(FOTO, VIDEO) TRAGEDIJA U HUMSKOJ: Partizan promašio nemoguće, pa eliminisan golom u 89. minutu
Foto: Saša Pavlić

Augsburg prošao dalje

(FOTO, VIDEO) TRAGEDIJA U HUMSKOJ: Partizan promašio nemoguće, pa eliminisan golom u 89. minutu

Fudbal -
Fudbaleri Partizana poraženi su od Augsburga 1:3 (1:1) u utakmici 6. kola Grupe L Lige Evrope i tako završili takmičenje.
1 / 10 Foto: Reuters

Neverovatno je kakvu su šansu propustili crno-beli! Istorijsku! Od proleća u Evropi delilo ih je samo 90 minuta borbe sa Augsburgom iz koje je trebalo da izađu makar sa minimalnim ili porazom rezultatom 0:2. A kada su preko Oumarua Abubakara poveli već u 11. minut, delovalo je da će "parni valjak" nastaviti evropski put.

Od toga, međutim, neće biti ništa. Augsburg je napravio preokret i golom Raula Bobadilje u 89. minutu došao do željenih 3:1 i plasmana u šesneastinu finala Lige Evrope. Na tabeli Grupe L nemački i srpski tim imaju isti broj bodova - devet, isti i skor u međusobnim duelima (1:3), pa je presudila bolja gol-razlika bundesligaša.

Partizan je, kako je i navikao svoje navijače, lako i naivno primao golove. Gotovo da se s tim i računalo pred "meč sezone". Ovaj put problem je predstavljala realizacija. Jer, crno-beli su promašili nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu, tresla se i prečka gostujućeg gola, ali do drugog pogotka nisu došli. Šanse su propuštali Ninković, Živković, Brašanac...

Srpski šampion je kažnjen za promašaje... Surovo kažnjen.

Partizan je meč završio sa igračem manje, jer je Andrija Živković isključen u 81. minutu. Zbog igranja rukom dobio je drugi žuti karton.

Tako se kao mehur od sapunice rasprsla nada crno-belih i njihovih navijača da će posle 11 godina prezimiti u Evropi i spasti sezonu.

SASTAVI:

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić (od 64. Petrović) - Jevtović, Brašanac - A. Živković, Babović, Ninković (od 83. Grbić) - Oumaru.

AUGSBURG (4-1-4-1): Hic - Verheg, Janker, Kalsen-Braker (od 40. Jeon-Ho), Stafilidis - Bajer - Bobadilja, Ja-Čeol (od 69. Kajubi), Trohovski, Dong-Von - Matavž.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

Kraj - 1:3!

89. minut - GOOOLLL, BOBADILJA - 1:3!

88. minut - Brašanac je promašio veliku šansu!

83. minut - Grbić umesto Ninkovića.

81. minut - CRVENI KARTON za ANDRIJU ŽIVKOVIĆA! U skoku je igrao rukom i dobio drugi žuti karton.

79. minut - Ponovo je Ninković ušao u kazneni prostor Augsburga po levom krilu, gađao je suprotni ugao gola, ali ga nije pogodio.

78. minut - Sevnula je kontra Augsburga, Kajubi je ostao sam pred Živkovićem, koji je u ovoj situaciji bio junak crno-belih, jer je odbranio udarac Brazilca.

76. minut - Sa tribina grmi: "Život dajemo za gol"...

73. minut - NEVEROVATNO kako Partizan nije izjednačio. Opalio je Ninković kao iz topa sa 20 metara i - pogodio prečku. Lopta se odbila do Živkovića, koji je šutirao u spoljnji deo mreže.

64. minut - Nemanja Petrović je zamenio Subića na levom beku.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

60. minut - Druga izmena kod gostiju: Kajubi je ušao umesto Ja-Čeola.

60. minut - Crno-beli i dalje prete iz kontri pošto su rivalu prepustili inicijativu. Ninković je "izlomio" čuvara na levoj strani, delovalo je da može da uđe u šansu, a on je nerezonski pokušao lob udarcem da savlada Hica. Neuspešno.

56. minut - KAKVE DVE ŠANSE ZA PARTIZAN! Brašanac je posle solo prodora imao zicer, ali je njegov udarac odbranio Hic. Odbijena lopta došla je do Ninkovića, koji je iz blizine pucao preko gola.

51. minut - GOOOLLL, Verhag - 1:2! I drugi gol za Augsburg postigao je defanzivac. Bajer je uputio loptu iza leđa crno-bele odbrane, kapiten gostiju se iskrao čuvarima, prihvatio je i savladao Živkovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kraj prvog poluvremena - 1:1 - Gosti su imali loptu u svom posedu 66 odsto vremena, ali je Partizan bio opasniji iz kontranapada. Jedan je realizovao. Međutim, crno-beli su opet primili naivan gol posle prekida.

