(VIDEO) STARA DAMA JAČA OD KRALJA: Juventus pobedio Real, kome nije pomogao ni gol Ronalda
Foto: Reuters

Prvi meč polufinala Lige šampiona

(VIDEO) STARA DAMA JAČA OD KRALJA: Juventus pobedio Real, kome nije pomogao ni gol Ronalda

Fudbal -
Domaćin u Torinu poveo preko Morate već u 9. minutu, Ronaldo izjednačio u 27, a Tevez iz penala u 58. doneo trijumf prvaku Italije - 2:1

Fudbaleri Juventusa stekli su prednost u prvom meču polufinala Lige šampiona pobedom nad Real Madridom u Torinu - 2:1 (1:1).

Domaćin je poveo preko Alvara Morate, koji je u Juventus došao upravo iz Reala, već u 9. minutu, Kristijano Ronaldo je izjednačio u 27, a Karlos Tevez iz penala u 58. doneo trijumf prvaku Italije .

Revanš je na programu u sredu, 13. maja u Madridu.

"Stara dama" je agresivno ušla u meč i rano povela, što joj je omogućilo da igra onako kako najbolje zna - oprezno i da čeka šanse iz kontre. Međutim, kako je vreme odmicalo aktuelni šampion Evrope je pojačavao pritisak i uspeo je da slomi otpor rivala u 27. minutu kada je najbolji fudbaler sveta izjednačio i tim golom postavio nove rekorde.

Šansu kakvu je imao Hames Rodrigez u poslednjim trenucima prvog poluvremena ne sme da se promaši u polufinalu važnog takmičenja, pa je Real kažnjen u nastavku. Tevez se "izborio" za penal, a zatim ga i realizovao. Podsetimo, šampion Italije je i u prošloj fazi takmičenja prošao zahvaljujući penalu, koji mu je doduše poklonjen protiv Monaka, a sada sudija Martin Etkinson iz Engleske nije imao dilemu posle starta Danijala Karvahala nad Argentincem.

"Kraljevi" višu nisu imali snage da izjednače. Jesu držali loptu, jeste trener Karlo Anćeloti pojačao napad, ali ni šansu nisu napravili. Trener Juventusa Masimilijano Alegri je sve više "zatvarao" prilaze svom golu i uspeo je u nameri da sačuva prednost. Na kraju, u sudijskoj nadoknadi vremena Juventus je mogao i do ubeljivije pobede, ali je šut Fernanda Ljorentea iz povoljne pozicije zaustavio Iker Kasiljas.

Juventus je dokazao da je stvorio ozbiljan tim i da je, posle mnogo godina, konačno zreo za bitke sa najvećim evropskim rivalima. Podsetimo, "stara dama" nije bila u polufinalu Lige šampiona 12 godina. Doduše, ni posle ove pobede ne može se reći da je "stara dama" favorit za plasman u finale.

Recimo i to da je domaćin u Torinu imao sjajnu podršku navijača.

Drugi polufinalni par čine Barselona i Bajern, koji će svoj prvi duel igrati sutra na "Nou Kampu".

Finale Lige šampiona zakazano je za 6. jun u Berlinu.

SASTAVI

Trener Juventusa Masimilijano Alegri nije mogao da računa na jednog od najboljih igrača Pola Pogbu, a odredio je sastav sa jednim iznenađenjem -. na sredini terena je Stefano Sturaro. I Alegrijev kolega Karlo Anćeloti je imao problem usled izostanka Karima Benzeme. Serhio Ramos je, kao i protiv Atletika, ponovo u veznom redu.

JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra - Pirlo, Sturaro (od 65. Barzalji), Markizio - Vidal – Morata (od 78. Ljorente), Tevez (od 86. Pereira).

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Varan, Marselo – Ramos, Kros, Isko (od 63. Ćićarito), Rodrigez – Bejl (od 86. Hese), Ronaldo.

TOK MEČA:

kraj - 2:1!

92. minut - Velika šansa za Ljorentea, ali Kasiljas je odbranio.

86. minut - Alegri pravi i drugu izmenu - Tevez je izašao, Pereira ušao. Anćeloti vadi poslednji adut: Hese umesto Bejla.

85. minut - Požuteo je i Rodrigez.

Bufon je igrao kada je Juventus prošli put bio u polufnalu pre 12 godina, ali je i dalje gladan uspeha.

78. minut - napadač za napadača u Juventusu: izašao je Morata ušao drugi Španac, Ljorente.

77. minut - skok Ronalda, ali nije uspeo glavom da zahvati loptu.

75. minut - Karvahal je dobio žuti karton zbog oštrog starta. Pre njega u beležnici Etkinsona našli su se Bonući, Vidal i Tevez iz Juventusa, kao i Marselo iz Reala.

Pogba ne igra, ali se dobro zabavlja.

