FENJERAŠ ODOLEO ŠAMPIONU: Crvena zvezda sa igračem manje nije uspela da pobedi Radnički
Foto: Printskrin

Superliga Srbije

FENJERAŠ ODOLEO ŠAMPIONU: Crvena zvezda sa igračem manje nije uspela da pobedi Radnički

Fudbal -
Crveno-beli dva puta pogodili okvir gola i ispustili još nekoliko stopostotnih šansi

Fudbaleri Radničkog 1923 i Crvene zvezde odigrali su bez golova u meču 13. kola Superlige Srbije. Meč je odigran na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu u prilično tužnoj atmosferi na tribinama zbog pogibije navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu.

Crveno-beli su dva puta tokom meča pogađali okvir gola protivnika, ali su od 52. minuta igrali sa igračem manje pošto je isključen Bogdan Planić. On je kao poslednji igrač odbrane prekršajem zaustavio napad Milovanovića. Utisak je da je napadač Radničkog prethodno bio u ofsajdu.

Crveno-beli sada imaju 28 bodova, tri manje od Partizana koji meč ovog kola protiv Napretka igra u nedelju od 17 časova na svom terenu. Radnički je osvojio sedmi bod, ali i dalje zaostaje je ubedljivo poslednji sa tri boda zaostatka u odnosu na najbliži tim.

RADNIČKI KG - CRVENA ZVEZDA 0:0Stadion: "Čika Dača" u Kragujevcu.Sudija: Danilo Grujić.Žuti kartoni: Arsić, Rosić, Tiodorović, Milovanović - Kovačević.Crveni karton: Planić 53.RADNIČKI: Trifunović, Terzić, Jašić, Osei Bonsu, Rosić, Kovačević, Bubanja, Vidović (od 68. Vusljanin), Tiodorović (od 76. Miljuš), Arsić, Milovanović. CRVENA ZVEZDA: Rajković, Lazić, Pavićević, Planić, Mijailović, Kovačević (od 46. Katai), Lazović, Pečnik, Bosančić (od. 79. Jović), Ristić, Rakić.

Utakmia u Kragujevcu počela je minutom ćutanja povodom ubistva navijača Marka Ivkovića, a na severnoj strani gde su smeštene pristalice beogradskog kluba stoji parola "Marko Ivković - Jagoda".

Interesantan podatak je da je kapiten Crvene zvezde na ovom meču Darko Lazović iako je Nikola Mijailović u timu. O čemu se tačno radi biće verovatno poznato po završetku meča, a kako se spekuliše radi se o sukobi nekih igrača u svlačionici nakon čega je trener Nenad Lalatović odlučio da oduzme traku Mijailoviću.

Navijači Crvene zvezde pozvali su da se u 18 časova na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu oda počast nastradalom navijaču Marku Ivkoviću.

Pristalice domaćeg kluba tražile su jedanaesterac u 13. minutu posle duela Lazića i Milovanovića, ali se sudija Danilo Grujić nije oglasio.Crvena zvezda je prvi put pripretila u 17. minutu kada je Lazić posle kornera Lazovića šutirao glavom, ali nije bio precizan.Najbolju priliku u prvom poluvremenu Crvena zvezda je imala u poslednjim sekundama ovog dela igre. Posle odlične akcije Ristić je uposlio Rakića koji iz izgledne prilike pogađa prečku.

Crvena zvezda je u 52. minutu ostala sa igračem manje pošto je isključen Planić.

http://www.youtube.com/watch?v=ii_ZVRObBI8

Domaćini su ponovo tražili penal u 53. minutu kada je Arsić šutirao iz slobodnog udarca, a domaći igrači signalizirali igranje rukom.

Zvezda je po drugi put u meču pogodila prečku u 68. minutu kada je Katai snažnim udarcem uzdrmao okvir gola

Radničkog. Samo minut kasnije domaćin je propustio najbolju priliku. Vušljanin se iznenada našao sam ispred Rajkovića, ali nije uspeo da utera loptu u mrežu.

Milovanović je u 78. minutu šutirao iskosa sa oko 15 metara, a Rajković vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Rezultati 13. kola:

Rad - Vojvodina 0:0

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:0

Donji Srem - Spartak 1:1 (Spalević 47. penal - Georgijević 89)

Vozdovac - Novi Pazar odloženo

Od 17 sati igraju Borac Čačak - Radnički Niš

U nedelju se sastaju Čukarički - Jagodina, OFK Beograd - Mladost Lučani (13.00) i Partizan - Napredak (17.00).

Tabela: Partizan 31 bod, Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Čukarički 22, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, Mladost Lučani 17, Spartak 17, Rad 15, Jagodina 14, Donji Srem 15, Borac Čačak 11, Voždovac 11, Napredak 10, Radnički Niš 10, Radnički Kragujevac 7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track