(VIDEO) ŠKULETIĆ ZA POLUFINALE: Partizan sa penala srušio Rad

Kup Srbije

(VIDEO) ŠKULETIĆ ZA POLUFINALE: Partizan sa penala srušio Rad

Fudbal -
Fudbaleri Partizana pobedili su Rad 1:0 golom Škuletića sa penala u 45. minutu
1 / 4

Fudbaleri Partizana savladali su golom Petra Škuletića sa penala u 45. minutui Rad u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Partizan je na meču igranom na stadionu Obilića imao inicijativu, a ključni detalj meča desio se u poslednjim momentima prvog poluvremena kada je Partizan došao do gola, pošto je prethodno u kaznenom prostoru Rada Marković oborio Ninkovića. Partizan ne samo da je tada poveo, već je do kraja meča imao igrača više.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je zadovoljan pobedom n i plasmanom u polufinale Kupa.„Bila je ovo teška utakmica, na teškom terenu, u izuzetno teškim uslovima. Već smo na izmaku snage, jedni te isti igrači se rotiraju iz utakmice u utakmicu. Odlično smo odigrali koliko su to uslovi dozvoljavali i prošli u polufinale“, rekao je Nikolić. Njegov rival na klupi Rada Milan Milanović rekao je da Partizan nije nadigrao njegov tim, ali da je zasluženo prošao dalje. „Tek što smo primili gol i ostali bez jednog igrača, počeli smo da igramo bolje, ali je Partizan zasluženo pobedio. Međutim, nismo nadigrani, u prvom poluvremenu nismo imali greške u odbrani, ali nas je glupost koštala prolaska. U nastavku sam pokušao da odmorim neke igrače, ipak nas čeka važan meč u nedelju“, istakao je Milanović.

Prvo poluvreme

Na startu meča igra se između dva šesnaesterca, bez pravih prilika za gol. Partizan je od prvog minuta iamo inicijativu, ali se Rad polako oslobađa i pokušava da se oslobodi pritiska. Lazović se u 13. minutu našao u šansi, ali je šutirao preko gola. Prošlo je 20. minuta meča.

Prošlo je više od trećine meča na Vračaru, a uzbuđenja izostaju. Tome, osim praznih tribina prilično kumuje i loš teren.

U 44. minutu Ninković je utrčao ispred fudbalera Rada, oboren je u kaznenom prostoru, Partizan je dobio penal a Marković crveni karton. Škuletić je sigurno izveo penal za vođstvo crno - belih.

http://www.youtube.com/watch?v=2BWwFSgLS-Y

Drugo poluvreme

Rad je odlučno krenuo u nastavak meča i odmah u prvom napadu uzdrman je okvir gola Partizana. Šutirao je Mihajlović. Tek u desetom minutu nastavka Partizan je prvi put zapretio, ali Škuletićev pokušaj nije doneo promenu rezultata.

Partizan kontroliše meč, Živković, Lazović i Škuletić su sve duže u posedu lopte, ali nema izgledne šanse da se rezultat promeni. Igra se uglavnom između dva šesnaesterca. Do kraja meča Partizan je rutinski meč priveo kraju.

Tekstualni prenos

RAD: Radunović, Đurić, Maraš, Milošević, Rodić, Bajić, Marković, Gnjatić, Perović, Mihajlović, Jelić.

PARTIZAN: Lukač, B. Ilić, Stanković, Volkov, Petrović, Ninković, Drinčić, Marković, S. Ilić, Lazović, Škuletić.

Sastavi

Nakon što su eliminisali Crvenu zvezdu u osmini finala najmasovnijeg takmičenja, fudbaleri Rada su voljom žreba dobili priliku da "skinu skalp" i drugom "večitom rivalu" - Partizanu.

Trener Partizana Marko Nikolić izjavio je da u predstojećem meču četvrtine finala Kupa Srbije protiv Rada očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one igrane u prvenstvu, ali je upozorio da zbog lošeg terena ne treba očekivati visok kvalitet igre.

Trener Rada Milan Milanović rekao je da veruje da njegov tim može da pobedi Patizan u četvrtfinalu kupa, jer da ne veruje, kako kaže, njegovi fudbaleri ne bi ni izašli na teren.

U polufinalu: Partizan, Jagodina Čukarički i Voždovac

U četvrtfinalnim mečevima Kupa Srbije branilac titule Vojvodina poražena je od Čukaričkog, Jagodina je savladala Radnilčkli iz Niša, dok je Voždovac nadigrao Spartak.

Rezultati

Voždovac - Spartak 2:1 (Babović 14, 90+3 - Ilić 90+4)Radnički Niš - Jagodina 0:1 (Đurić 31)Čukarčki - Vojvodina 2:1 (Regan 10, Bojić 47 - Poletanović 13)Rad - Partizan 0:1 (Škuletić 45+1 penal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track