(VIDEO) MUSLIN DEBITOVAO POBEDOM: Srbija savladala Kipar u Užicu i najavila bolje dane
Foto: Dado Đilas

Orlovi mogli da daju sedam golova

(VIDEO) MUSLIN DEBITOVAO POBEDOM: Srbija savladala Kipar u Užicu i najavila bolje dane

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar 2:1 (2:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Užicu.

1 / 14 Foto: Kurir Sport, Dejan Ignjatovic

Tako je novi selektor Slavoljub Muslin startovao pobedom.

Rezultat neće biti jedino što će pamtiti oko 7.000 Užičana na tribinama, ali i ostali navijači "orlova" koji su meč pratili preko televizije, jer je igra Muslinove ekipe u prvom poluvremenu bila onakva kakvu želimo da vidimo. Istina, rival baš i nije bio po meri, ali ni sastav koji je novi selektor poslao na teren sigurno neće krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, za šta se zapravo reprezentacija priprema.

Međutim, energija i želja igrača naročito u prvom poluvremenu nagoveštavaju da bi "orlovi" u narednom ciklusu takmičenja mogli da imaju ono što im je nedostajalo godinama unazad.

Srbija je već posle deset minuta vodila 2:0. Strelci su bili Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. Samo u prvom poluvremenu domaćin je mogao da postigne još pet golova. Umesto da treći put zatresu mrežu odličnog golmana Jorgalidesa, mreža se zatresla "orlovima". Nikola Maksimović je loše vratio loptu Damiru Kahrimanu i - autogol!

U nastavku je Srbija imala još dve prilike, ali golova više nije bilo.

Ipak, ostaće utisak da oni na kojima treba da se bazira igra "orlova" u budućnosti konačno igraju za reprezentaciju kako se od njih očekuje. Makar i u prijateljskoj utakmici. Danas su naročito raspoloženi bili Tadić i Mitrović, a možda sutra i drugi krenu njihovim stopama.

Užice je dočekalo praznik fudbala. Ovo je bila prva međunarodna utakmica naše reprezentacije, kako god se ona zvala, u tom gradu.

Srbiji u ovoj seriji prijateljskih utakmica predstoje dueli sa Izraelom u Novom Sadu i Rusijom u Monte Karlu.

SASTAVI:

SRBIJA: Kahriman - Rukavina (od 75. Sedlar), Rajković, Nikola Maksimović, Milunović, Mladenović (od 46. Kolarov) - Matić (od 46. Grujić), Nemanja Maksimović, Tadić (od 46. Ljajić), Kostić (od 46. Živković) - Mitrović (od 46. Pavlović).

KIPAR: Jorgalides – Stilijanu, Merkis, Lajfis, Haralambus – Laban, Artimatas, Kirjaku, Haralambides, Aleksandru – Sotiriju.

Meč je sudio Crnogorac Pavle Radovanović.

TOK MEČA:

Kraj - 2:1!

75. minut - Još jedan debitant Sedlar je zamenio Rukavinu.

72. minut - ŠANSA za Srbiju! Živković je oduzeo loptu rivalu, pa je krenula kontra "tri na jedan". Proigrao je Ljajića, koji je želeo da asistira Živkoviću, ali je gostujući defanzivac uklizao i otklonio opasnost.

62. minut - "Orlovi" i dalje daleko više drže loptu u svom posedu, ali je u drugom poluvremenu tempo igre znatno slabiji nego u prvom.

57. minut - Ljajić je pucao sa distance, lopta je prohujala iznad prečke.

47. minut - ŠANSA za Srbiju! Živković je sa pet metara šutirao, a Jorgalides odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Selektor Muslin napravio je pet izmena, na terenu su: Kolarov, Grujić, Ljajić, Živković i debitant Pavlović.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Kraj prvog poluvremena - 2:1!

44. minut - Žuti karton dobio je Sotiriju zbog simuliranja.

40. minut - ŠANSA za Srbiju! Baš se ne da Mitroviću da postigne drugi gol. I sada se dobro snašao, iskoristio smušenost odbrane Kiprana i između njih trojice glavom poslao loptu ka praznoj mreži. Međutim, ona je odskakutala pored gola.

33. minut - PREČKA! Okvir gola spasao je goste posle strašnog šuta Rukavine.

32. minut - GOOOLLL - 2:1! Autogol Maksimovića. Hteo je da vrati loptu golmanu Kahrimanu, ali je to uradio neprecizno, pa je lopta otišla u mrežu.

30. minut - ŠANSA za Kipar! Prva na meču. Haralambus je nije iskoristio. On je glavom pokušao da nacilja mrežu, ali je lopta usput zakačila Rajkovića i otišla pored gola.

24. minut - ŠANSA za Srbiju! Tadić blista! Fantastično je kroz odbranu Kipra proigrao Mladenovića, koji se našao sam pred gostujućim golmanom, ali je loše zahvatio loptu, pa je pogodila samo stativu.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

22. minut - Posle snažnog početka "orlova", tempo malo opao...

17:15 - Na tribinama je oko 7.000 gledalaca.

10. minut - GOOOLLL - 2:0 - TADIĆ! Ofanzivac Sautemptona je šutirao sa 18 metara, lopta je zakačila jednog reprezentativca Kipra i završila u mreži.

7. minut - ŠANSA za Srbiju! Ponovo je Mitrović bio u prilici i ponovo je golman Jorgalides odlično intervenisao. U nastavku je i Tadić mogao da ubaci loptu u mrežu, ali je izblokiran.

4. minut - ŠANSA za Srbiju! Kostić je odlično centrirao sa leve strane, Mitrović se bacio i glavom poslao loptu ka golu, ali je golman Jorgalides sjajno reagovao.

2. minut - GOOOLLL - 1:0 - MITROVIĆ! Tadić je promešao odbranu Kiprana i poslao loptu do Mitrovića, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu sa nekoliko metara.

1. minut - Meč je počeo!

Tradicionalan doček

Goste na stadionu u Užicu dočekala je devojka odevena u narodnu nošnju, koja im je poslužila pogačom i solju

Publika stiže na stadion

Na stadionu u Užicu, očekuje se spektakl, a naš izveštač javlja da je ispred stadiona veliki broj ljudi koji čeka da uđe na tribine

Prvih 11 selektora Muslina

Sastav Srbije: Kahriman - Rukavina, Rajković, Maksimović, Milunović, Mladenović - Matić, Maksimović, Tadić, Kostić - Mitrović.

Meč sudi Crnogorac Pavle Radovanović.

Muslin najavio atraktivan i drugačiji fudbal

Meč će biti debi novog selektora Slaboljuba Muslina na klupi nacionalnog tima. Muslin je sitakao da će testirati neke od novih reprezentativaca koje je pozvao na okupljanje i tom prilikom će pokušati da vidi na koga ne može i na koga mora da računa nakon ove tri prijateljske utakmice (Kipar, Izrael, Rusija) pošto pravi testovi počinju u septembru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Muslin je uoči meča obećao drugačiji sistem i "atraktivniji i efikasniji fudbal", a takođe je obećao da će šansu dobiti dosta debitanata.

Samo jedan remi sa Kiprom

Srbija u sedam dosadašnjih utakmica sa Kiptom ima 6 pobeda i jedan nerešen ishod uz gol razliku 19:2. Trenutno 80. reprezentacija na FIFA rang listi sastoji se uglavnom od igrača koji igraju u domaćem prvenstvu, pa im uigranost ne predstavlja problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track