(KURIR TV) MITROVIĆ VODI ORLOVE KA RUSIJI: Srbija remizirala u utakmici godine u Velsu
Foto: Reuters

Meč godine

(KURIR TV) MITROVIĆ VODI ORLOVE KA RUSIJI: Srbija remizirala u utakmici godine u Velsu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 (1:0) u Kardifu protiv Velsa u derbiju grupe D kvalifikacija za plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine!

1 / 7 Foto: Reuters

Vels je poveo golom Gereta Bejla u 30. minutu, a bod Srbiji doneo Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

Srbija posle ove utakmice zauzima drugo mesto u grupi sa osam bodova, dva manje od Republike Irske i dva više u odnosu na Vels.

Srpski fudbaleri bili su nemoćni većim delom utakmice protiv Velsa, koji je do sada nikada nije pobedio.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina je tokom 90 minuta imala samo dve dobre prilike.

Utakmica, koja je igrana pred punim tribinama stadiona Kardif sitija, počela je sa nekoliko pokušaja domaćeg tima, a onda je Srbija uzela kontrolu i u 17. minutu imala veliku priliku preko kapitena Branislava Ivanovića.

Dušan Tadić je centrirao iz kornera, Ivanović je šutirao glavom, ali je Nil Tejlor izbacio loptu sa gol linije.

Srbija nije iskoristila inicijativu, a Vels je poveo u 30. minutu golom Bejla, posle velike greške Matije Nastasića. Štoper "orlova" je bio neoprezan i nespretan ispred svog gola, loptu mu je uzeo Aron Remzi i dodao do Bejla, koji je savladao Vladimira Stojkovića odličnim udarcem sa 17 metara.

Vels je tada počeo da igra bolje, ali bez velikih šansi, a Srbija je do poluvremena imala dobar pokušaj preko povratnika posle suspenzije Nemanje Matića, čiji je odličan šut dobro odbranio Vejn Henesi.

Veliki problem za Srbiju predstavlja to što je Dušan Tadić igrao povređen od 35. minuta. Njega je u nos udario Tejlor, zbog čega nije opomenut od sudije Alberta Maljenka.

Ekipe su bile izjednačene na početku drugog poluvremena, a prvu veću šansu imao je Vels, posle novog dobrog šuta Bejla, iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali mu je taj put Stojković odbranio.

Bejl je u 85. minutu mogao da stavi tačnu na utakmicu, ali je iz dobre pozicije pogodio stativu, pa je Srbija minut kasnije kaznila njegov promašaj. Rukavina je dobro centrirao sa desne strane, a Mitrović je odlično skočio i udarcem glavom savladao Henesija.

Poslednjih nekoliko minuta vladala je velika tenzija na terenu, Maljenko je pokazao nekoliko žutih kartona, a Vels je imao jednu priliku za drugi gol, ali je pokazan ofsajd Remzija, pa je Srbija ostala neporažena u kvalifikacijama.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE! Srbija je osvojila veliki bod na gostovanju najvećem rivalu u grupi.

86. minut - GOOOOL!!! Mitrović!!! Sjajan udarac glavom na centaršut Rukavine!!!

85. minut - Bejl pogađa stativu! Srbija je imala sreće u ovom trenutku.84. minut - Izmena u Velsu, umesto Ledlija u igri je Edvards

70. minut - Prva izmena u Srbiji, umesto Kostića u igri je Katai.69. minut - Lidli je zaradio žuti karton, treći u redovima Velsa.68. minut - Izmena u Velsu, umesto Robsona-Kanua u igri je Lorens.

54. minut - Žuti karton za Džoa Alena zbog prekršaja nad Tadićem.53. minut - Obradović je centrirao i iznudio korner.

50. minut - Bejl šutira iz slobodnog udarca, Stojković brani.46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Vels vodi golom Gereta Bejla od 30. minuta sa 1:0.

1. POLUVREME

45. minut - Matija Nastasić je dobio žuti karton.45. minut - Snažan šut Matića, šteta, ostaje rezultat 1:0.41. minut - Robson-Kanu je imao strašnu priliku za domaći tim, međutim bez promene rezultata.35. minut - Vilijams je kopačkom udario Tadića po licu, a Bejl je zbog prigovora dobio žuti karton.

32. minut - Žuti karton za Gereta Bejla! Tadić je dobio strašan udarac kopačkom u glavu od strane Vilijamsa, a Bejl je dobio žuti karton zbog prigovora!

30. minut - GOOOL! Vels vodi golom Gereta Bejla sa 1:0!!! Katastrofalna greška odbrane Srbije, Nastasić je izgubio loptu u visini šesnaesterca, Robson-Kanu je lepo asistirao Bejlu koji je sa ivice šesnaesterca matirao Stojkovića!

