(VIDEO) VATRENI REMI U LONDONU: Mesi odveo Barsu u osminu finala, ludnica u Rostovu i Istanbulu
Foto: Reuters

Ostala još 4 mesta među 16 najboljih u LŠ

(VIDEO) VATRENI REMI U LONDONU: Mesi odveo Barsu u osminu finala, ludnica u Rostovu i Istanbulu

Fudbal -

Danas su odigrane utakmice petog kola u grupama A, B, C i D Lige šampiona, a plasman u osminu finala obezbedili su i Barselona i Mančester siti.

Sada je poznato 12 od ukupno 16 ekipa, koje će na proleće nastaviti takmičenje u Ligi šampiona. U poslednjem kolu grupne faze dobićemo i poslednja četiri učesnika osmine finala.

Barselona je posle dva meča bez pobede (Mančester siti 1:3 u Ligi šampiona i Malaga 0:0 u prvenstvu) konačno slavila i to u Glazgovu protiv Seltika 2:0, a oba gola postigao je Mesi, posle oporavka od bolesti. Mrežu domaćina tresao je u 24. minutu i u 55. iz penala. Tako je "overio" ne samo prolaz dalje, već i prvo mesto u grupi, koje bi na žrebu trebalo da donese lakšeg rivala u nokaut fazi.

All Goals & Highlights HD - Celtic 0-2... by BaitovComps

Mančester siti, za koji je ceo meč odigrao Kolarov, osvojio je bod u Menhengladbahu - 1:1 i osigurao drugo mesto u grupi. Domaćin je poveo preko Rafaela u 23. minutu, a konačan rezultat postavio je David Silva u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Obe ekipe su meč završile sa desetoricom zbog isključenja Štindla (51. minut) i Fernandinja (63. minut).

Borusija će na proleće igrati u Ligi Evrope, a Seltik završava evropsku odiseju. Dakle, u Grupi C je sve jasno.

U Grupi A nije rešeno ni ko će biti prvi, Arsenal ili PSŽ - po 11 bodova, niti ko će u Ligu Evrope, Bazel ili Ludogorec - po dva boda.

All Goals & Highlights HD - Arsenal 2-2 PSG... by FansBarcelona

Arsenal i PSŽ odigrali su vatreni derbi u Londonu. "Svecima" je Kavani doneo prednost u 18. minutu, Žiru je iz penala izjednačio u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a upravo su se njih dvojica "zakačila" pri odlasku u svlačionice. U nastavku je domaćin stigao do preokreta autogolom Veratija u 60. minutu, a na isti način uzvratio mu je Ivobi u 77, pa je meč završen bez pobednika - 2:2.

Ludgorec i Bazel su igrali bez golova.

U poslednjem kolu sastaju se Bazel - Arsenal i PSŽ - Ludogorec.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Grupi B - ludnica. Pred poslednje kolo Napoli i Benfika imaju po osam bodova, Bešiktaš sedam, a jedino se zna da Dinamo iz Kijeva završava takmičenje jer ima samo dva boda. Za dve nedelje sastaće se Benfika - Napoli i Dinamo Kijev - Bešiktaš.

Danas je Bešiktaš uspeo da od 0:3 stigne do 3:3 protiv Benfike, dok Napoli nije mogao da slomi otpor Dinama - 0:0.

All Goals & Highlights HD - Besiktas 3-3... by Foot_Videos

Benfika je do 31. minuta već vodila sa 3:0. Prvi gol postigao je Guedes u 10. minutu, vođstvo je udvostručio Semedo u 25, a treći gol, posle mnogo uzbuđenja u šesnaestercu, dao je srpski fudbaler Ljubomir Fejsa. Portugalski tim je na početku drugog poluvremena mogao da postigne gol, ali je Mitroglu šutirao pored gola. U 59. minutu domaći su smanjili preko Dženka Tosuna, a drugi gol postigao je Kvarežma u 83. minutu iz jedanaesterca. Bod Bešiktašu doneo je Abubakar u 89. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu.

U Grupi D Atletiko Madrid je rutinski savladao PSV na "Visente Kalderonu" 2:0 golovima Gameira i Grizmana u drugom poluvremenu i stekao nedostižnu prednost na vrhu tabele. Prethodno, u popodnevnom terminu Bajern je doživeo senzacionalni poraz na gostovanju Rostovu. Ruski predstavnik je pobedio 3:2 i u poslednjem kolu u Ajndhovenu dovoljan mu je bod za osvajanje trećeg mesta i prelazak u Ligu Evrope.

