(KURIR TV) REVIJA PROMAŠAJA: Partizan ni sa igračem više nije slomio Poljake, na revanš bez kapitala
Foto: Partizan.rs

Crno-beli bez pobede na evropskoj premijeri

(KURIR TV) REVIJA PROMAŠAJA: Partizan ni sa igračem više nije slomio Poljake, na revanš bez kapitala

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i poljskog Zaglebja odigrali su bez golova prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

1 / 5 Foto: Partizan.rs

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Lubinu.

Crno-beli sa značajno renoviranim sastavom na premijeri nove sezone nisu uspeli da slome otpor Zaglebja pred oko 10.000 navijača u Humskoj, iako su sve vreme dominirali, iako su stvorili sijaset šansi, iako su više od pola sata imali igrača više... Zato drugi meč sa trećeplasiranim timom prošlosezonskog poljskog prvenstva dočekuju bez prednosti.

Tim trenera Ivana Tomića je od prvog do poslednjeg trenutka dominirao. Gosti su u Beograd došli da sačuvaju svoju mrežu, tako su igrali i na kraju su ispunili cilj. Šanse za crno-bele su se ređale i u prvom i u drugom poluvremenu, ali kako su dolazile tako su i odlazile u nepovrat. Samo je Nemanja Mihajlović propustio tri, prečku gola Zaglebja pogađali su i Miroslav Bogosavac i Nikola Đurđić... Međutim, kada nije išla u okvir gola, lopta je posle udaraca fudbalera Partizana obično išla direktno u golmana Polačeka.

Nije crno-belima pomoglo ni to što su gosti od 56. minuta igrali bez isključenog Papadopulosa, koji je napravio glupost i dobio drugi žuti karton.

Zanimljivo je da je Zaglebje na ovom meču stvorilo dve velike prilike - obe sa igračem manje! Ofanzivci poljskog tima su dva puta iskoristili greške crno-belih da uđu u šanse, ali nisu znali da ih realizuju.

Na kraju, kada se podvuče crta, navijačima Partizana ostaje nada da će utisak da su njihovi ljubimci znatno bolji od prvog ovosezonskog rivala pretočiti u prolaz u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope sledećeg četvrtka u Poljskoj.

Međutim, pritom treba reći da je Zaglebje poznat kao ekipa koja kao domaćin i kao gost pokazuje totalno različita lica.

Partizan i Zaglebje će u petak na žrebu u Nionu saznati potencijalne rivale u trećem kolu.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

Kraj - 0:0!

89. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Reakcija Božinova bila je spora, pa je igrač Zaglebja startovao i otklonio opasnost.

83. minut - Poslednji adut trenera Tomića je Stevanović, koji je zamenio Jankovića.

82. minut - Marjanović je izveo slobodnjak - preko gola.

75. minut - ZICER za ZAGLEBJE! Izašao je Pjatek sam pred Šaranova, a onda poslao loptu preko gola!

75. minut - Debituje i Marjanović, zamenio je Brašanca.

70. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Strašan pas Jankovića kroz odbranu, Mihajlovićev šut išao je pravo u Polačeka.

69. minut - Božinov je zamenio Đurđića.

65. minut - Bomba Evertona, ali brani Polaček.

64. minut - I Radović je pucao, ali je štoper Dabrovski dobro intervenisao.

62. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Radović je sjajno proigrao Jankovića, koji je sa sedam metara u padu šutirao pored gola.

60. minut - ŠANSA za ZAGLEBJE! Gosti su prvu priliku stvorili kada su ostali sa igračem manje. Janoška je centrirao, Rakovski bio brži od Milenkovića, ali je sa peterca poslao loptu pored gola.

55. minut - CRVENI KARTON! Igrač Zaglebja Papadopulos je dobio drugi žuti karton! Prvo je faulirao Brašanca, a onda ga rukama zadržao da ne izvede prekid brzo, što mu izraelski sudija Šmulevic nije oprostio.

52. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je presekao loptu i povukao, a onda proigrao Radovića, koji je šutirao u ugao, ali je golman Polaček "izvukao" loptu.

50. minut - PREČKA! Posle Bogosavca i Đurđić je pogodio prečku, i to udarcem glavom sa dva metra!

48. minut - Janković se našao u sendviču dvojice igrača Zaglebja posle čega je pao u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija je smatrao da to nije penal.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u sastavima nije bilo.

Kraj prvog poluvremena - 0:0! Partizan je bio znatno bolji rival, ali to nije materijalizovao.

43. minut - Čotra i Đurđić u klinču! Srpski fudbaler iz Zaglebja svašta je rekao napadaču Partizana posle duela u kaznenom prostoru gostiju.

&feature=youtu.be

41. minut - Nastavlja se pritisak Partizana. Posle očajne intervencije gostujućeg defanzivca, lopta je pala na nogu Đurđiću, koji je nije dobro zahvatio, a nalazio se u odličnoj poziciji.

38. minut - U poslednjih nekoliko minuta "parni valjak" je ponovo dodao gas...

37. minut - PREČKA! Centaršut sa desnog krila prihvatio je na "drugoj stativi" Bogosavac, izborio se za poziciju i sa šest metara poslao loptu u prečku!

35. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Mihajlović je "izlomio" čuvara i šutirao, lopta je usput zakačila defanzivca Zaglebja i otišla za malo pored gola.

33. minut - Kontra Partizana, pa dva kornera jedan za drugim... Na kraju lopta je došla do Mihajlovića, koji je centrirao, a Radović je glavom poslao pored gola.

30. minut - Partizan je prvih 20-ak minuta vršio pritisak na goste, sve vreme se igralo na polovini terena Zaglebja, u tom periodu Mihajlović se našao u šansi. U poslednjih desetak minuta i crno-beli su usporili...

24. minut - Prvi pokušaj Zaglebja. Janoška je šutirao sa 17 metara, ali visoko preko gola.

22. minut - Grobari skandiraju: "Kosovo je Srbija".

14. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Sjajan pas Gogue za Mihajlovića, koji je izašao sam pred Polačeka, ali našao se previše iskosa sa leve strane, pa je golman gostiju odbranio njegov udarac.

6. minut - Loše su crno-beli izveli slobodan udarac, kombinacija im nije uspela, ali je lopta došla do Evertona, koji je šutirao sa 18 metara, ali pravo u golmana Polačeka.

3. minut - Prvi šut crno-belih. Posle lepe akcije lopta je došla do Vulićevića, koji je tukao sa više od 20 metara, ali neprecizno.

2. minut - Do sada se na tribinama nakupilo do 10.000 ljudi.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Trener Partizana Ivan Tomić odlučio je da šansu ukaže mladom štoperu Milenkoviću, a da na klupi ostavi Slovenca Balažica.

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac - Everton, Brašanac - Janković, Radović, Mihajlović - Đurđić.

ZAGLEBJE: Polaček – Todorovski, Guldan, Dabrovski, Čotra – Pjatek, Kubicki – Voznijak, Rakovski, Janoška - Papadopulos

Utakmicu sudi Izraelac Eitan Šmulevic.

20:13 - Problemi za Nikolu NinkovićaBivšeg fudbalera Partizana Nikolu Ninkovića, a sada člana Đenove, redari na ulazu u ložu nisu hteli da puste. Tek posle dugog objašnjenja, Ninković je ušao.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

20:12 - Poljaci stigli do HumskeIako su zaustavljeni na graničnom prelazu Horgoš, oko 300 navijača Zaglebja stiglo je na meč i smestilo se na tribinu stadiona u Humskoj.

20:10 - Slaba posetaTrenutno je na tribinama oko 7.000 gledalaca.

20:03 - Milenković je "novi Nemanja Vidić"Skaut iz Malage Huanpe došao je u Humsku da "snimi" mladog štopera Partizana Milenkovića, koga poredi sa Nemanjom Vidićem.

19:52 - Zaglebje rasturilo SlavijuZaglebje je u kvalifikacijama startovalo u prvom kolu. Posle poraza u Sofiji od Slavije 0:1, u revanšu su Poljaci bili ubedljivi - 3:0.

19:40 - Sutra žreb za treće koloŽreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope biće obavljen sutra, pa će Partizan i Zaglebje saznati potencijalne rivale i pre nego što odluče ko će dalje.

19:35 - Ivan Tomić: Zaglebje u prednosti"Zaglebje je u prednosti jer tri godine ima isti tim. Poznaju se jako dobro. Naš hendikep je što imamo mnogo novih igrača, što u tom smislu favorizuje protivnika. Ali, imamo i mi svoje prednosti, koje želimo da pokažemo u obe utakmice. Nadam se da će motiv domaćeg terena prve utakmice u sezoni nadomestiti nedostatak kontinuiteta u ekipi", rekao je trener Partizana Ivan Tomić.

19:31 - Trener Zaglebja: Od Partizana ne klecaju kolena"Nama ne klecaju kolena od Partizana. Mi smo ovde došli da se borimo i da pokažemo kako znamo da igramo. Kao što je naša reprezentacija pokazala na EP da kako se igra i bori, tako i mi želimo ovde. U tome vidimo našu šansu. Dve godine sam sa ovim timom, vrlo dobro znam šta možemo. Voleo bih da pobedimo ako je to ikako moguće", rekao je trener Zaglebja Pjotr Stokovjec.

19:25 - Neuspela generalka Tomićevog timaPartizan je letnje pripreme sproveo upravo u Poljskoj, gde je imao neuspešnu generalnu proveru pred start sezone. Poražen je od rumunskog Vitorula 1:3.

19:20 - Crno-beli samo jednom s PoljacimaPartizan se do sada samo jednom sreo sa rivalom iz Poljske. Bilo je to na jesen 1974, kada su crno-beli u prvom kolu Kupa UEFA igrali sa Gornjikom iz Zabžja. Partizan je u prvom meču u Poljskoj uspeo da od 0:2 stigne do 2:2 iako je bio lišen pomoći isključenog Ivana Golca. U revanšu su crno-beli bili ubedljivi - 3:0.

19:15 - Navijači Zaglebja planirali da naprave haos u BeograduNavijači Zaglebja planirali su izazovu haos u Beogradu, gde su krenuli naoružani do zuba. Međutim, u toj nameri osujećeni su na granici Srbije i Mađarske. Više o tome saznajte OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track