se da će baš danas prekinuti taj niz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track