68. minut - Kjeliniju je pukla arkada pošto ga je Bejl "dočekao" na lakat. Bilo je i krvi, pa je morao da izađe da mu lekarska ekipa stavi čalmu.

Treneri Alegri i Anćeloti sada igraju šah partiju. Šef struke Reala pojačao je napad uvođenjem Ćićarita umesto veziste Iska, a njegov kolega iz Juventusa je odreagovao uvođenjem defanzivca Barzaljija i prelaskom na zatvoreniji sistem igre 3-5-2.

65. minut - I u Juventusu izmena. Umesto Sturara - ušao je Barzalji.

64. minut - Ronaldo je, okrenut leđima golu Juventusa, probao udarcem petom da iznenadi Bufona, ali nije uspeo.

63. minut - Prva izmena u Realu, Isko je izašao, a ušao je Ćićarito. Anćeloti pojačava napad.

58. minut - GOOOL - 2:1 ZA JUVENTUS! STRELAC TEVEZ IZ PENALA. Nad Argentincem je i napravljen penal, skrivio ga je Karvahal.

48. minut - Fudbaleri Juventusa, a naročito Tevez, koriste svaku priliku da upute udarac ka golu gostiju. Tako je i sada pucao Argentinac, ali je Kasiljas bio sigura.

46. minut - drugi žuti karton za igrače Juventusa, dobio ga je Tevez.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

kraj prvog poluvremena

40. minut - Strašna šansa! Real je pogodio prečku. Isko je prošao po levom krilu i idealno centrirao, Kolumbijac se bacio i sa samo nekoliko metara glavom šutirao - u prečku. Lopta se odbila do Marsela, ali je on šutirao preko gola.

34. minut - I Markizio je tukao sa distance... Pored gola.

Ronaldu je ovo 76. gol u Ligi šampiona i osamio se na vrhu večne liste strelaca, jer je Mesi dao 75.

Kada je reč samo o golovima ove sezone u svim takmičenjima, Ronaldo je dao 54, a Mesi 51.

27. minut - GOOOL - 1:1 - RONALDO! Rodrigez je po levoj strani ušao u kazneni prostor domaćina i ubacio loptu pred gol-liniju gde se usamljen našao Portugalac. Najboljem fudbaleru sveta nije bilo teško da sa metar glavom ubaci loptu u mrežu.

24. minut - Na drugoj strani iz šesnaesterca je šut oprobao i Lihtštajner, ali neprecizno.

23. minut - prva kakva-takva prilika za Ronalda. Izbegao je ofsajd zamku, ušao u kazneni prostor Juventusa i šutirao iskosa sa leve strane, gađao je suprotni ugao, ali je lopta otišla pored gola.

20. minut - Real je brzo izveo prekid, Rodrigez centrirao sa leve strane, a Varan šutirao glavom, neprecizno.

18. minut - Šutirao je Tevez iz daljine. Pored gola. Ipak dovoljno za uzdahe pristalica stare dame.

Trener Reala Anćeloti mirno je podneo gol Juventusa.

Navijači Juventusa prave sjajnu atmosferu od početka utakmice.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12. minut - Šutirao je Kros, Bufon je odbranio.

9. minut - Fudbaleri Reala tražili su od engleskog sudije Etkinsona da dosudi ofsajd poziciju Alvara Morate, ali od toga nije bilo ništa.

9. minut - GOOOL!!! 1:0 za Juventus - Alvaro Morata! Napadač koji je u Juventus došao upravo iz Reala ubacio je loptu u mrežu sa metar, dva. Tome je prethodio šut Teveza, koji je odbranio Kasiljas, a odbijena lopta došla je do Morate kome nije bilo teško da se upiše u strelce.

7. minut - Morata je bio sam u kontri, pa je pokušao iz daljine da lobuje Kasiljasa, ali je golman Reala ukrotio loptu.

6. minut - Ronaldo je izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid.

5. minut - Bonući je dobio žuti karton.

Iker Kasiljas je izjavio da mu je Đanluiđi Bufon bio idol.

Arturo Vidal se baš doterao za utakmicu.

20:47 - Utakmica je počela!

20:46 - Domaći navijači napravili su sjajnu koreografiju.

20:45 - Himna Lige šampiona.

20:44 - Fudbaleri su izašli na teren.

20:43 - Dvojica italijanskih trenera Masimilijano Alegri i Karlo Anćeloti pozdravili su se u tunelu pre izlaska na teren i nekoliko sekundi razgovarali uz osmehe.

20:41 - Na tribinama je zavladao delirijum kada se na semaforu pojavila slika Andree Pirla.

20:40 - U Torinu je 18 stepeni Celzijusa.

20:34 - Psihička priprema najboljeg fudbalera sveta.

20:30 - Evo delića atmosfere sa stadiona Juventusa.

20:24 - Domaći navijači odavno su se okupili na tribinama...

20:21 - Zavirimo u svlačionicu Juventusa...

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

20:10 - Porđenje najboljih strelaca večerašnjih rivala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track