(VIDEO) PROKLETSTVO ŠAMPIONA TRAJE: Morata skinuo krunu svom Realu i odveo Juventus u finale
Foto: Reuters

Ništa od El Klasika

(VIDEO) PROKLETSTVO ŠAMPIONA TRAJE: Morata skinuo krunu svom Realu i odveo Juventus u finale

Fudbal -
"Stara dama" odigrala 1:1 u Madridu u revanšu polufinala Lige šampiona i 6. juna u Berlinu boriću se za titulu prvaka Evrope
1 / 5 Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa igraće u finalu Lige šampiona 6. juna na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu protiv Barselone pošto su u večerašnjem revanšu polufinala odigrali 1:1 sa Realom u Madridu. U prvom meču u Torinu bilo je 2:1 za "staru damu", pa joj je remi bio dovoljan za prolaz dalje.

Real je poveo preko Kristijana Ronalda iz penala u 23. minutu, a izjednačenje i plasman Juventusu u finale doneo je Alvaro Morata pogotkom u 57. minutu. To je bio drugi Moratin gol u dvomeču sa "kraljevskim klubom", odakle je prošlog leta došao u Juventus. To je ironija, baš kao što je ironija da je tim Masimilijana Alegrija bio najpoželjniji na žrebu polufinalnih parova. Važio je za autsajdera, a uspeo je da se domogne završne predstave prvi put posle 12 godina!

Ujedno, nastavljeno je prokletstvo prema kome nijedan osvajač Lige šampiona, otkako je ona ustanovljena u sezoni 1992-93, nije odbranio titulu. Poslednji dvostruki uzastopni prvak Evrope bio je Milan (1989. i 1990).

Ekipa Karla Anćelotija važila je za apsolutnog favorita u večerašnjem revanšu. Taj epitet je i dokazala tokom prvog poluvremenu, jer je bila dominantna i ređala je šanse. Međutim, "kraljevi" su postigli samo jedan gol i to iz sumnjivog penala.

U nastavku su gosti, shvativši da nemaju više šta da čekaju, igrali agresivinije, što im se isplatilo, jer je Morata izjednačio, a preko Markizija i Pogbe mogli su i do trijumfa. Na kraju, golman Kasiljas je spasio domaćina poraza.

U Realu se verovatno sprema vruće leto i mnogo promena, jer će skoro sigurno ostati bez trofeja ove sezone, dok je Juventus, koji je već obezbedio titulu prvaka Italije, baš kao i drugi finalista Lige šampiona Barselona, u igri za "triplu krunu".

Dakle, dvojica najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi neće se više sretati ove sezone, kako su mnogi očekivali, jer u berlinskom finalu neće biti "El Klasika". Takođe, neće biti ni špansko finale kao prošle godine.

Za "klempavi pehar" boriće se četvorostruki šampion Evrope Barselona (1992, 2006, 2009, 2011) i dvostruki Juventus (1985, 1996).

SASTAVI

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Ramos, Varan, Marselo – Kros, Isko, Rodrigez – Bejl, Benzema (od 67. Ćićarito), Ronaldo.

JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonući, Kjelini, Evra – Pirlo (od 79. Barzalji), Pogba (od 89. Pereira), Markizio – Vidal – Tevez, Morata (od 84. Ljorente).

Sudija je Jona Erikson iz Švedske.

TOK MEČA:

Kraj 1:1! Juventus je u finalu!

89. minut - Pereira zamenio Pogbu.

88. minut - Mogao je Pogba da reši pitanje finaliste, ali je njegov šut odbranio Kasiljas.

84. minut - Još jedna izmena Alegrija - strelac Morata napustio teren, ušao drugi španski napadač Ljorente

79. minut - Barzalji menja Pirla u Juventusu.

Pogledajte reakciju trenera Alegrija posle promašaja Markizija.

Za dva minuta dva puta su igrači Reala tražili penale, posle padova Ćićarita i Marsela. Erikson se samo osmehnuo.

72. minut - Prilika za Real. Bejl je nadskočio Evru i sa dva, tri metra glavom poslao loptu preko gola.

71. minut - Žuti karton za Teveza.

