(VIDEO) REMI ZA KRAJ: Partizan se ispromašivao protiv Asterasa
Foto: Tanjug

Poslednji meč crno-belih u LE

(VIDEO) REMI ZA KRAJ: Partizan se ispromašivao protiv Asterasa

Fudbal -
Partizan je osvojio dva boda u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana i Asterasa odigrali su bez golova u meču poslednjeg, 6. kola grupe C Lige Evrope.

Partizan je osvojio dva boda u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope, a i pre ovog meča izgubio je sve šanse za prolazak u narednu rundu.

Predstavnik Srbije nije uspeo da obraduje navijače i zabeleži makar jednu pobedu, pa je sa dva remija i četiri poraza okončao nastup u Ligi Evrope na začelju tabele sa dva osvojena boda, dok je Asteras trećaplasirani sa šest bodova.

Za utehu ekipi iz Humske ostaje činjenica da su ovim osvojenim bodom povećali koeficijent na 14,775 što bi moglo da bude značajno u kvalifikacijama naredne sezone.

Crno-beli su se prilično ispromašivali na ovom meču. Pre svih Nikola Ninković i Petar Škuletić. Ninković je pogodio i stativu početkom drugog poluvremena, dok je Škuletić sredinom drugog dela promašio četiri uzastopne šanse.

Asteras je u samom finišu promašio veliku priliku da osvoji sva tri boda, ali Lukač je sjajno intervenisao i šut sa pet metara zaustavio nogom.

U drugom meču u grupi Bešiktaš je na svom terenu pobedio Totenhem 1:0.

http://www.youtube.com/watch?v=ZVP-SJLfSiA

Partizan - Asteras 0:0Stadion: Partizana. Sudija: Pavel Gil (Poljska)

Partizan: Lukač, B. Ilić, Stanković, Petrović, Volkov, Drinčić, Marković, A. Živković, Ninković, Grbić, Škuletić.Asteras: Teodoropulos, Pantelijadis, Sankare, Ljui, Ti Bi, Munafo, Zisopulos, Cokanis, Barales, Bakasetas, Janotas.

TOK UTAKMICE

Uoči utakmice minutom ćutanja odata je počast legendi kluba Blagoja Paunovića.

Na stadionu Partizana prisutno je oko 3.000 gledalaca.

Asterac je već u 30. sekundi imao veliku priliku da povede. Bakasetas je ostao potpuno sam, ali je šutirao pored gola sa nekoliko metara.

Prvu veliku priliku Partizan je propustio u 8. minutu kada je Ninković prevario dva igrača Asterasa, a potom traljavo šutirao po zemlji sa 7-8 metara.

Novu priliku za crno-bele propustio je Saša Marković u 17. minutu. Vezni igrač Partizana prišao je na 16 metara od gola Asterasa, šutirao je po zemlji, ali je Konstantinos Teodoropulos uspeo da spreči pogodak.

Partizanu je u 29. minutu poništen pogodak, opravdano. Škuletić je primio loptu, ali je bio dobar metar u ofsajdu.

Grci su opasno pripretili u 30. minutu kada je Đaniotas šutirao iz velike udaljenosti pod prečku, a Lukač na jedvite jade uspeo da skine siguran pogodak.

Andrija Živković je u 34. minutu oboren na oko 30 metara po sredini od gola Asterasa. Taj Bi je dobio žuti karton, drugi za goste u ovom meču, ali je Drinčić iz slobodnog udarca šutirao pravo u golmana grčkog tima.

Sporna situacija viđena je u 42. minutu. Ninković je izbacio Živkovića u šesnaestercu Asterasa, napadač Partizana je pao posle duela sa odbrambenim igračima grčkog tima, ali sudija Gil iz Poljske nije pokazao na belu tačku. Crno-beli su se bunili, ali sudija nije promenio odluku.

Drugo poluvreme počelo je velikom prilikom za Partizan. Nikola Ninković je propustio stopostotnu šansu. Škuletić je centrirao sa leve strane, lopta je prešla golmana gostiju, stigla do Ninkovića koji je sa pet metara šutirao i pogodio stativu.

Crno-beli su u središnjem delu drugog polvuremena više pravili grube startove nego prilike. Žutim kartonima kažnjeni su Drinčić, Branko Ilić i Volkov.

Partizan je u stalnoj inicijativi, ali sve do 68. minuta nije napravio veliku priliku. Škuletić je prešao dvojicu igrača Asterasa, ušao u šesnaesterac i onda se sedam-osam metara iskosa sa desne strane šutirao tik iznad prečke. Škuletić je ima tri vezane prilike, takoće u 69. kada je šutirao preko gola, takođe i u 72. minutu kada je skrenuo loptu sa leve strane, a ona otišla pored stative.

Asteras je u 89. minutu imali veliku priliku, sa svega pet metara Cokanis je šutirao a Lukač nogama odbranio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track