(VIDEO) SUAREZ UJEO STARU DAMU: Barselona pobedila Juventus i peti put osvojila Ligu šampiona
Foto: Reuters

3:1 u berlinskom finalu

(VIDEO) SUAREZ UJEO STARU DAMU: Barselona pobedila Juventus i peti put osvojila Ligu šampiona

Fudbal -
Novi šampion Evrope poveo golom Rakitića u 4. minutu, izjednačio je Morata u 55, ali su onda Sueraz i Nejmar doneli pobedu Barsi trijumf pogocima u 68. i 97. minutu
1 / 8 Foto: Reuters

Fudbaler Barselone novi su prvaci Evrope pošto su u finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Berlinu pobedili Juventus 3:1 (1:0).

Barsa je povela već u 4. minutu golom Hrvata Ivana Rakitića, izjednačio je Španac Alvaro Morata u 55. minutu, međutim, Južnoamerikanci iz tima Luisa Enrikea, Luis Suarez i Nejmar, doneli su trijumf katalonskom gigantu pogocima u 68. i 97. minutu.

Barselone je peti put u svojoj istoriji postala šampion "starog kontinenta", čime se na "večnoj listi" osvajača izjednačila na trećem mestu sa Bajernom i Liverpulom (ispred su Milan sa 7 i Real sa 10). Ujedno, postala je prvi klub koji je dva puta osvojio "tripletu" (prvenstvo, Kup i Ligu šampiona).

Juventus će na svoju treću evropsku krunu morati još da sačeka.

Barselona je bila bolji rival u prvom poluvremenu, zasluženo je vodila, a iskusni golman Đanluiđi Bufon je najazslužniji što Juventus nije bio u većem zaostatku posle prvih 45 minuta. Barsa je imala sjajnu priliku i u uvodu drugog dela, ali je nije realizovala, posle čega je "stara dama" ustala i preuzela konce igre u svoje ruke. Posle izjednačenja imala je nekoliko šansi čak i da povede, ali nije ih realizovala, pa ju je gol Suareza sredinom drugog poluvremena iskekao.

U finišu meča skoro da se nije postavljalo pitanje ko će biti prvak Evrope, jer Katalonci nisu dozvoljavali Juventusu da ih ozbiljno ugrozi, a sami su sporadično pokušavali da još jednim golom stave tačku na finale. To su i učinili u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Zanimljivo je da je do velikog uspeha Barselona došla iako se njen najbolji igrač Lionel Mesi nije posebno isticao. Uprkos tome, Barselona je potvrdila da je najveći klub 21. veka, jer joj je ovo četvrta titula u tom periodu (2006, 2009, 2011, 2015), a u prošlom veku je prvak Evrope bila samo 1992.

TOK MEČA:

90+7. minut - KRAJ!!! Barselona je novi šampion Evrope.

90+7. minut - 3:1, strelac Nejmar!!! Juve je očajnički pokušavao da dođe do izjednačenja, što je Barsa iskoristila da postigne još jedan gol.

90+6. minut - Pedro je dobio nekoliko sekundi u finalu, zamenio je Suareza.

90+1. minut - Rakitić je svoje mesto ustupio Matijeu.

89. minut - Ponovo je Markizio šutirao, lopta je išla u gol, ali je Ter Štegen odbranio.

89. minut - Povredio se Evra. Njegovo mesto u timu Juventusa zauzeo je Koman.

Pogledajte kako je Suarez proslavio pogodak:

85. minut - Alegri je zamenio napadača za napadača - umesto strelca Morate na teren je poslao takođe Španca Ljorentea.

82. minut - Ovo je bio 15. šut igrača Barselone ka golu Juventusa, oprobao je i Pike, ali preko gola.

79. minut - Prva izmena u Juventusu. Pereira menja izuzetno nervoznog Vidala.

79. minut - Prilika za Juventus. Pogba je skočio iznad Pikea i glavom poslao loptu... Preko gola.