70. minut - Velika šansa za Markizija! Našao se sam pred Kasiljasem, koji je odbranio njegov šut iz neposredne blizine. Ponovo je priliku namestio Pogba.

68. minut - Rodrigez je šutirao sa više od 20 metara, lopta je prohujala tik iznad prečke Bufonovog gola.

67. minut - Prva izmena na meču: Ćićarito menja nedovoljno spremnog Benzemu.

63. minut - Velika prilika za Bejla. Marselo je sjano pronašao Velšanina pred golom Juventusa, ali je Bejl iz blizine poslao loptu pored gola.

58. minut - GOOOLLL! 1:1! Alvaro Morata! Španski napadač je kao i u prvom meču ponovo dao gol svom bivšem klubu. Lopta je došla do njega u kaznenom prostoru Reala, on ju je primio na grudi i sa 11 metara, šutirao o zemlju i poslao u Kasiljasovu mrežu. Asistencija se piše Pogbi.

50. minut - Opasan pokušaj Markizija, tukao je jako, ali za malo pored gola.

Real je u prvom poluvremenu uputio 11 udaraca ka gol, a Juventus samo dva.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena. Real Madrid je bio bolji, stvorio nekoliko prilika, a poveo je golom Ronalda iz sumnjivog penala. Juventus je bio bezopasan.

44. minut - Ponovo je Rodrigez pao u kaznenom prostoru Juventusa, ovaj put nije dobio penal, ali je dobio žuti karton.

Pogledajte kako se Patris Evra posvađao sa skupljačem lopti.

41. minut - Ni minut nije prošao, a još jedan opasan napad domaćina. Benzema je šutirao kada se našao iskosa sa leve strane, gađao je bliži ugao, ali je Bufon bio oprezan.

41. minut - Ponovo je sevnula kontra Reala, Ronaldo je pucao sa ivice šesnaesterca i pogodio spoljnji deo mreže.

32. minut - Žuti karton dobio je Isko.

29. minut - Velika prilika za Real. Benzema je izvukao kontru, proigrao Ronalda, koji je "poslao po burek" igrača Juventusa i umesto da šutira ka golu Bufona, pokušao je pronađe Iska. To nije učinio precizno.

23. minut - GOOOLLL! 1:0! Ronaldo je precizan sa bele tačke.

22. minut - Kontakt između Kjelinija i Rodrigeza, posle pada Kolumbijca u kaznenom prostoru Juventusa, sudija Erikson okarakterisao je kao penal za Real.

20. minut - Kakav šut Gereta Bejla! Bufon je odbranio!

14. minut - Šutirao je Vidal, a Kasiljas odbranio.

11. minut - Ronaldo je izveo slobodan udarac sa više do 20 metara, lopta je zakačila živi zid i "propala" pred golom Bufona, ali je ipak završila na "gornjoj mreži".

Još jednom, koreografija navijača Real Madrida

6. minut - Benzema se oslobodio čuvara u kaznenom prostoru, ali je onda loše "uhvatio" loptu, koja je otišla visoko preko gola.

1. minut - Real je već zapretio. Bejl je šutirao glavom, ali preko gola.

I još malo koreografije domaćih navijača.

1. minut - Utakmica je počela.

20:45 - Iker Kasiljas se izjednačio sa fudbalerom Barselone Ćavijem po broju nastupa u Ligi šampiona - 150.

20:44 - Pogledajte koreografiju navijača Reala.

20:41 - Tribine su pune...

20:33 - Poređenje dvojice iskusnih golmana.

20:31 - Biće ovo 18. duel Reala i Juventusa, a u svim dosadašnjim prednost domaćeg terena imala je važnu ulogu. U Madridu pet pobeda Reala i dve Juventusa, bez remija. Svaka od tih pet pobeda Reala došla je uz samo gol razlike što će biti dovoljno za plasman u finale posle 90 minuta igre samo ako Juventus ne zatrese protivničku mrežu.

20:29 - Pogledajte kako je izgledao dolazak "kraljeva" na stadion.

20:28 - I gosti će imati podršku sa tribina.

20:26 - Reke navijača slivale su se tokom dana ka "Santjago Bernabeuu".

20:13 - Temperatura u Madridu je 32 stepena Celzijusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track