PRVI ČOVEK CRNO-BELIH: Zoran Popović novi predsednik Partizana
Foto: Saša Pavlić

Jednoglasno izabran

PRVI ČOVEK CRNO-BELIH: Zoran Popović novi predsednik Partizana

Fudbal -
Na redovnoj sednici Skupštine kluba Popović je dobio jednoglasnu podršku svih 48 delegata i na funkciji prvog čoveka crno-belih nasledio Dragana Đurića
1 / 7 Foto: Saša Pavlić

Uspešni biznismen Zoran Popović izabran je danas za novog predsednika fudbalskog kluba Partizan.

Na redovnoj sednici Skupštine kluba Popović je dobio jednoglasnu podršku svih 48 delegata i na funkciji prvog čoveka crno-belih nasledio Dragana Đurića.

Popovićev protivkandidat i dosadašsnji potpredsednik Mile Jovičić nije došao na Skupštinu, odnosno, povukao je kandidaturu u interesu kluba.

Na Skupštini iz zdravstevnih razloga nije prisustvovao ni sada već bivši predsednik Đurić.

Partizan je jesenji deo sezone završio na prvom mestu Superlige sa šest bodova više od Crvene zvezde.

TOK SKUPŠTINE UŽIVO

17:40 - Zoran Popović najavio šta mu je prioritet u radu"Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Boriću se da Partizan zna samo za uspehe. Prvo mi je u planu da oko sebe okupim tim ljudi, osvedočenih partizanovaca, koji će posao raditi odgovorno i pošteno. Nisam opterećen starim sukobima, želim jak klub koji želi uspeh. Želim da se zaposlenma ne kasne plate, oni za mene neće biti poslednji, nego prvi. Paraleno ću raditi na popravljanju prihoda kluba, na polju marketinga i prodaje ulaznica. Ne plašim se izazova i spreman sam da svaki uspešno prevaziđem. Titule u šampionatu će ostati prioritet, a moj cilj je ulazak u Ligu šampiona. Ne samo jednom, nego više puta. Ne tvrdim da možemo da osvojimo pehar tamo, ali vidim klubove koji u Ligi Evrope i Ligi šampiona igraju značajne uloge. Neću dozvoliti da se u klubu politički ili na bilo koji način mešetari".

17:36 - Miloš Vazura novi generalni direktor klubaZa novog generalnog direktora kluba izabran je Miloš Vazura, pravnik i nekadašnji savetnik ministra pravde Nikole Selakovića.

17:32 - Nadzorni odbor PartizanaU novom Nadzornom odboru kluba nalaze se: predsednik Vladimir Vuletić; Miloš Kostić, Miloš Marković, Stojanče Ristevski i Radosav Petrović.

17:29 - Upravni odbor PartizanaU Upravnom odboru Partizana sedeće: predsednik Zoran Popović, zatim Ljubiša Tumbaković, potpredsednik za sportska pitanja; Milorad Vučelić, potpredsednik koji će biti zadužen za odnose sa javnošću; advokat Vojislav Nedić, potpredsednik, koji će biti zadužen za pravna pitanja. Srđan Cekić, predsednik Poštanske štedionice; Milan Obućina, generalni sekretar JSD Partizan; Ivan Maričić, ekonomista, direktor VG Investiciona grupa; Milomir Gligorijević, privrednik; Dragan Bjelogrlić, glumac, producent i režiser; Nenad Janković, alijas dr Nele Karajlić, muzičar; Dragan Veljović; Vladimir Vrbaški, privrednik. Za generalnog direktora kluba postavljen je Miloš Vazura, dok će funkciju predsednika Nadzornog odbora obavljati Vladimir Vuletić.

17:17 - Zoran Popović novi predsednik PartizanaSkupština Partizana jednoglasno je izabrala Zorana Popovića za novog predsednika kluba."Moj finansijski plan podrazumeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. godine. Obećavam investicije od 6.000.000 evra do 31. marta, a do februara ćemo izaći iz blokade u kojoj smo trenutno. Posebnu pažnju ćemo obratiti na izmirenje obaveza kako bismo mogli da igramo evropska takmičenja."

17:11 - Bjelogrlić: Predlažem skupštine na svaka tri mesecaGlumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić predložio je promenu sistema održavanja skupština kluba."Predlažem da se Skupština održava na svaka tri meseca i da ubuduće izbegnemo one događaje od pre nekoliko dana kada su bili organizovani zborovi. Nadam se da će pravne službe kluba razmotriti moj predlog o tome da se češće okupljamo".

17:05 - Petrić: Novi predsednik treba da postavi sistemZa reč se javio bivši fudbaler kluba Gordan Petrić."Posle Zečevića otišao sam iz prošlog rukovodstva, jer se nisam slagao sa načinom rada. Popovića ne znam, ali sam sad pročitao da je bio godinu dana u prošlom UO. Nije mi jasno zašto nije pomogao da bi stanje bilo bolje. Ja sam iskren čovek i navikao sam iskreno da pričam. Taj detalj mi nije jasan, ali dobro... Rekao bih novom predsedniku da treba da postavi sistem. Ja bih bio srećan da bude isti dug kao ove godine, samo da ne bude gore. Ostavite sujete, okupljajte ljude koji su radili, igrali... Predlažem da se skupština organizuje za šest meseci i da vidimo dokle smo došli. Na kraju želim da kažem da pomognemo svi Darku Gruboru da ozdravi."

