(VIDEO) POBEDA ZA ĆURČIĆA: Petrović i Gudelj evrogolom doneli trijumf Srbiji nad Grčkom
Foto: FSS

Mala uteha za Dance

(VIDEO) POBEDA ZA ĆURČIĆA: Petrović i Gudelj evrogolom doneli trijumf Srbiji nad Grčkom

Fudbal -
Radovan Ćurčić je uspešno predvodio Srbiju kao v.d. selektor, a Orlovi posle godinu dana nisu primili pogodak na nekoj utakmici
1 / 6 Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras domaću selekciju Grčke sa 2:0, u prijateljskoj utakmici u Haniji, na Kritu.

Golove su postigli Radosav Petrović u 60. minutu, posle asistencije Zorana Tošića, i Nemanja Gudelj u sudijskoj nandoknadi sjajnim šutem sa oko 25 metara.

Ovo je prva pobeda fudbalera Srbije još od maja, kada su slavili protiv Jamajke u Njujorku (2:1) u prvoj od tri prijateljske utakmice na turneji po Americi.

Dva nacionalna tima sastala su se nakon razočaravajućih poraza u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, oba sa vršiocima dužnosti selektora na klupi.

Srbija je u I grupi u petak Beogradu izgubila od Danske sa 3:1 i ima samo jedan bod, koliko i Grčka u F grupi posle šokantnog poraza kod kuće od Farskih Ostrva (1:0).

Fudbalere Srbije u Haniji predvodio je selektor mladog nacionalnog tima Radovan Ćurčić, a Grke njegov kolega takođe iz mlade reprezentacije Konstantinos Canas.

Dosadašnji selektori Srbije i Grčke, Dik Advokat i Klaudio Ranijeri, napustili su klupe državnih timova dan nakon razočaravajućih rezultata.

Uoči utakmice u Haniji minutom ćutanja odata je pošta legendarnom golmanu Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije Iliji Panteliću, koji je preminuo u ponedeljak u Novom Sadu u 73. godini.

Srbija je počela meč u formaciji 4-3-3: Stojković - D. Tošić, Maksimović, Ivanović, Tomović - Petrović, Matić, Jojić - Z. Tošić, Marković, Mitrović.

Grčka: Glikos - Torosidis, Vintra, Manolas, Papadopulos - Manijatis, Samaris, Kone, Mavrijas - Hristodulopulos, Atanasijadis.

Prvih 45 minuta proteklo je u prilično neinteresantnoj igri. Obe ekipe su dosta kombinovale na sredini terena, bez završnice.

Prvi iole opasniji napad organizovali su Grci u 14. minutu kada su izveli prvi korner, ali ni od toga nije bilo veće opasnosti.

Veće uzbuđenje viđeno je u 20. minutu kada je viđena sumnjiva situacija u šesnaestercu Srbije. Hristodulopulos je prošao pored Ivanovića na levoj strani, ušao u šesnaesterac i pao posle duela sa Tomovićem. Grk je tom prilikom ostao bez kopačke, ali penala nije bilo.

Grci su prvi udarac uputili u 27. minutu kada je Manijatis šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta preletela visoko preko gola Stojkovića.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Srbija je imala iz slobodnog udarca. Zoran Tošić je u 38. minutu sa oko 25 metara šutirao, a golman Glikos krajnjim naporom intervenisao.

Srbija je povela u 60. minutu. Centrirao je Zoran Tošić iskosa sa desne strane sa oko 30 metara, a Petrović je sa desetak metara glavom matirao golmana Glikosa.

http://www.youtube.com/watch?v=TcZutvA_2l0

Kakva golčina Nemanje Gudelja u 90. minutu. Srpski reprezentativac je sa više od 25 metara raspalio po lopti i pogodio rašlje gola Grčke.

http://www.youtube.com/watch?v=m3ACC8r7bYw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track