(VIDEO) REAL PONOVO KOBAN ZA ATLETIKO: Ćićarito na dodavanje Ronalda u finišu pogodio za polufinale
Foto: Reuters

Juventus među četiri najbolje ekipe u Evropi

(VIDEO) REAL PONOVO KOBAN ZA ATLETIKO: Ćićarito na dodavanje Ronalda u finišu pogodio za polufinale

Fudbal -
Real savladao Atletiko 1:0 golom Meksikanca u 88. minutu, dok je Juventus odoleo u Monaku - 0:0

Real Madrid i Juventus igraće u polufinalu Lige šampiona pošto su u sredu uveče eliminisali madridski Atletiko i Monako. Tako su se aktuelni šampion Evrope i prvak Italije pridružili Barseloni i Bajernu, koji su se među četiri najbolje ekipe Evrope plasirali dan ranije.

Žreb parova polufinala biće obavljen u petak.

Real i Atletiko su, pre večerašnjeg, ove sezone odigrali sedam mečeva u kojima "kraljevi" nisu zabeležili nijednu pobedu. Poslednji trijumf nad gradskim rivalom ostvarili su u finalu prošlosezonske Lige šampiona kada su u poslednjim trenucima utakmice izjednačili preko Serhija Ramosa, što im je donelo produžetke, u kojima su "razbili" rivala - 4:1. Ove večeri su pogotkom u 88. minutu izbegli produžetke.

Gol odluke postigao je Ćićarito na asistenciju Kristijana Ronalda i, posle 0:0 u prvom meču četvrtfinala, prošli dalje.

Kao i prošle nedelje, blistao je Slovenac pred golom Atletika Jan Oblak, koji je odbranio zicere Ronaldu u prvom i Hamesu Rodrigezu u drugom poluvremenu. Veliku šansu imao je i Ćićarito na početku drugog dela. Međutim, kao da je Oblak začarao mrežu.

Izgledalo je da posle 180 borbe madridskih rivala neće biti golova, čak iako je domaćin na "Santjago Bernabeuu" imao igrača više od 76. minutu posle isključenja Arde Turana, koji je dbio drugi žuti karton zbog starta nad Serhiom Ramosom.

A onda je pitanje pobednika rešio Ćićarito, koji je bio u sastavu tima Karla Anćelotija silom prilika, jer zbog povreda nisu igrali Bejl i Benzema. Meksikanac se neće zadržavati u Madridu po završetku sezone, ali će "kraljevima" ostati u lepom sećanju, jer im je omogućio nastavak puta ka Berlinu, gde će se ove godine igrati finale.

Ne može se reći da desetkovani Real nije zaslužio da prođe dalje. Mnogo je više imao loptu u nogama, mnogo je više šuteva uputio... Simeonev tim je igrao ono što najbolje zna - disciplinovanu i čvrstu odbranu. Ipak, ona je popustila u finišu.

Juventus se domogao polufinala Lige šampiona prvi put još od 2003. godine. "Stara dama" je uradila ono zbog čega je otišla u "kneževinu" - odbranila je svoj gol. Monako je imao želju da bar jednom utera loptu iza leđa golmana Bufona, ali ne i dovoljno snage i znanja za to, pa je gol Artura Vidala iz sumnjivog penala u prvoj utakmici rešio putnika u polufinale.

TOK MEČEVA

22:32 - 90. minut - Prilo je pogodio okvir gola.

22:29 - 88. minut - GOL! 1:0 za Real! Ronaldo je odigrao dupli pas sa Rodrigezom, ušao u kazneni prostor, defanzivac Atletika je pokušao da ga sruši, ali je Portugala uspeo da doturi loptu do Ćićarita, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

22:26 - 85. minut - Real je do sada uputio 21 udarac ka golu, od kojih sedam u okvir. Atletiko je ukupno tri puta šutirao.

22:21 - 80. minut - Velika šansa za Real! Rodrigez je izaša pred Oblaka i ponovo je Slovenac dobio dvoboj. Domaćin je dobio samo korner.