28. minut - Kostić je šutirao sa oko 25 metara, lopta visoko odlazi u gol-aut.25. minut - Tadić je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila kapitena Vilijamsa u glavu i otišla u korner. Nije bilo opasnosti po gol "Zmajeva".

22. minut - Kostić je bio u prodoru, mogao je i bolje rešenje da nađe, propala je prilika za Srbiju

17. minut - Velika prilika za Srbiju! Tadić je izveo korner, Ivanović bio najviši u skoku, šutirao glavom, ali je Vilijams sa gol crte izbacio loptu u polje.

13. minut - Vels je izveo dva uzastopna kornera, srećom bez opasnosti po golmana Stojkovića.12. minut - Opasna situacija pred golom Srbije, Milivojević je u poslednjem trenutku blokirao šut Remzija.

10. minut - Bejl je oprobao šut, lopta odlazi daleko od gola.6. minut - Prvi korner za domaći tim, Lidli je izveo kazneni udarac, međutim bez opasnosti po gol Stojkovića.4. minut - Srbija je izvela prvi korner na meču. Tadić je centrirao, nisko po zemlji pa su domaći fudbaleri lako otklonili opasnost.

20:45 - Počela je utakmica u Kardifu!

Intoniranje himni

Igrači su izašli na teren stadiona u Kardifu

19:50 - Poznate su startne postave

VELS: Henesi - Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor - Alen, Lidli - Bejl, Remzi, Robson-Kanu - Voks.

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Obradović - Maksimović, Matić, Milivojević - Kostić, Tadić - Mitrović.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin u startnu postavu je uvrstio Ivana Obradovića, koji je naknadno pozvan za ovu utakmicu. Povratnik u tim je i Nemanja Matić, koji je odradio suspenziju.

Vels, Srbija, Foto: Printskrin
Vels, Srbija, Foto: Printskrin

19:48 - Srbiju će protiv Velsa bodriti škola fudbala iz Londona "Iglsi" (Orlovi)

19:23 - Matić i Ivanović predvodiće Srbiju u večerašnjem meču, što posebno raduje navijače Čelsija

19:05 - Ispred stadiona srpski i velški navijači zajedno čekaju početak utakmice

Vels, Srbija, navijači, Foto: Kurir sport
Vels, Srbija, navijači, Foto: Kurir sport

Vels, Srbija, navijači, Foto: Kurir sport
Vels, Srbija, navijači, Foto: Kurir sport

18:57 - Stadion u Kardifu je spreman za večerašnji meč

18:48 - Srbi Velšanima: Šta je bilo poslednji put? Tukli smo vas 6:1

18:37 - Navijači Velsa pripremaju šetalicu za večerašnji meč

18:18 - I Srbija će imati svoje pristalice na stadionu u KardifuNeki od njih stižu iz Londona.

18:07 - Hor navijača Velsa okuplja se i peva popularnu pesmu uoči svake utakmice reprezentacije

17:59 - Dve pobede i remi Srbije u prve tri utakmice kvalifikacijaFudbaleri Srbije osvojili su sedam bodova u prve tri utakmice u kvalifikacijama za Mundijal 2018. Srbija je 5. septembra u Beogradu remizirala sa Republikom Irskom 2:2, zatim bila ubedljiva u Kišinjevu protiv Moldavije (3:0) 6. oktobra, a tri dana kasnije, 9. oktobra savladala Austriju u Beogradu sa 3:2.

17:43 - Srbija na čelu grupe DSvih šest reprezentacija u okviru grupe D odigralo je po tri utakmice u dosadašnjem toku kvalifikacija. Na čelu tabele nalaze se Srbija i Republika Irska sa po sedam bodova, sledi Vels sa pet, Austrija sa četiri, Gruzija sa jednim bodom i Moldavija bez bodova.

17:22 - Bez poraza protiv VelsaSrpski reprezentativci su na poslednje dve utakmice protiv večerašnjeg rivala postigli čak devet golova i primili samo jedan, imaju dva boda više od večerašnjeg protivnika, ali i dovoljno pameti i iskustva da ne misle da su i pre početka susreta zabeležili trijumf.

"Orlovi" nikada nisu izgubili od velšlih "Zmajeva". U dosadašnjih 11 utakmica naša nacionalna selekcija zabeležila je osam pobeda, uz tri remija. Gol razlika je 31:13.

VELS - SRBIJA

Gradski stadion u Kardifu

Kapacitet: 32.280

Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija)

Pomoćnici: Roberto del Palomar i Raul Kabanero (Španija)

POTENCIJALNE STARTNE POSTAVE

VELS (3-5-2): Henesi - Metjuz, Tejlor, Ganter - Remzi, Ledli, King, Vilijams, Čester - Vokes, Bejl. Selektor: Kris Kolman.

SRBIJA (3-5-2): Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić - Maksimović, Matić, Milivojević, Tadić, Kostić - Marković, Mitrović. Selektor: Slavoljub Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track