(VIDEO) PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO DERBI: Crno-beli sa pet bodova prednosti dočekuju duel sa Zvezdom
Foto: Tanjug

Dopadljivo i ubedljivo protiv Mladosti

(VIDEO) PARTIZAN TROJKOM NAJAVIO DERBI: Crno-beli sa pet bodova prednosti dočekuju duel sa Zvezdom

Fudbal -
Marković, Šaponjić i Živković strelci u lakoj i ubedljivoj pobedi lidera protiv lučanske Mladosti

Fudbaleri Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu u 23. kolu Superlige Srbije kao domaćini protiv lučanske Mladosti 3:0 (2:0), vratili se na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu i napravili lepu uvertiru za "večiti derbi".

Golove za crno-bele postigli su Saša Marković u 12. minutu, Ivan Šaponjić u 18. i Andrija Živković u 56.

Trener lidera Zoran Milinković nije mogao da računa na povređenog Vladimira Volkova, a na klupi je ostavio Stefana Babovića i Nikolu Drinčića. Ipak, Partizan je odigrao verovatno najbolju utakmicu ovog proleća. Vezni red je delovao agresivno, brzo i efikasno, pa su se dobre akcije i šanse crno-belih ređale kao na traci. Postigli su tri gola, a mogli su još, dva puta su pogađali okvir gola, izveli 12 kornera...

Marković je iskoristio šansu ukazanu ostankom Drinčića na klupi za rezervne i načeo Lučance, a onda je na scenu stupio tandem Šaponjić - Živković. Obojica mladih fudbalera na trećoj uzastopnoj utakmici upisali su se u strelce. Njih dvojica kreirali su pobedu u revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Jagodine (2:0), baš kao i trijumf protiv OFK Beograda u prošlom prvenstvenom kolu (3:1), kada je Živković dao dva, a Šaponjić jedan gol. Milinkovića i navijače Partizana svakako treba da raduje njihova dobra forma pred gostovanje Crvenoj zvezdi.

I dok se u Ljutice Bogdana diče sjajnom formom Luke Jovića, u Humskoj se uzdaju u Šaponjića i Živkovića.

Partizan ima 56 bodova, Crvena zvezda 51... Mladost je ostala na devetom mestu sa 29 bodova, šest više od mesta koje vodi u baraž, a čak 11 od zone ispadanja.

"Dominirali smo, igrali zaista dobro i postigli golove iz lepih akcija. Malo smo rizikovali bez Volkova, Drinčića i Babovića. Čestitam igračima koji su igrali. Najvažnije je da sa ovim bodovima mirni čekamo sledeću utakmicu", izjavio je Zoran Milinković za Arenu sport.

Trener Mladosti Nenad Milovanović je rekao:

"U prvo poluvreme smo ušli bojažljivo, u strahu od greške. Rekao sam igračima pre utakmice da ništa neću da im zamerim, samo da se ne uplaše, a oni su upravo to učinili. Odavno nisam video ekipu sa tolikom tremom. U drugom poluvremenu je bilo bolje".

TOK MEČA

80. minut - Rasplamsala se borba. Gosti žele da postignu bar počasni gol, a crno-beli pokušavaju da iskoriste prostor koji Lučanci ostavljaju pozadi.

69. minut - Ninković je prešao mnogo sa loptom, a onda je vratio do Brašanca, koji je tukao, ali je izblokiran, pa je Partizan dobio deveti korner. Posle kornera ponovo je Brašanc bio u šansi, ali je pogodio Pešiča na gol-liniji.

58. minut - 3:0 - strelac Andrija Živković. Ninković je fantastično ubacio loptu na šest, sedam metara od gola, Živković je pobegao čuvaru i samo je "kresnuo" glavom, golman Krznarić je bio "na noj", ali je ona prošla ispod i završila u mreži.

http://www.youtube.com/watch?v=Q2Aa5xtPwAQ

Većina navijača Partizana sa južne tribine napustila je stadion i zaputila se u halu Pionir gde će crno-beli košarkaši od 21 sat igrati sa Crvenom zvezdom četvrti meč polufinala plej-ofa ABA lige.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

kraj prvog poluvremena - Partizan je igrao dobro, imao apsolutnu dominaciju iz koje je proisteklo dosta šansi i - dva gola. Crno-beli su na odmor ispraćeni aplauzom.

45. minut - Živković je prevario Pešića i ubacio loptu na peterac, ali Saša Ilić nije stigao do nje, jer je Radin intervenisao.

39. minut - Opet se zatresla prečka gola Mladosti. Još jedna lepa akcija crno-belih, Nemanja Petrović je pucao kada se našao iskosa sa leve strane i pogodio prečku.

38. minut - Zanimljiv detalj - sunce je obasjalo teren stadiona u Humskoj, što je bilo neočekivano u ovom tmurnom danu.

29. minut - Saša Ilić je odlično uposlio Živkovića, koji se našao malo iskosa sa desne strane kada je šutirao, a Krznarić je odbranio.

22. minut - Još jedna prilika za domaćina. Ninković je sjajno proigrao Živkovića, čiji je šut iz neposredne blizine blokirao Pešić, a onda je golman Krznarić ukrotio loptu.

21. minut - Darko Brašanac je pogodio okvir gola. Vezista Partizana je glavom sa "prve stative" šutirao glavom posle kornera sa desne strane i pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

18. minut - 2:0 - Drugi prvenstveni gol u sezoni (uz jedan u Kupu) postigao je mladi Ivan Šaponjić. Uhvatio je volej Saša Ilić levom nogom, golman Krznarić je odbranio, lopta se odbila na peterac, gde je Šaponjić bio usamljen i glavom je poslao u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=QfaYrmejpac

12. minut - 1:0 - Partizan vodi golom Saše Markovića. Vezista crno-belih je opalio sa više od 20 metara, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i prevarila golmana Krznarića.

http://www.youtube.com/watch?v=cwz1beXQJa0

7. minut - Partizan je prvi put zapretio, glavom je šutirao Saša Marković posle centaršuta sa desne strane, ali pored gola.

1. minut - Sudija Danilo Grujić iz Niša je dao znak da utakmica počne.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

SASTAVI

PARTIZAN: Živkoivć Živko, Bandalovski, Petrović Nemanja, Balažic, Ilić Branko, Marković, Brašanac, Živković Andrija, Ilić Saša (od 69. Grbić), Ninković (od 79. Marinković), Šaponjić (od 76. Kojić). Trener: Zoran Milinković.
MLADOST: Krznarić, Zonjić, Golemić, Otašević, Pešić, Gavrić, Radin, Milosavljević (od 79. Jovanović), Adamović (od 46. Tešić), Jovanović Saša, Eze Frajdej (od 62. Živadinović). Trener: Nenad Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track