FC Rostov vs Bayern Munich 3-2 All goals & Full... by footballTV

Bajern je poveo u 35. minutu, kada je odbrana domaćih loše ispucala loptu iz šesnaesterca, a na nju je naleteo Daglas Kosta i zabio je pod prečku. Rostov je izjednačio u 44. minutu, kada je u kontranapadu Sardar Azmoun ušao u šesnaesterac, mirno prevario odbranu i golmana i smestio loptu u mrežu.

Bajern je imao dobru šansu na početku drugog polvremena, ali je odmah potom Žerom Boateng napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, tako da je dosđen penal, koji je u 50. minutu sigurno izveo Dmitrij Poloz. Bajern je izjednačio dva minuta kasnije, kada je Frank Riberi proigrao u šesnaestercu Huana Bernata, a on je iskosa sa leve strane postigao gol i izjednačio na 2:2.

Pobednički gol postigao je Kristijan Noboa u 67. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Bajern je posle toga imao još dve dobre šanse, ali ih nije iskoristio.

U utorak su odigrani mečevi petog kola u grupama E, F, G i H. Bilo je spektakularno. Izveštaj pogledajte OVDE.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

GRUPA A:

Arsenal - Pari Sen Žermen 2:2 (1:1)/Žiru pen 45+1, Verati ag 60 - Kavani 18, Ivobi ag 77/

Ludogorec - Bazel 0:0

Tabela: Arsenal 11, PSŽ 11, Bazel 2, Ludogorec 2

GRUPA B:

Bešiktaš - Benfika 3:3 (0:3)/Tosun 58, Kvarežma pen 83, Abubakar 89 - Guedes 10, Semedo 25, Fejsa 31/

Napoli - Dinamo Kijev 0:0

Tabela: Benfika 8, Napoli 8, Bešiktaš 7, Dinamo 2

GRUPA C:

Borusija Menhengladbah - Mančester siti 1:1 (1:1)/Rafael 23 - Silva 45+1/

Seltik - Barselona 0:2 (0:1)/Mesi 24, pen 55/

Tabela: Barselona 12, Mančester siti 8, Borusija M. 5, Seltik 2

GRUPA D:

Atletiko Madrid - PSV 2:0 (0:0)/Gameiro 55, Grizman 66/

Rostov - Bajern 3:2 (1:1)/Azmun 44, Poloz pen 50, Noboa 67 - Daglas Kosta 35, Bernat 52/

Tabela: Atletiko 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1

BLOG UŽIVO:

77. minut - ARSENAL - PSŽ - 2:2! IVOBI AUTOGOL!

66. minut - ATLETIKO MADRID - PSV 2:0 - GRIZMAN!

63. minut - CRVENI KARTON za FERNANDINJA (Mančester siti). Sada su snage u Menhengladbahu izjednačene.

60. minut - ARSENAL - PSŽ - 2:1! VERATI AUTOGOL!

55. minut - SELTIK - BARSELONA - 0:2 - MESI iz penala!

55. minut - ATLETIKO MADRID - PSV 1:0 - GAMEIRO!

50. minut - CRVENI KARTON za ŠTINDLA (Borusija Menhengladbah) zbog udaranja protivničkog igrača.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

STRELCI MEČA U LONDONU, ŽIRU I KAVANI, POKAČILI SE U POLUVREMENU!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45+1. minut - ARSENAL - PSŽ - 1:1! ŽIRU iz penala!

45+1. minut - BORUSIJA M. - MANČESTER SITI - 1:1! SILVA!

24. minut - SELTIK - BARSELONA - 0:1 - MESI!

23. minut - BORUSIJA M. - MANČESTER SITI - 1:0! RAFAEL!

Raffael Goal B. Monchengladbach 1 - 0... by gooooooooooal

18. minut - ARSENAL - PSŽ - 0:1! KAVANI!

1. minut - Poslednjih šest utakmica petog kola je počelo!

20:40 - Igra i KolarovPosle Tošića i Fejse, na teren je istrčao i Aleksandar Kolarov. Njemu je Pep Gvardiola ukazao poverenje u prvom timu Mančester sitija u Menhengladbahu.

