(VIDEO, FOTO) KRVAVI DERBI: Zvezda i Partizan bez golova u meču prepunom haosa na tribinama
Foto: Dado Đilas

Najveća utakmica srpskog fudbala

(VIDEO, FOTO) KRVAVI DERBI: Zvezda i Partizan bez golova u meču prepunom haosa na tribinama

Fudbal -
Utakmica je trebala da počne u 18 časova, ali je zbog velikih sukoba Delija i Žandarmerije na severnoj tribini počela sa 45 minuta zakašnjenja
1 / 16 Foto: Dado Đilas

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su bez golova 148. večiti derbi. Posle 24. kola Jelen Super lige Partizan ima pet bodova više u odnosu na rivala, a do kraja prvenstva ostalo je još šest kola.

Večitom derbiju prethodio je krvavi haos na tribinama. Sukob između pristalica Crvene zvezde i Partizana na granici između severne i istočne tribine pretvorio se u masovnu tuču Delija i Žandarmerije. Sukob je trajao više od pola sata, a meč je kasnio sa početkom 45 minuta. Policija je brzo intervenisala i pokušala da spreči veći incident, ali u tome nije uspela, pa je bila primorana da isprazni jedan sektor na severnoj tribini.Više od 20 osoba privedeno je zbog narušavanja javnog reda i mira, uoči početka fudbalskog derbija, a povređen je veći broj navijača i pripadnika Žandarmerije.

Utakmica je odigrana pred oko 45.000 gledalaca. Meč je imao ružnu uvertiru jer je izbio sukob navijača Zvezde i Partizana na istočnoj tribini, a potom i crveno-belih pristalica na severu sa žandermerijom, zbog čega je Mažić povukao fudbalere sa terena, ali ih i vratio posle 45 minuta.Nervoza sa tribina prenela se i na teren pošto su već u uvodu utakmice Vukašin Jovanović sa jedne i Vladimir Volkov sa druge strane, dobili žute kartone.Fudbaleri Partizana bolje su otvorili duel, imali inicijativu, ali je prva ozbiljna šansa viđena pred njihovim golom u 22. minutu, nakon što je Darko Lazović šutirao levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali je Živković dobro reagovao i odbio loptu u polje.Na isteku pola sata igre veliku šansu da Partizan dovede u vođsvo imao je Stefan Babović. Saša Ilić je majstorski ubacio loptu u peterac, gde je sam bio vezista crno-belih, ali je šutirao pored gola.Ekipa Nenada Lalatovića je u prvom poluvremenu imala dosta problema u oganizaciji igre, opredelila se za duge lopte iz odbrane na najisturenijeg Džošuu Parkera, koji je uglavnom gubio vazdušne duele sa znatno višim Gregorom Balažicem i Brankom Ilićem.Nastavak je doneo nešto bolju igru Zvezde, koja je imala veći posed lopte na početku drugog dela, dok je Partizan, svestan da mu i remi odgovara, vrebao iz kontre.U razmaku od samo pet minuta viđeno je možda i najviše u večerašnjem duelu. Prvo je Parker imao šansu, ali je loše šutirao glavom, dok su crno-beli nekoliko trenutaka kasnije imali najbolju priliku.Petar Grbić je, po ko zna koji put prošao po boku, ali je Rajković intervenisao i izbacio loptu u korner. Upravo iz tog prekida nastao je karambol u petercu Zvezde, Balažic je savladao Rajkovića, ali je Cvetković sa gol linije spasio svoj tim.Kako se utakmica bližila kraju fudbaleri Crvene zvezde igrali su otvorenije, zbog čega je u defanzivnoj liniji bilo mnogo prostora za Grbića i Živkovića. Mladi napadač Jović, koji je do tada bio neprimetan, imao je priliku u 71. minutu, ali je u situaciji jedan na jedan golman Živković bio uspešniji.Finiš nije doneo mnogo neizvesnosti, sem što je Živković zapretio u poslednjem minutu, ali je njegov udarac sa oko 10 metara izblokiran.