22:17 - 76. minut - crveni karton! Dobio ga je Arda Turan iz Atletika. Nemački sudija Feliks Brih pokazao je Turčinu drugi žuti karton, jer je đonom oštro startovao na Serhija Ramosa.

22.12 - 70. minut - Ronaldo je pucao iz daljine... Oblak...

22:10 - 69. minut - Ljorente menja Moratu u Juventusu.

22:06 - 65. minut - Druga izmena u Atletiku, izašao je Grizman, ušao Raul Garsija. Dakle, Simeone pojačava vezni red.

22:04 - 62. minut - Monakone prestaje sa pokušajima, u istom minutu udarcima van šesneasterca probali su i Kondogbija i Bernardo Silva.

22:04 - 62. minut - Tukao je i Serhio Ramos, koji večeras igra u veznom redu Reala, ali Oblak brani.

22:00 - 59. minut - Posle kornera sa desne strane za Real, Varan je šutirao glavom o zemlju, ali je golman Oblak, naravno, bio na pravom mestu.

21:59 - Na stadionu "Luj II" ista slika kao u prvom poluvremenu - Monako napada, Juventus se uspešno brani.

21:50 - Monako dodaje gas. Bufon je loše intervenisao, ali Ajmen Abdenur ne uspeva da zakači loptu i pošalje u mrežu.

21:50 - Velika prilika za Real! Ćićarito se našao sam pred golom Atletika, doduše, iskosa sa leve strane, šutirao je iz okreta, za malo pored gola.

21:46 - Nastavljene su utakmice... Monako pojačava napad, umesto Tulalana ušao je Berbatov. Izmena i u Atletiku umesto Saula Nigeza sada igra Gabi.

Ni posle 135 minuta igre Real i Atletiko nisu zatresli mrežu, najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Oblaku.

21:32 - kraj poluvremena na obe utakmice.

21:30 - 45. minut - Najbolja šansa i na utakmici u Monaku. Propustio ju je Karlos Tevez. Uposlio ga je Alvaro Morata.

21:29 - 44. minut - Velika šansa za Real! Ćićarito je izbacio Kristijana Ronalda samog pred golmana Oblaka, Portugalac je šutirao, a Slovenac odbranio. Oblak je tako nastavio seriju sjajnih odbrana započetih u prvom meču.

21:24 - 39. minut - Igrači Monaka tražili su penal zbog pada Kondogbije posle duela sa Vidalom i Kjelinijem, ali je sudija Vilijam Kolam pokazao da se igra nastavi.

21:17 - 32. minut - Ronaldo je izveo slobodan udarac, pucao je snažno, a Oblak je odbranio.

21:16 - 31. minut - Ćićarito je bio u dobroj poziciji, ali je iz duela sa Hunafranom dobio samo korner.

21:14 - 29. minut - Prvi pokušaj Atletika, pucao je Hames, a Kasiljas odbranio.

21:05 - 20. minut - Ponovo je šutirao mladi Monakov igrač Kondogbija, ovaj put u okvir gola, ali je Bufon odbranio.

20:59 - 14. minut - Ponovo uzdasi navijača Reala. Probao je Ronaldo sa distance. Pored gola.

20:57 - 12. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj Reala. Ćićarito se našao u kaznenom prostoru gostiju iskosa sa desne strane i kada je video da u sredini nema njegovih saigrača, šutirao je. Pogodio je spoljnji deo mreže.

20:50 - 5. minut - Kondogbija nije bio u lošoj poziciji, uhvatio je volej, ali nije pogodio cilj.

20:47 - posle 64 sekunde fudbaler Juventusa Kjelini dobio je žuti karton, pogledajte zašto:

Pol Pogba na tribinama stadiona Monaka u društvu saigrača Kaseresa i Asamoe.

20:50 - 5. minut - Kondogbija nije bio u lošoj poziciji, uhvatio je volej, ali nije pogodio cilj.

20:45 - Počelo je!

Fanovi Reala napravili su koreografiju pred početak utakmice.

Juventus ima podršku svojih navijača na stadionu "Luj II".