16:55 - Popović traži nezavisnu istragu o dugovimaReč je uzeo predsednički kandidat Zoran Popović."Zatražiću od Upravnog odbora da formira nezavisnu revizorsku kuću koja će videti kakvo je bilo poslovanje dosadašnje uprave. Ne optužujem nikoga za dugove, ali je važno znati gde su odlazile pare. Do februara 2015. godine izlazimo iz blokade, osnivamo preduzeće koje će povući kreditnu liniju od dva miliona evra koja će se koristiti za urgentne isplate."

16:46 - Tumbaković predložio Zorana Popovića za predsedničkog kandidataReč je uzeo Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji Partizana, i predložio Zorana Popovića za predsedničkog kandidata."Pre pet godina sam predložio ličnost koja izrasta u pravog sportskog radnika. Sada želim u ime bivših asova da predložim Zorana Popovića za predsedničkog kandidata", rekao je Tumbaković i dobio aplauz.

16:44 - Zečević: Jovičić je pokazao da je partizanovacŽarko Zečević je pohvalio odluku Mileta Jovičića da se povuče iz predsedničke trke."Jovičić je svojim stavom pokazao da je partizanovac, pokazao je da mu je mesto i dalje u klubu."

16:42 - Dragan Đurić razrešen dužnosti, Jovičić se povukao iz trkeSkupština je jednoglasno razrešila dužnosti dosadašnji Upravni odbor, predsednika Dragana Đurića i članove nadzornog odbora. Na zahtev predsedavajućeg Milomir Gligorijevića razrešeni su ispraćeni aplauzom. Gligorijević je obavestio prisutne da se Mile Jovičić definitivno povukao iz trke za predsedničko mesto. Pročitano je pismo Jovičića, koji je takođe dobio aplauze.

16:34 - Skupština jednoglasno izabrala izveštajIzveštaj stare uprave koji je prezentovao Ratomir Babić jednoglasno je usvojen od strane Skupštine.

16:32 - Partizan očekuje novac od prodaje Markovića i MitrovićaBabić je dodao u izveštaju da Partizan očekuje prispeće 1,5 miliona evra od transfera Lazara Markovića. Takođe, Partizanu sleduje deo para od prodaje Aleksandra Mitrovića kada bude odlazio iz anderlehta.

16:28 - Partizan u minusu 9,8 miliona evraDug Partizana na današnji dan iznosi 9,8 miliona evra, a sa obavezama koji bi mogle da dospeju minus bi mogao da dođe do 13 miliona evra, rekao je Babić.

16:24 - Partizan potrošio 7, zaradio 35,5 miliona od transferaBabić je u izveštaju otkrio da je Partizan potrošio ukupno sedam miliona evra u svim prelaznim rokovima, a da je ukupan bruto prihod od transfera 35,5 miliona evra.Bruto vrednost od prodaje igrača:7 miliona evra - 2010. godine14 miliona evra - 2011. godine4,2 miliona evra - 2012. godine8 miliona evra - 2013. godine2,3 miliona evra - 2014. godine

16:18 - Ratomir Babić čita izveštajPotpredsednik Partizana RAtomir Babić čita izveštaj u ime stare uprave. Babić je pobrojao osvojene titule i za prošlu sezonu rekao je da je izgubljena zbog pirstrasnog suđenja. Babić je rekao da je u proseku bilo registrovano 33 igrača, bruto vrednost timova svake godine bila je oko 3,5 miliona evra. Potrošeno je ukupo sedam miliona evra u svim prelaznim rokovima.

16:15 - Đurić zbog zdravstvenih problema ne prisustvuje SkupštiniSkupštini Partizana ne prisustvuje dosadašnji predsednik Dragan Đurić. Potpredsednik Ratomir Babić izvinio se u njegovo ime i rekao da Đurić zbog zdravstvenih problema nije prisutan. Babić ujedno u ime stare uprave čita izveštaj."Dragan Đurić zbog zdravstvenih problema nije mogao da dođe na sednicu. sve vas pozdravlja", rekao je Babić

16:10 - Na Skupštini Bjelogrlić i DragojevićSkupštini Partizana prisustvuju Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević.

16:05 - Prisutan veći broj bivših igračaOd bivših fudbalera kluba delegati Skupštine su Savo Milošević, Zoran Bata Mirković, Igor Duljaj, Ivica Kralj, Ivan Tomić, Dragan Ćirić, Gordan Petrić, Nikica Klinčarski, Ilija Zavišić...

16:00 - Skupštinu otvorio najstariji delegatSkupštinu FK Partizan otvorio je najstariji delegat Joca Mileusnić. Za sada nema Dragana Đurića, Mileta Jovičića, prisutni su samo Darko Grubor i Duško Jovanović iz starog rukovodstva. Mnogi su počeli da čestitaju Zoranu Popoviću. Sednici prisustvuje 48 delegata od mogućih 65.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track