20:37 - KRAJ U ISTANBULU! Bešiktaš je od 0:3 protiv Benfike stigao do 3:3!

89. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA - 3:3 - ABUBAKAR!

83. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA - 2:3 - KVAREŽMA iz penala!

58. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA - 1:3 - TOSUN! Strašan gol!

19:52 - KRAJ U ROSTOVU - 3:2! Bajern je ovim porazom verovatno izgubio šansu da bude prvi u grupi, jer je Atletiku za to dovoljan bod iz dva meča. S druge strane, Rostov sada ima lepu priliku da se izbori za treće mesto (u konkurenciji PSV-a) i na proleće se preseli u Ligu Evrope.

FC Rostov vs Bayern Munich 3-2 All goals & Full... by footballTV

67. minut - ROSTOV - BAJERN 3:2 - NOBOA!

31. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA 0:3 - FEJSA! Srpski reprezentativac je ubacio loptu u mrežu pošto su njegovi saigrači tri puta pogodili okvir gola!

25. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA 0:2 - SEMEDO!

52. minut - ROSTOV - BAJERN 2:2 - BERNAT!

50. minut - ROSTOV - BAJERN 2:1 - POLOZ iz penala!

10. minut - BEŠIKTAŠ - BENFIKA 0:1 - GUEDES!

Goncalo Guedes GOAL - Besiktas 0-1Benfica 23... by PatsaN4ik

18:45 - U prvom timu Bešiktaša je Duško Tošić, a za Benfiku od starta igra Ljubomir Fejsa.

44. minut - ROSTOV - BAJERN 1:1 - AZMUN!

35. minut - ROSTOV - BAJERN 0:1 - DAGLAS KOSTA!

17:35 - Barsa u Glazgovu sa Mesijem, derbi u LondonuFudbaleri Barselone sa oporavljenim Lionelom Mesijem gostuju u bučnom Glazgovu ekipi Seltika sa ciljem da zadrže čelnu poziciju C grupe, ali i da se vrate na pobednički kolosek. Katalonci su bez pobede u poslednjim mečevima u Ligi šampiona (Mančester siti 1:3) i Primeri (Malaga 0:0), pa im je vruć "Seltik park" prava prilika da se isprave, posebno zbog povratka Argentinca. Upravo prepune tribine biće jedan od aduta prvaka Škotske, a u huk navijača do iznenađenja uzda se i menadžer Brendan Rodžers. "Barselona zna koliko je teško igrati u Glazgovu. Moramo da budemo agresivni, svesni smo da protivnik ima fudbalere možda najbolje i u istoriji, ali verujem da možemo da se nosimo sa njima. Osećam da možemo da pobedimo", rekao je Rodžers. Verovatno svima iz Seltika je još uvek u glavi onaj veliki trijumf iz 2012. godine nad Barselonom u Glazgovu 2:1, u meču u kojem su gosti dominirali sa ogromnim posedom lopte i šutevima, ali su Škoti iz tri udarca postigli dva gola i napravili senzaciju. U drugom duelu iste grupe, Mančester siti sa Aleksandrom Kolarovim putuje u Menhengladbah na utakmicu sa Borusijom, gde ga ne čeka nimalo naivan zadatak, ali imperativ pobede visi mu nad glavom ako želi da nastavi poteru za Barselonom. Nemci, i da nemaju rezultatski značaj, igrali bi maksimalno, a kamoli kada je ulog treća pozicija i mesto u Ligi Evrope.Derbi runde igra se u Londonu između Arsenala i Pari Sen Žermena, gde će pasti odluka o najboljem u A grupi. Ekipi Arsena Vengera dozlogrdilo je da poslednjih šest godina ispada u osmini finala najjačeg takmičenja jer grupnu fazu završava na drugoj poziciji i dobija znatno jače rivale, pa je sada idealna šansa da to izbegne. Možda najzamršenija situacija je u B grupi jer Benfika, Napoli i Bešiktaš jure osminu finala Lige šampiona. Istanbul je na nogama jer Bešiktašu, srpskog fudbalera Duška Tošića, dolazi Benfika u meču koji bi mogao da odluči mnogo toga, dok Napoli jednostavno mora da slavi pod Vezuvom protiv kijevskog Dinama. Madridski Atletiko i Bajern iz Minhena, takođe, moraju da opravdaju uloge favorita, ali nešto se pitaju PSV i Rostov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track