Partizan je sa 57 bodova zadržao pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. U narednom 25. kolu, u sredu, Crvena zvezda će igrati na gostujućem terenu protiv Donjeg Srema, a Partizan kao domaćin protiv Jagodine.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0Stadion: Rajko MitićGledalaca: 45.000Sudija: Milorad MažićPomoćnici: Ristić, Đurđević, Petrović, Grujić, Filipović

Žuti kartoni: Jovanović, Kovačević, Katai - Volkov, Drinčić, Saša Ilić, Balažic, CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević - Lazović, Stojanović (od 66. Ristić), Katai, Jović (od 90. Orlandić) - Parker (od 82. Bosančić). Klupa: Kahriman, Petković, Lazić, Bosančić, Ristić, Grujić, Orlandić. Trener: Nenad Lalatović.PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac (od 87. Marković) – A. Živković, Babović, S. Ilić (od 73. Šaponjić) – Grbić (od 90. Ninković). Klupa: Lukač, Ćirković, Nemanja Petrović, Marković, Kojić, Šaponjić, Ninković. Trener: Zoran Milinković.

TOK MEČA

20:40 - KRAJ UTAKMICE

20:36 - Šut Živkovića izblokiranAndrija Živković je ušao u peterac šesnaesterca Crvene zvezde, šutirao je, ali je njegov šut izblokiran.

20:35 - Treća izmena u PartizanuUmesto Petra Grbića u igri je Nikola Ninković.

20:34 - Treća izmena u Crvenoj zvezdiUmesto Luke Jovića u igri je Petar Orlandić.

20:33 - Sudija Mažić produžio utakmicu za sedam minutaVečiti 148. derbi igraće se još sedam minuta, označio je glavni sudija meča Milorad Mažić.

20:30 - Druga izmena u PartizanuUmesto Darka Brašanca u igri je Saša Marković. Igra se 88. minut.

20:28 - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar: Povređeno 20 osoba, isto toliko privedenoMinistar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u sukobima Žandarmerije i navijača Crvene zvezde povređeno više od 20 osoba, a da je isto toliko privedeno. Svi su lakše povređeni, precizirao je Lončar.

20:25 - Druga izmena u Crvenoj zvezdiU igru je ušao Miloš Bosančić, iz igre izlazi Džošua Parker. Igra se 82. minut, ali zbog prekida samo sudija Mažić zna koliko je ostalo do kraja meča.

20:19 - Slobodan udarac za Zvezdu, brani ŽivkovićFaul za Crvenu zvezdu na oko 18 metara iskosa sa leve strane. Šutirao je Lazović, a Živković odbranio.

20:17 - Kontranapad Partizana, sebični GrbićBio je Partizan u kontri, Grbić je imao mnogo boljih rešenja od toga da šutira sa oko 20 metara.

20:16 - Šansa za Jovića, Živković odbranioRistić je ubacio loptu u šesnaesterac tamo je Jović između dvojice odbrambenih igrača Partizana šutirao, ali je golman Živko Živković odbranio. Prvi korner za Zvezdu na utakmici.

20:15 - Prva izmena u PartizanuUmesto kapitena Saše Ilića u igru će Ivan Šaponjić. Igra se 73. minut.

20:13 - Meč je nastavljenRazišao se dim posle bakljade Grobara i meč je nastavljen.

20:08 - Prva izmena u ZvezdiMihailo Ristić ulazi u igru umesto Saše Stojanovića

20:07 - Utakmica je ponovo prekinutaUtakmica je ponovo prekinuta, ovog puta zbog Grobara koji su bakljadom napravili dimnu zavesu.

20:04 - Cvetković na gol crti zaustavio šut BalažicaNajveća prilika na meču. Balažic je šutirao posle kornera, a Cvetković sa gol crte izbio loptu u polje.

20:03 - Velika prilika za PartizanSjajan kontranapad Partizana, Grbić je dobacio do Andrije Živkovića, ovaj vratio glavom u peterac, a šut Brašanca Rajković krajnjim naporima izbacio u korner.

20:00 - Parker propustio prilikuDžošua Parker je šutirao glavom sa oko pet metara, ali je šutirao pored gola. Propust odbrane Partizana.

19:58 - Zvezda agilnija na početku drugog poluvremenaDomaći tim je nešto agilnije započeo drugo poluvreme, ali nije uspeo da stvori priliku za gol.

19:48 - Počelo je drugo poluvreme, bakljada na severnoj tribini

19:28 - Kraj prvog poluvremena, bez golovaPrvo poluvreme završeno je bez golova. Najveću šansu na meču imao je Stefan Babović u 30. minutu

19:22 - Žuti karton za KovačevićaFudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević zaradio je žuti karton zbog oštrijeg starta. Drugi žuti za fudbalere domaćeg tima.

19:20 - Mažić upozorio LalatovićaU 38. minutu viđena je zanimljiva scena kod klupe Crvene zvezde. Trener domaćeg tima Nenad Lalatović žustro je reagovao posle dosuđenog prekršaja za Partizan. Sudija Mažić je prišao treneru Crvene zvezde i opomenuo Lalatovića.