78. minut - Ćavi ulazi umesto Inijeste i preuzima kapitensku tranku. Ovo je poslednja utakmica Ćavija u dresu Barselone.

Pogledajte majstoriju Mesija:

72. minut - Nejmar je dao gol, ali je poništen. Uzalud se radovao Brazilac pošto je glavom poslao loptu u mrežu, ali sudija je primetio da ga je lopta pogodila u ruku.

Pogledajte radost Luisa Enrikea:

Evo kako je Barsa jednostavno stigla do 2:1:

68. minut GOOOLLL!!! 2:1 za Barselonu, strelac Luis Suarez! Sličan gol kao što je Juventus dao. Mesi je šutirao, Bufon odbranio, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Urugvajac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

67. minut - Ponovo Italijani traže penal posle rvanja Pogbe sa Maskeranom i pada Francuza u kaznenom prostoru, ali ponovo ništa od toga.

65. minut - Preti i Pogba. Brani Ter Štegen.

64. minut - Ražestila se borba. Juventus je opasniji posle one opasne kontrec Barselone na početku drugog poluvremena.

63. minut - Tevez je imao otvoreni šut sa 15, 16 metara. Pucao je preko gola.

58. minut - Morata je ponovo predstavljao opasnost po gol Barse, ali je njegov šut glavom otišao preko gola.

55. minut - GOOOLLL!!! 1:1!!! Strelac za Juventus Alvaro Morata! Markizio i Lihtštajner su organizovali akciju, Tevez je šutirao, Ter Štegen odbranio, ali je Španac bio na pravom mestu i loptu samo ubacio u praznu mrežu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

48. minut - Kakva šansa za Barselonu! Ali Bufon je ponovo bio sjajan! Posle kornera Juventusa, sevnula je kontra Barslone, išli su "pet na tri", Rakitić je izbacio Suareza na levu stranu, a Urugvajac umesto da pokuša da proigra saigrače u sredini, šutirao je iz ne baš povoljne situacije, pa se Bufon istakao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena nije bilo. Da podsetimo na sastave.

JUVENTUS: Bufon - Lihštajner - Bonući, Barzalji, Evra - Pirlo, Markizio, Pogba,Vidal -Tevez, Morata.

BARSELONA: Ter Štegen - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar.

Dogovor prilikom povratka na teren iz svlačionice.

40. minut - Bufon po ko zna koji put večeras čuva Juventus ubedljivijeg zaostatka. Odlično je intervenisao iskusni čuvar mreže posle šuta Luisa Suareza, kojem se iznenada odbila lopta kada Nejmar nije uspeo da proigra Mesija koji je bio u odličnoj poziciji za gol.

36. minut - Igrači Juventusa tražili su od turskog sudije da dosudi penal posle starta Albe nad Pogbom, iako se sve dogodilo van kaznenog prostora. Čakir, međutim, nije dosudio ni prekršaj.

26. minut - Ponovo igrači Barselone nisu uspeli na pravi način da otklone opasnost pred svojim golom, lopta je došla do Klaudija Markizija koji je snažno šutirao iz prve, po sredini, ali je lopta otišla tik iznad prečke. Dobro je to procenio Ter Štegen, koji je paradom ulepšao celu akciju.

23. minut - Iznenadna šansa za Alvara Moratu, ali je bivši napadač Real Madrida bio neprecizan. Pokušao je da plasira loptu u dalji ugao Ter Štegenovog gola, međutim, Alba je uspeo da ga dekoncentriše uklizavanjem. Ovo je bila jedna od šansi koje je Juventus morao da iskoristi!

21. minut - Vidal je oštro faulirao Danija Alveša kada mu je Barsin bek probacio loptu kroz noge, što je bilo opasno za Juventus, jer Čileanac ima žuti karton.

14. minut - Barselona je opet zapretila. Pucao je Dani Alveš, ali je zablistao Bufon, jednom rukom je odbranio.

4. minut - GOOOLLL!!! Barselona vodi golom Rakitića!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track