SASTAVI

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti zbog velikog broja kadrovskih problema pribegao alternativim rešenjima - Serhija Ramosa je iz odbrane prekomandovao u vezni red, a u sastav je uvrstio i napadača Ćićarita, koji ove sezone šansu dobija tek na kašičicu. Dakle, umesto uobičajene trojke u napadu, igraće "samo" Meksikanac i Ronaldo.

Njegov kolega iz Atletika Dijego Simeone odlučio se da krene sa dvojicom napadača, oporavljenim Marijom Mandžukićem i Antoanom Grizmanom, Francuzom koji je dao šest golova na poslednjih pet utakmica.

REAL MADRID (4-4-2): Kasiljas – Karvahal, Varan, Pepe, Koentrao (od 90. Arbeloa) – Ramos, Kros, Isko, Rodrigez – Ronaldo, Ćićarito (od 90. Hese).

ATLETIKO (4-3-1-2): Oblak – Huanfran, Godin, Miranda, Gamez – Nigez (od 46. Gabi), Koke, Tijago (od 86. Himenez) - Turan – Grizman, Mandžukić.

I kod strateg Monaka Leonardo Žardim nije mogao da računa na Traorea i Bakajoka, šef struke Juventusa Masimilijano Alegri nema na raspolaganju jednog od ključnih igrača Pola Pogbu, kao i nekolicinu manje važnih. Arturo Vidal, iako je bolestan, našao se u sastavu.

MONAKO (4-2-3-1): Subašić - Rađi, Fabinjo, Abdenur, Kurzava - Mutinjo, Tulalan (od 46. Berbatov) - Bernardo Silva, Kondogbija, Fereira Karasko (od 87. Fereira) - Marsijal (od 76. Žermen).

JUVENTUS (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Lihtštajner, Markizio, Pirlo, Vidal (od 77. Pereira), Evra (od 90. Padoin) - Morata (od 69. Ljorente), Tevez.

UVOD

REAL MADRID - ATLETIKO MADRID

Aktuelni šampion "starog kontinenta" imao je mnogo problema uoči večerašnjeg meča. Trener Karlo Anćeloti ne može da računa na čak četvoricu standardnih prvotimaca - Gereta Bejla, Luku Modirća i Karima Benzemu zbog povreda, kao i na suspendovanog Marsela. Osim toga, "kraljevi" kao da su "navukli" kompleks od "jorgandžija", jer od prošlogodišnjeg finala Lige šampiona sastali su se čak sedam puta (po dva puta u Skuperkupu, prvenstvu i Kupu kralja i prošle nedelje u Ligi šampiona) , a Real nijednom nije pobedio! Pritom je tim Dijega Simeona trijumfovao četiri puta, a najubedljiviju pobedu ostvario je u februaru kada je na "Visente Kalderonu" bilo čak 4:0. Anćeloti i njegovi izabranici, uprkos svemu, nemaju pravo na grešku. Od njih se očekuje da nastave odbranu titule.

MONAKO - JUVENTUS

Otkako je Inter sa Žozeom Murinjom 2010. osvojio "klempavi pehar" nijedan italijanski tim nije igrao u polufinalu Lige šampiona. To se očekuje od trostrukog uzastopnog šampiona Juventusa, koji će, izvesno je, i četvrtu godinu zaredom biti prvak. Međutim, navijače "stare dame" više to i ne interesuje, jer žele korak više u Evropi. Sada ekipa Masimilijana Alegrija ima dobru priliku za to.

Međutim, pita se i Monako. "Kneževi" su bili autsajderi i u osmini finala, pa su eliminisali Arsenal i svima, pa i Juventusu, poslali poruku da sa njima nema šale. Sastav Leonarda Žardima je i u Torinu potvrdio da ne mora da bude inferioran u duelima sa izarazitim favoritima. Najveći problem za Monako je to što je njegova glavna snaga snažna odbrana, a sada ima imperativ postizanja gola.

Juventus će biti značajno oslabljen naročito izostankom povređenog Pogbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track