45+2. minut - GOOOLLL! Hong Jeon-Ho -1:1! Samo sedam minuta pošto je ušao u igru, Korejac se upisao u strelce. Trohovski je izveo prekid sa leve strane, a Jeon-Ho je glavom poslao loptu u mrežu.

45+1. minut - I drugi igrač Partizana s ažutim kartonom - Andrija Živković.

40. minut - Prinudna izmena kod gostiju. Umesto povređenog Kalsen-Brakera na terenu je Hong Jeon-Ho.

36. minut - Prvi žuti karton na meču - dobio ga je Ninković.

I Saša Pavlović je oduševljen Partizanovim vođstvom.

Grobari su u transu...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić posle operacije leži i - navija za crno-bele!

A photo posted by Mihajlo Andric (@miha21andric) on Dec 10, 2015 at 12:23pm PST

26. minut - Još jedna odlična kontra Partizana. Vukao je Brašanac, kada su svi očekivali da će proigrati Oumarua, on je uposlio Živkovića, ali su gostujući defanzivci stigli da mu izblokiraju udarac.

25. minut - I Živković je tukao, u svom stilu, ali je golman Augsburga ponovo bio dobro postavljen.

24. minut - Šansa za Partizan. Oumaru je "provozao" svog čuvara na desnom krilu i centrirao, a Brašanac glavom pucao direktno u Hica.

Oumaruu je ovo peti gol u Ligi Evrope ove sezone. Izjednačio se na drugom mestu liste strelaca sa Raulom Bobadiljom iz Augsburga, dok je lider Aric Aduriz iz Atletik Bilbaoa. Zanimljivo, sve učesnici Grupe L. Blizu je i Andrija Živković sa četiri pogotka.

11. minut - GOOOLLL!!! Oumaru Abubakar - 1:0! Uzeli su crno-beli loptu rivalu na svojoj polovini, usledio je dubinski pas Marka Jevtovića, kamerunski napadač je bio brži od gostujućih defanzivaca, izašao sam pred golmana Hica i matirao ga.

Oumarou Goal - Partizan 1-0 Augsburg- 10-12-2015 by Bayeo

9. minut - Posle kornera sa leve strane, Dong-Von je glavom poslao loptu ka golu, ali Živković je bio na mestu.

7. minut - Prvi ozbiljan udarac na meču, šutirao je Bobadilja, ali pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

Pogledajte koreografiju Grobara:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tribine se i dalje pune.

Crno-beli na zagrevanju...

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Gostujući navijači su se smestili u boks na severnoj tribini.

A photo posted by Marko Jovanovic (@unngenant) on Dec 10, 2015 at 11:13am PST

Utakmicu sudi poznati Italijan Paolo Taljavento (43), koji je po zanimanju frizer. Doduše, u potpunosti se posvetio suđenju.

Fudbaleri Augsburga su "osetili" travu...

Evo kako izgleda stadion Partizana sat i po pre početka utakmice.

Na zvaničnom Tviter nalogu Augsburga osvanula je fotografija tunela koji vodi od svlačionica do terena stadiona Partizana.

Očekuje se da Augsburg ima podršku oko 1.000 navijača, koji su danas doputovali u Beograd.

Znate li koji je fudbaler Crvene zvezde poželeo sreću Partizanu? Saznajte OVDE.

Podrška Partizanu stiže sa svih strana, a oglasio se i košarkaš crno-belih Danilo Anđušić.

Evropsko prolece

A photo posted by Danilo Andjusic (@daniloandjusic) on Dec 10, 2015 at 7:20am PST

Očekuje se da Grobari dobro popune stadion u Humskoj i da pomognu svom klubu da ostvari istorijski uspeh.

Poslednji put crno-beli su prezimili na sceni "starog kontinenta" u sezoni 2004/05 kada su pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića stigli do osmine finala tadašnje Lige kupa UEFA, preteče današnje Lige Evrope.

Evropsko prolece

A photo posted by Danilo Andjusic (@daniloandjusic) on Dec 10, 2015 at 7:20am PST

U kvalifikacijama su izbacili dva rumunska predstavnika, Ocelul (0:0, 1:0) i Dinamo Bukurešt (3:1, 0:0), a u grupi su zauzeli treće mesto pošto su savladali grčki Egaleo 4:0 u Beogradu, zatim remizirali 2:2 sa Lacijom u Rimu, onda i sa Viljarealom u Humskoj 1:1, a na kraju su, u meču bez rezultatskog značaja, poraženi u Midlzbrou 0:3 (tada se igrao jednokružni bod sistem, a tri ekipe su prolazile dalje).

U šesnaestini finala eliminisali su Dnjepar. U Beogradu je bilo 2:2, a oba gola za Partizan dao je Obijora Odita. U revanšu su crno-beli pobedili 1:0 zahvaljujući pogotku Miroslava Radovića u finišu meča.

U osmini finala zaustavio ih je kasniji osvajač trofeja moskovski CSKA. U prvoj utakmici u Humskoj nije bilo pobednika (1:1), a u Rusiji je domaćin bio bolji - 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track