Nenad Lalatović, Milorad Mažić, Foto: Printskrin
Nenad Lalatović, Milorad Mažić, Foto: Printskrin

19:13 - Neverovatan promašaj Babovića!Veliku priliku propustio je Partizan u 30. minutu. Saša Ilić je odlično ubacio loptu u srce šesnaesterca Crvene zvezde, tamo je sam kao duh bio Stefan Babović, ali je sa svega pet metara promašio.

http://www.youtube.com/watch?v=rKJpfipZJNs

19:09 - Lazović ponovo pripretioCrvena zvezda je izvela munjevit napad po desnoj strani, Lazović je centrirao, ali je pre Jovića intervenisao Balažic.

19:04 - Lazović pripretio PartizanuPrva akcija Crvene zvezde na meču, Darko Lazović je sa oko 20 metara šutirao, a Živko Živković odbio loptu.

18:59 - Bakljada na severnoj tribiniNavijači Crvene zvezde napravili su bakljadu na severnoj tribini, uz koreografiju na kojoj je šetalica sa likom Rajka Mitića, po kome se sada zvanično zove stadion u "Ljutice Bogdana".

Delije, derbi, bakljada, Foto: Prinstskrin
Delije, derbi, bakljada, Foto: Prinstskrin
http://www.youtube.com/watch?v=2ZQD2CsZV4o

18:55 - Partizan agilniji na početku mečaCrno-beli imaju više posed lopte u svojim nogama na početku utakmice. Crno-beli su izveli pet kornera.

18:48 - Prvi korner za PartizanCrno-beli su pripretili preko Drinčića, ali je Pavićević izbacio loptu u korner. Posle udarca iz ugla otklonjena je opasnost ispred gola Crvene zvezde.

18:47 - Žuti karton za VolkovaPrva opomena i za fudbalera Partizana. Vladimir Volkov je opomenut. Milorad Mažić je od starta zauzeo oštar kriterijum.

18:45 - Žuti karton za JovanovićaPrvi oštriji start, Jovanović je startovao nad Babovićem koji je bio u prodoru po desnoj strani! Mažić je odmah pokazao žuti karton.

18:42 - Počeo 148. večiti derbi!Tačno 42 minuta u odnosu na planirano vreme počeo je 148. večiti derbi!

18:41 - Uhapšeno 20-tak, povređeno na desetine navijačaPrema nezvaničnim informacijama, do sada je uhapšeno 20-tak navijača, a desetine je povređeno. Taj broj nije konačan jer navijači i dalje traže pomoć.

18:40 - Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana izašli na terenFudbaleri Crvene zvezde i Partizana izašli su na teren. Prošlo je tačno 40 minuta od predviđenog početka utakmice.

18:37 - Rezervni fudbaleri Crvene zvezde izašli na terenRezervni fudbaleri Crvene zvezde ušli su na teren i po svemu sudeći derbi će biti odigran.

18:36 - Policija zauzela severnu tribinu

Delije, Grobari, Žandarmerija, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, Žandarmerija, tuča, Foto: Printskrin

18:33 - Poslednja informacija: Derbi se nastavlja?Poslednja informacija sa stadiona "Rajka Mitića" govori da će derbi po svemu sudeći biti odigran. Jedna od opcija je da se isprazni severna tribina.

Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin

Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin

Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin

18:29 - Situacija se smirila, i dalje neizvestan početak derbijaSituacija na severnoj tribini se smirila. Žandarmerija je potisnula Delije ka sredini tribine. Još uvek nije izvestan početak utakmice.

Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, Žandarmerija, Foto: Printskrin
http://www.youtube.com/watch?v=elMSAbvk5_o
http://www.youtube.com/watch?v=m1DRTBzB1tI

18:18 - Komesar za bezbednost se povukao sa predstavnicima klubovaKomesar za bezbednost se povukao sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana. Oni će, zajedno sa predstavnicima policije, odlučuju o nastavku derbija.

Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
http://www.youtube.com/watch?v=jameMMmcqoE

18:16 - Policija potiskuje navijače Crvene zvezde na severnoj tribiniŽandarmerija je ušla sa istočne tribine na severnu i potisnula navijače Crvene zvezde ka sredini.

Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin

18:12 - Tuča Delija i Žandarmerije, početak derbija odloženSudija Milorad Mažić odveo je igrače u svlačionicu. Pitanje je da li će se derbi održati.

http://www.youtube.com/watch?v=xxUIp5K3RMU
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin

17:58 - Tuča između Delija i GrobaraUoči samog početka utakmice došlo je do tuče Delija i Grobara. Incidenti su se desili na granici između severne i istočne tribine.

Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin

Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin
Delije, Grobari, tuča, Foto: Printskrin

http://www.youtube.com/watch?v=oL-3NWkOGEk

17:25 - Nele Karajlić ispričao poučnu priču o večitom derbijuPoznati muzičar i član Upravnog odbora FK Partizan Nele Karajlić ispričao je nedavno zanimljivu priču o navijačima Crvene zvezde i Partizana. OPŠIRNIJE OVDE

17:20 - Gužve na Autokomandi i SlavijiNavijači oba kluba u velikom broju idu ka stadionu "Rajko Mitić". Zbog toga su trenutno velike gužve na Autokomandi, Slaviji.

17:14 - Milorad Mažić i njegovi pomoćnici će izgledati neobično na današnjem derbijuGlavni sudija meča Milorad Mažić i njegovi pomoćnici dobili su specijalne uniforme uoči današnjeg meča. OPŠIRNIJE OVDE

17:11 - Navijanje Grobara na 147. večitom derbiju

http://www.youtube.com/watch?v=bsXP2bEB5EE

17:03 - Navijanje Delija na 147. večitom derbiju

http://www.youtube.com/watch?v=MTqQsM6vbuc

16:55 - Delije pripremaju koreografiju

16:50 - Sukobi Grobara i policije na Bulevaru OslobođenjaPrvi zabeleženi incidenti desili su se na Bulevaru Oslobođenja, u blizini južne tribine stadiona gde su se sukobili navijači Partizana i žandarmerija. Kako prenose naši izveštači, vidljiv je oblak dima. Po svemu sudeći navijači su bakljama gađali pripadnike žandarmerije. Privedeno je desetak navijača Partizana, neki od njih su strani državljani.

16:29 - Navijači okupirali AutokomanduNavijači Crvene zvezde i Partizana počeli su da pristižu u većem broju na Autokomandu i ostalim krajevima oko stadiona "Rajko Mitić".

16:00 - Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana očekuju veliku podršku navijačaNavijači Crvene zvezde i Partizana su nadaleko poznati. Za njih važi da sa tribina daju vetar u leđa svojim ljubimcima, odnosno da su im 12. igrač

15:20 - Pogledajte ko će biti glavni aduti Zvezde i Partizana u predstojećem derbijuPosle mnogo godina glavnu ulogu na večitom derbiju vodiće - deca. Crvena zvezda i Partizan stekli su zavidan kapital u igračkom kadru, a da će svoje klince za godinu-dve ozbiljno unovčiti, pokazuju najavljeni dolasci brojnih inostranih menadžera danas na Marakanu.

14:50 - KLADIONICE: Na derbiju neće biti mnogo golova, blaga prednost na strani Zvezde

Dan pre utakmice kvota na Crvenu zvezdu se kretala u rasponu od 2.45 do 2.60, u zavisnosti od kladionice. S druge strane, kvote na Partizan su varirale od 2.60 do 3.00. Više pročitajte OVDE.

14:31 - (VIDEO) TRAGIČARI: Oni ne žele da se sete derbijaOsim što stvara heroje, ukršaj Crvene zvezde i Partizana neretko stvara i one, koji zbog grešaka žele što pre da zaborave učešće u derbiju. Više pročitajte OVDE.

14:00 - Otvorene kapije stadiona "Rajko Mitić"

Na njima će pretres obavljati redarska služba, ali i policija koja će obezbeđivati “drugi prsten” na ulazima. Biće oduzeta sva pirotehnika i predmeti koji nisu u skladu sa zakonom o spečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na javnim skupovima.

13:22 - (VIDEO) TRADICIJA DUGA 68 GODINA: Sve što treba da znate o večitom derbiju na jednom mestu

Mnogo fudbalera ispisivalo je istoriju rivalstva između Crvene zvezde i Partizana, red je da se podsetimo onih koji su na neki način ostavili dubok trag. Više pročitajte OVDE.

12:58 - GOSTI KURIRA Luka Jović i Ivan Šaponjić: Brate, daj gol, a mi ćemo da pobedimoMladi napadači Zvezde i Partizana poželeli jedan drugom da sutra budu strelci na Marakani, ali da im to budu utešni golovi. Više pročitajte OVDE.

