(VIDEO) LUDNICA U LONDONU: PSŽ bez isključenog Ibre izbacio Čelsi, Baneta i Matića
Foto: Reuters

Revanši osmine finala Lige šampiona

(VIDEO) LUDNICA U LONDONU: PSŽ bez isključenog Ibre izbacio Čelsi, Baneta i Matića

Fudbal -
Čelsi je dva puta vodio, PSŽ dva puta stigao do izjednačenja, samim tim i do plasmana u četvrtfinale, gde se našao i Bajern koji je deklasirao Šahtjor

Posle madridskog Reala i Porta, koji su plasman među osam najboljih u Ligi šampiona obezbedili u utorak uveče, u sredu su u četvrtfinale stigli i Pari Sen Žermen i Bajern.

Bavarci su u revanšu osmine finala deklasirali Šahtjor u Minhenu 7:0 (prvi meč 0:0), a pariski "sveci" su načinili podvig posle velike drame i produžetaka na Stamford bridžu - 1:1 je bilo u regularnom toku, a 2:2 posle dodatnih 30 minuta.

PSŽ je načinio istinski podvig, jer je od 31. minuta igrao bez isključenog svog najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića. Uprsko toj činjenici i uprkos tome što je domaćin dva puta stizao do prednosti kada nije mnogo ostalo do kraja, "sveci" su uspeli da se oba puta dignu poput Feniksa iz pepela i eliminišu lidera Premijer lige, predvođenog Žozeom Murinjom sa klupe.

"Sveci" su bili hrabri i niko ne može da kaže da njihov plasman u narednu rundu nije zaslužen.

Istina, u većem delu meča bila je to šah partija na Stamford bridžu. Najbolju priliku propustio je Kavani sredinom drugog poluvremena kada je pogodio stativu.

Čelsi je prvu šansu stvorio tek desetak minuta pre kraja regularnog dela, golman Sirigu je šut Ramireša prosledio u korner posle kojeg je Kejhil doneo prednost "plavcima". Samo četiri minuta kasnije David Luiz je rastužio "bivše svoje". Nekadašnji defanzivac Čelsija, pobegao je Branislavu Ivanoviću i glavom matirao Tiba Kurtou.

A onda je u produžecima Tijago Silva prešao put od pakla do raja, od tragičara do heroja...

Kapiten Parižana je prvo skrivio penal iz kojeg je Eden Azar doneo novo vođstvo Čelsiju u 96. minutu, ali je Tijago Silva u 114. minutu pokazao put svom timu do četvrtfinala. Iskoristio je neodlučnost Kurtoe i pogodio metu za konačnih 2:2.

Ivanović je odigrao ceo meč za Čelsi, dok je Nemanja Matić na terenu bio do 84. minuta kada je mesto ustupio Zumi.

Na Alijanc areni nije bilo drame. Sve je rešeno u 3. minutu kada je igrač Šahtjora Kučer napravio prekršaj nad fudbalerom Bajerna Geceom, skrivio penal i dobio crveni karton. Miler je pogodio sa "kreča" za 1:0. To je samo bio znak za početak kanonade Bavaraca. Nisu imali milosti prema "rudarima" iz Donjecka, pa su Boateng, Riberi, ponovo Miler, Badštuber, Levandovski i Gece doneli ubedljivu pobedu Bajernu.

Preostala četiri učesnika četvrtfinala saznaćemo sledeće nedelje. Žreb parova naredne runde biće obavljen u petak 20. marta.

TOK MEČEVA:

115. minut - 2:2! Strelac Tijago Silva! Kapiten Pari Sen Žermena je napravio glupost kada je skrivio penal u 96. minutu, ali se iskupio. Kada je prvi put šutirao glavom, Kurtoa je odbranio i loptu poslao u korner. Upravo posle tog kornera Brazilac je sa desetak metara ponovo ciljao glavom, tada maksimalno precizno - lobovao je golmana Čelsija koji je bio neodlučan.

96. minut - 2:1 za Čelsi, gol je dao Azar iz penala. Tijago Silva je nesmotreno zakačio loptu rukom u skok duelu sa Zumom i sudija Kujpers je pokazao na belu tačku.

U LONDONU je regularni tok završen istim rezultatom kao i prvi meč u Parizu - 1:1. Slede produžeci.

KRAJ U MINHENU - Bajern je pobedio 7:0!

87. minut - Gece je nastavio teror Bajerna, koji je poveo 7:0.

86. minut - 1:1 na Stamford bridžu! Samo pet minuta trajalo je vođstvo domaćina, a onda je izjednačio David Luiz, bivši igrač Čelsija. Kao i Kejhil, i Brazilac je mrežu pogodio posle kornera, ali udarcem glavom, pošto je pobegao Branislavu Ivanoviću.

