(VIDEO) NOVI KIKS CRNO-BELIH: Nišlije odnele bod, Partizanu poništen gol
Foto: Beta

Nula u Humskoj

(VIDEO) NOVI KIKS CRNO-BELIH: Nišlije odnele bod, Partizanu poništen gol

Fudbal -
Posle Zvezde, Radnički odoleo i Partizanu, i to u Humskoj. Golova nije bilo, osim onog Grbićevog poništenog zbog ofsajda Kojića

BEOGRAD - Lider Superlige Partizan i u drugom prolećnom meču (drugom na svom terenu) nije pobedio! Crno-beli su odigrali bez golova protiv niškog Radničkog, koji je u prošlom kolu i protiv Crvene zvezde odigrao bez golova.

Možda i ključni detalj zbio se u 72. minutu kada je sudija Robert Kiš Čepegi, na asistenciju pomoćnika Vladimira Čađenovića, poništio gol Petra Grbića. Pomoćni sudija je tada signalizirao ofsajd poziciju Nemanje Kojića.

http://www.youtube.com/watch?v=5wvOS8tYbA8

Osim gubitka dva boda, crno-bele mnogo više treba da brine igra. Partizan je ostao na vrhu superligaškog karavana sa 40 bodova, sedam više od Vojvodine koja je danas savladala lučansku Mladost (2:1) i Crvene zvezde, koja će u nedelju u Jagodini (15 sati) imati priliku da pobedom priđe "večitom rivalu" na četiri boda.

Crno-beli su u prošlom kolu, prvom u prolećnom delu sezone, takođe remizirali. Tada je bod iz Humske odneo Voždovac (3:3), a igra u defanzivi je označena kao gorući problem tima Marka Nikolića, koji je i meč sa Nišlijama gledao sa tribina zbog suspenzije. Međutim, protiv Radničkog odbrana, u čijem sastavu se našao i debitant Slovenac Balažic, nije imala mnogo posla. Doduše, jedan kontranapad gostiju je bio posebno opasan, u 14. minutu, kada su Partizanovi štoperi zakasnili da reaguju, pa je golman Živković, koji je dobio šansu umesto povređenog Lukača, morao da interveniše.

Ovaj put mnogo veći problem za ekipu Partizana predstavljao je napad. Bezidejne i anemične su bile akcije domaćina, pa dve-tri prilike bez postignutog gola su malo od tima koji prenetduje na titulu i to na domaćem terenu protiv najgoreg gosta lige.

S druge strane, na "Čairu" će se slaviti, jer su Nišlije posle 180 minuta prolećnih borbi osvojili dva boda protiv dva najjača rivala. Osim tih bodova, sigurno će u nastavku bitke za opstanak imati dodatno samopouzdanje.

Partizan u sledećem kolu gostuje Donjem Sremu, a Radnički dočekuje Jagodinu.

TOK UTAKMICE

2. minut - Partizan je već stvorio šansu. Posle centaršuta Volkova, Kojić je samo spustio loptu, Ninković je pokušao da lobuje golmana Borjana, ali je domaći tim dobio samo korner.

14. minut - Sjajna prilika za goste! Ašćerić je pobegao dvojici Partizanovih štopera, izašao sam pred Živkovića, ali je golman crno-belih iz tog duela izašao kao pobednik.

22. minut - Dobar napad Partizana i šut Drinčića sa ivice šesneasterca, ali je lopta otišla pored gola.

kraj prvog poluvremena - Partizan nedovoljno agresivan, bez ideje u fazi napada, najistureniji Kojić je "odsečen"... Jedinu kakvu - takvu priliku stvorio je posle 70 sekundi. Malo od jesenjeg prvaka. Radnički je imao jednu veliku šansu, a pored toga su Nišlije obavile posao kako su želele. Uspeli su da spreče favorizovanog rivala da im ozbiljno zapreti.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U Partizanu je izvršena izmena, Saša Ilić je ušao u igru umesto Darka Brašanca.

50. minut - Kao da su crno-beli u drugo poluvreme ušli odlučniji da slome otpor Radničkog. Posle kornera šanse su imali i Balažic i Saša Ilić. Slovenac je iz neposredne blizine šutirao glavom, golman Borjan je odbranio, a odbijenu loptu je kapiten crno-belih sa dva, tri metra pokušao da sprovede u mrežu, međutim, na gol-liniji je intervenisao Radoš Bulatović.

Posle nekoliko minuta jakog pritiska, crno-beli su opet usporili, pa je struka lidera Superlige reagovala...

60. minut - Druga izmena u Partizanu. Petar Grbić zamenio je Andriju Živkovića.

68. minut - Još jedna šansa za domaćina, još jedna dobra odbrana Borjana. Ninković je tukao iskosa sa leve strane, ali je golman Radničkog bio siguran.

70. minut - I trener Nišlija Rastavac je posegao za izmenom, Zemljanukin - Pejčić.

72. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA. Pomoćni sudija Vladimir Čađenović podigao je zastavicu signalizirajući ofsajd poziciju Kojića uoči šuta i pogotka Kojića.

Navijači, kao i u finišu prvog poluvremena, ponovo skandiraju: "Uprava napolje"...

73. minut - Kojić ustupa mesto mladom Šaponjiću u timu Partizana.

85. minut - posle dugog previjanja Petrović je napustio teren, a zamenio ga je Valentić.

86. minut - Šaponjić pogađa stativu, ali mladi napadač crno-belih nije morao da žali, jer je Čađenović ponovo podigao zastavicu zbog ofsajda.

Nikolić je sastavljajući tim za ovu utakmicu napravio dve izmene u odnosu na duel sa "zmajevima". Umesto povređenog Lukača pred gol je poslao Živkovića, a Ćirkovićevo mesto u zadnjoj liniji zauzeo je debitant Balažic.

I trener Radničkog Milan Rastavac silom prilika je morao da menja sastav koji je odoleo Zvezdi. Nema suspendovanog Đuričkovića i povređenog Ćuluma.

PARTIZAN: Živković, Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Volkov, Drinčić, Brašanac, Živković, Babović, Ninković, Kojić.

RADNIČKI NIŠ: Borjan, R. Bulatović, Popara, Kolarević, Pejčić, Petrović, Marjanović, Jovanović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Ašćerić.

U jesenjem delu sezone Partizan je bio ubedljiv u Nišu - 4:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track