12:35 - (VIDEO) NE PONOVILO SE: Kako je gorela južna tribina na prošlom derbiju na Marakani

Prethodni "večiti derbi" igran na stadionu Crvene zvezde, 2. novembra 2013. godine, ostao je upamćen po velikim neredima. Taj 145. prvenstveni duel crveno-belih i crno-belih obeležili su brojni incidenti ne samo oko stadiona već i van njega. Zabeležene su tuče u različitim delovima Beograda. A na stadionu u Ljutice Bogdana opšti haos... Više pročitajte OVDE.

12:17 - Ovo su mogući sastavi Zvezde i Partizana Treneri Nenad Lalatović i Zoran Milinković, nisu saopštili startne postave za meč, a prema Kurir sportu sudija Milorad Mažić bi iz tunela mogao da povede sledeća 22 igrača.

12:02 - VEČITI DERBI: Saznajte koji je bio najčešći rezultat, ko je davao golove u oba dresa...Izdvojili smo zanimljive detalje iz bogate tradicije duela Crvene zvezde i Partizana... Više pročitajte OVDE.

11:55 - (VIDEO) IGRAO KAD SE ŠAPONJIĆ I JOVIĆ NISU NI RODILI: Saša Ilić ima derbija koliko ceo tim Zvezde

Kapiten Partizana Saša Ilić zabeležiće u subotu 24. nastup protiv Zvezde, što je samo za jedan manje od broja večitih derbija koje u nogama ima ceo prvi tim crveno-belih. Više pročitajte OVDE.

11:43 - DRON BEZ ŠANSI DA POLETI: Derbi obezbeđuje više od 2.500 policajaca

Posebna pažnja posvećena je zoni Autokomande, gde su u toku građevinski radovi. Više pročitajte OVDE. 11:31 - (VIDEO) BEZ REMIJA 16 MEČEVA: Sećate li se poslednjeg večitog derbija koji je završen bez pobednika?Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u poslednjih 16 međusobnih duela nisu igrali nerešeno! Tako duga serija bez remija nije zabeležena u 68 godina dugoj istoriji "večitih derbija. Više pročitajte OVDE. 11:22 - (VIDEO) PARTIZANOV ADUT: Zašto se u Crvenoj zvezdi boje Nikole DrinčićaDrinčić je u poslednja dva odmeravanja snaga sa crveno-belima dao dva gola iz slobodnih udaraca, jedan golmanu Bajkoviću, a drugi sadašnjem kapitenu Zvezde Rajkoviću. Više pročitajte OVDE.

http://www.youtube.com/watch?v=zBAqzvV4epk

11:10 - (VIDEO) SEMAFOR: Pogledajte sve rezultate večitih derbijaOVDE pogledajte rezultate svih mečeva između Zvezde i Partizana odigranih u prvenstvu, kao i golove sa najzanimljivijih.

10:48 - LALATOVIĆ ZNA KO ĆE IGRATI: Mirne glave i bez srljanja do pobede protiv Partizana

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegovi fudbaleri moraju da budu mirni i da čekaju svoju priliku na predstojećem susretu sa Partizanom. Više pročitajte OVDE.

10:22 - MILINKOVIĆ O HAMLETU I DERBIJU: Nije biti ili ne biti, ali pobeda bi Partizan približila tituli

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da bi pobeda njegovog tima u predstojećem "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde bila samo jedan korak ka konačnom cilju, pošto je do kraja prvenstva u opticaju još 21 bod. Više pročitajte OVDE.

10:00 - (VIDEO) U SVETU GA CENE: Pročitajte šta su Delije i Grobari zamerali Miloradu Mažiću

Najbolji srpski arbitar prvo je bio na meti crveno-belih, pa onda i crno-belih, a u međuvremenu se dokazao i stekao visok rejting na međunarodnoj sceni. Više pročitajte OVDE.

09:20 - DERBI U OPASNOSTI: Huliganima oružje na izvol‘teDolazak navijača na utakmicu Zvezda - Partizan rizičan zbog kolapsa izazvanog radovimana raskrsnici Ulice vojvode Stepe i Bulevara oslobođenja. Više pročitajte OVDE

09:00 - PUNA LOŽA SKAUTA: Derbi gledaju emisari Čelsija, Borusije, Totenhema, Anderlehta...Deo loža je već rezervisan za skaute iz Evrope, dolazak su najavili emisari Čelsija, Fiorentine, Seltika, Intera, Ajaksa, Anderlehta, Totenhema, Borusije Menhengladbah...U prvom planu fudbaleri oba tima, pojedina imena se izdvajaju svakako, a to su Rajković, Jovanović, Ristić i Jović u crveno-belom timu, te Šaponjić, Živković, Ninković u crno-belom. Više pročitajte OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track