81. minut - Kejhil je doveo "plavce" u vođstvo - 1:0. Posle odbrane Sirigua minut ranije, Čelsi je dobio korner. Stvorila se gužva pred gostujućim golom, lopta se šetkala po šesneastercu, a onda je "sela" na nogu Kejhilu, koji nije propustio da je zakuca u mrežu.

80. minut - Konačno je Čelsi stvorio šansu. Ramires je bio u prilici posle duplog pasa sa Vilijanom, ali je Sirigu odbranio.

75. minut - Bajern vodi 6:0. Bavarci su nemilosrdni prema Šahtjoru. I Levandovski je pogodio metu.

71. minut - Pari Sen Žermen konstantno napada. Svesni da moraju da postignu gol ukoliko žele da prođu dalje, bez obzira što imaju igrača manje, "sveci" pritiskaju Čelsi, koji je, s obzirom na to da mu je trener Žoze Murinjo, orijentisan na odbranu gola datog u gostima u prvom meču.

67. minut - Samo što je dao gol Badštuber je napustio teren, a zamenio ga je Dante.

63. minut - Puče petarda! I Badštuber se upisao u strelce za Bajern - 5:0!

59. minut - Gvardiola ima luksuz da iz igre izvede Riberija. Uveo je Bernata.

59. minut - Najbolja šansa na Stamford bridžu. Edison Kavani je izašao sam pred golmana Kurtou, obišao ga, doduše otišao malo iskosa, ali ipak je pred njim bio prazan gol. Urugvajac je pogodio stativu!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

52. minut - 4:0 za Bajern, kaonadu je nastavio Tomas Miler, svojim drugim golom na meču.

49. minut - 3:0 za Bajern, u strelce se upisao i Frank Riberi.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Murinjo je uveo Vilijana umesto Oskara.

Posle prvog poluvremena Bajern je završio posao protiv Šahtjora, jer vodi 2:0 i ima igrača više. U Londonu je neizvesnije iako i tamo gosti igraju sa desetoricom posle isključenja Ibrahimovića. Za celo prvo poluvreme na Stamford bridžu upućen je samo jedan udarac, i to je učinio Čelsi, ali van okvira gola.

34. minut - 2:0 za Bajern! Strelac Žerom Boeateng. Udarac Levandovskog zaustavio je golman Pjatov, ali je lopta došla do Boatenga usamljenog ispred praznog gola.

31. minut - PSŽ sa igračem manje! Crveni karton za Zlatana Ibrahimovića zbog starta na Oskarom!

27. minut - Na Stamford bridžu nijedan tim još nije uputio šut ka protivničkom golu!

19. minut - I Pep Gvardiola je napravio izmenu. Izveo je povređenog Robena, a uveo znatno defanzivnijeg Rodea.

15. minut - Bajern melje "rudare" oslabljene posle isključenja Kučera već u trećem minutu, dok na Stamford bridžu još nije bilo šansi

11. minut - I Roben je imao šansu, ali je ostalo 1:0.

9. minut - Trener Šahtjora Mirčea Lučesku napravio je taktičku izmenu, izveo je Tajsona, a uveo Krivcova.

8. minut - Veliku šansu za Bajern propustio je Riberi.

4. minut - Tomas Miler bio je precizan sa bele tačke, pa BAJERN VODI 1:0.

3. minut - Igrač Šahtjora Kučer je skrivio penal i dobio crveni karton. Nepropisno je startovao na Gecea, koji se spremao da šutira ka golu gostiju.

U timu Žozea Murinja su dvojica srpskih internacionalaca, Branislav Ivanović i Nemanja Matić. Ivanović je bio strelac jedinog gola za "plavce" u prvom meču u Parizu. Murinjo se uoči ovog meča našalio sa Matićem izjavom da i Čelsi i bez njega pobeđuje, aludirajući na uspehe svog tima u odsustvu Srbina zbog suspenzije, ali ga je ipak uvrstio u sastav za duel sa "svecima".

Trener gostiju Loran Blan nije mogao da računa na Lukasa Mouru.

Isti rivali sastali su se i prošle sezone. Posle trijumfa domaćina u Parizu 3:1, Čelsi je prošao dalje zahvaljujući pobedi na Stamford bridžu 2:0.

ČELSI (4-3-3): Kurtoa – Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta – Fabregas, Matić, Ramires – Azar, Dijego Kiosta, Oskar.

PSŽ (4-3-1-2): Sirugu – Markinjos, Tijago Silva, David Luiz, Maksvel – Tijago Mota, Matuidi, Verati – Pastore – Kavani, Ibrahimović.

Podsetimo se golova iz duela istih rivala u Parizu.

http://www.youtube.com/watch?v=maUyxE8VYuY

BAJERN (4-1-4-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Alaba - Švajnštajger - Roben, Riberi, Miler, Gece - Levandovski

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Fred - Daglas Kosta, Teišeira, Tajson - Luiz Adrijano

Podsetimo se i najzanimljivijih detalja iz prvog duela Ukrajinaca i Nemaca.

http://www.youtube.com/watch?v=jRrSTeU3J3c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track