(VIDEO) ZVEZDA PALA SA PENALA: Novi Pazar pred praznim tribinama šokirao šampiona!
Foto: Tanjug

Istorijska pobeda domaćeg tima

(VIDEO) ZVEZDA PALA SA PENALA: Novi Pazar pred praznim tribinama šokirao šampiona!

Fudbal -
Crveno-beli doživeli prvi poraz u prolećnom delu prvenstva, a drugi ove sezone

Fudbaleri Novog Pazara načinili su iznenađenje u 21. kolu Superlige savladavši Crvenu zvezdu 2:1 (1:1) kao domaćini pred praznim tribinama.

Domaćin je poveo preko Predraga Pavlovića, inače nekadašnjeg učenika Partizanove škole fudbala, u 15. minutu, nepun minut kasnije izjednačio je Miloš Cvetković, a konačan rezultat postavio je Marko Jevtović u 69. minutu iz penala.

Novi Pazar je prvi put u istoriji pobedio Crvenu zvezdu. Tako su Pazarci, posle Partizana kome su krajem prošle godine otkinuli dva boda, "zakinuli" i drugog večitog rivala. Upravo zbog incidenata na tom meču sa crno-belima, Novi Pazar je kažnjen, pa je derbi 21. kola igran bez prisustva gledalaca.

Pazarci su zadržali peto mesto na tabeli sa 33 boda, dok je Crvena zvezda ostala druga sa 45 iako je imala priliku da, makar na dva i po sata dok Partizan ne odigra svoju utakmicu sa kragujevačkim Radničkim, pobedom kraj Jošanice preuzme čelo tabele. Ovako, crno-beli mogu ponovo da joj pobegnu na "plus pet".

U Novom Pazaru je odigrana odlična utakmica, oba rivala su igrala otvoreno, bilo je šansi na obe strane. Znatno više prilika imali su gosti, naročito se ispromašivao mladi napadač Luka Jović, pa su crveno-beli platili ceh neefikasnosti. Kažnjeni su sa "bele tačke", a imali su mnogo zamerki na odluku sudije Vlade Glođovića da dosudi penal za domaćina.

Tim Milorada Kosanovića nastavio je seriju, ovo mu je treća uzastopna pobeda posle tri uvodna prolećna meča bez trijumfa, dok je Zvezda prekinula niz od četiri uzastopna superligaška "skalpa". Ovo je tek drugi poraz crveno-belih ove sezone. Jedini prethodni doživeli su u večitom derbiju.

"Kada savladate tim koji brani titulu, morate da budete zadovoljni. Posebno me raduje igra mog tima u određenim delovima utakmice. Bilo je uspona i padova. Moji igrači ne mogu da shvate da, kada se bore za vrh, ne smeju da greše", izjavio je trener Novog Pazara Milorad Kosanović.

SASTAVI

NOVI PAZAR: Zečević, Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić, Jeftović, Mijić, Pavlović, Radivojević (od 63. Arsenijević), Matos (od 78. Rusmir), Kecap (od 87. Falkao).

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković (od 86. Avramovski), Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević (od 78. Kovačević), Stojanović (od 71. Orlandić), Katai, Lazović, Parker, Jović.

TOK MEČA

93. minut - Anđelković je šutirao iz daljine, ali preko gola.

87. minut - Poslednja izmena i u Kosanovićevoj ekipi, ulazi Falkao umesto Kecapa.

86. minut - Poslednji adut Lalatovića, ulazi Avramovski umesto Cvetkovića.

79. minut - Jevtović probao "makazicama", ali pogodio samo Parkera u glavu.

78. minut . Bosančić menja Kovačevića u Zvezdi.

78. minut - Brazilac Matos je izašao iz igre, a ušao Rusmir.

71. minut - Zvezdin trener komanduje ofanzivu - umesto veziste Stojanovića na teren je poslao napadača Orlandića.

69. minut - 2:1 za Novi Pazar. Strelac je bio Jevtović iz penala. Sudija Glođović je pokazao na belu tačku, jer je posle kornera sa desne strane Lazić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

http://www.youtube.com/watch?v=SNLMz8ZALAk

67. minut - Još jedna velika šansa za goste. Katai je prevario Tintora na petercu i kada mu je golman Zečević krenuo u susret, šutirao je neprecizno.

64. minut - Dobar pokušaj igrača Novog Pazara Jevtovića iz slobodnog udarca, ali za malo pored gola.

63. minut - Prva izmena kod domaćina. Povređeni Radivojević izlazi, a ulazi Arsenijević.

57. minut - Prva ozbiljna situacija u drugom poluvremenu. Zvezdin levi bek se našao na sedam, osam metara od gola domaćih, ali je loše zahvatio loptu.

46. minut - Nastavljena je utakmica. Nije bilo izmena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - odličnih prvih 45 minuta je završeno. Rivali su igrali otvoreno. Šteta je što na tribinama nije imao ko da vidi dobar fudbal.

42. minut - Ponovo je Jović u velikoj prilici! Parker mu je glavom spustio loptu, a mladi fudbaler Zvezde sa sedam metara šutirao neprecizno.

41. minut - Odlična prilika za Parkera, koji se nije snašao pošto ga je proigrao Lazović.

40. minut - Crveno-beli su u finišu prvog poluvremena dodali gas, pritiskaju domaćina...

37. minut - Prilika za Zvezdu. Posle prodora Stojanovića u dobroj poziciji se našao Jović, ali ništa od gola.

http://www.youtube.com/watch?v=-XrJOzeWO0w

35. minut - Posle mirnog perioda igre, domaćin je opet imao šansu. Brazilac Matos je, međutim, bio sebičan, nije uposlio usamljenog Kecapa i prilika je otišla u nepovrat.

21. minut - Priliku za Zvezdu imao je Jović, pošto ga je uposlio Parker, ali mladi napadač nije dobro zahvatio loptu.

16. minut - 1:1 - Svoj prvi gol za Zvezdu dao je Cvetković, samo 30-ak sekundi posle vođstva domaćin. On je šutirao precizno kroz noge Vukoviću, pa je golman Zečević bio nemoćan.

http://www.youtube.com/watch?v=m5ZmukYqze8

15. minut - 1:0 za Novi Pazar, strelac Predrag Pavlović. Pogrešio je Zvezdin defanzivac Lazic, loptu mu je uzeo Kecap i uposlio Pavlovića koji je zatresao mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=DlmU17-H5do

10. minut - Domaćin je agresivnije otvorio meč, ali Zvezda kao da se trgla pose šanse Radivojevića i preuzima inicijativu. Igra se obostrano otvoreno.

6. minut - Pavićević je pogrešio i u šansi se našao Radivojević, šutirao je, ali je Zvezdin golman Rajković uspeo da odbrani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track