(VIDEO) PARTIZAN KAŽNJEN ZA PROMAŠAJE: Totenhem do pobede posle upada navijača
Foto: Reuters

Liga Evrope

(VIDEO) PARTIZAN KAŽNJEN ZA PROMAŠAJE: Totenhem do pobede posle upada navijača

Fudbal -
Crno-beli su odigrali svih 90 minuta u visokom ritmu protiv Premijerligaša, imali dosta prilika da postignu pogodak, ali je engleski klub odneo sva tri boda
1 / 12 Foto: Partizan.rs

LONDON - Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Londonu od Totenhema sa 1:0 u 5. kolu Grupe C Lige Evropa. Jedini gol na meču postigao je Bendžamin Stambuli u 48. minutu. Crno-beli su upisali i četvrti poraz i poslednji su na tabeli Grupe C sa samo jednim bodom, dok je Totenhem zadržao prvo mesto sa 11 bodova i skorom od tri pobede i dva remija. U drugom meču grupe C Asteras i Bešiktaš igrali su 2:2.

Foto: AP
Foto: AP

Prvo poluvreme trajalo je skoro 60 minuta jer su navijači Totenhema čak tri puta upadali na teren, a jedan od njih se čak i slikao sa igračima domaćeg tima. Sudija je posle trećeg upada na teren u 42. minutu rešio da prekine meč i povuče ekipe sa terena. Utakmica je posle pauze od desetak minuta ipak nastavljena.

Totenhem je stigao do prednosti u 49. minutu. Stambuli je sjajno našao Soldada koji je šutirao i gotovo savladao Lukača, ali je lopta završila na stativi. Lopta se potom odbila do Stambulija kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu. Soldado je desetak minuta kasnije imao stoprocentnu šansu, izašao je sam ispred Lukača, ali je golman Partizana dobro intervenisao. I crno-beli su imali nekoliko prilika u drugom poluvremenu, ali su bili neprecizni.

Meč iz Londona možete pratiti uživo OVDE

Trener Partizana Marko Nikolić prilično ofanzivno je počeo meč u Londonu. U napadačkom redu su Škuletić i Lazović.

Totenhem je prvi pripretio u 2. minutu, kada je Soldado šutirao, a lopta prošla pored gola. Inicijativa Engleza na početku meča, u 5. minutu Noton je šutirao preko gola.

Prvu akciju beogradski crno-beli izveli su u 10. minutu kada je Grbić pobegao po desnoj strani, centrirao, a Škuletić za malo promašio.

Veliku priliku propustio je Danko Lazović u 18. minutu. Branko Ilić je dodao do Lazovića koji je primio loptu na grudi, prevario čuvara i šutirao, ali je lopta otišla pored stative gola Totenhema.

Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport
Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport

Najbolju priliku do sada Partizana je propustio u 29. minutu. Lazović je odlično uposlio Škuletića, ovaj je zaobišao golmana Lorisa, ali je otišao previše u stranu i mogao je samo da pokuša da uposli Lazovića. Na nesreću crno-belih, lopta je bila prebrza za napadača Partizana.

Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport
Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport

Neverovatne scene viđene su na Vajt Hart Lejnu. Navijači su tri puta uletali na teren, pa je utakmica prekinuta u 40. minutu. Navijači su upadali u 23., pa 26. i 40. minutu.

Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport
Totenhem - Partizan, Foto: Kurir sport

Utakmica 5. kola C grupe fudbalske Lige Evrope između Totenhema i beogradskog Partizana prekinuta je večeras u 40. minutu zbog upada navijača na teren.

To je bio već treći pojedinačni upad navijača na teren stadiona Vajt Hart Lejn, pa je sudija Jevgenij Aranovski iz Ukrajine odlučio da igrače pošalje u svlačionicu dok organizator ne uspostavi kontrolu siduacije.

Incident su najverovatnije prouzrokovali navijači Totenhema, koji su na taj način izrazili protest protiv vlasnika kluba Danijela Levija. Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Traumatično prvo poluvreme, koje je tri puta prekidano zbog upada navijača, završeno je posle 12 minuta produžetka.

GOOOL!!! Totenhem je poveo u 49. minutu golom Sambulija. Prethodno je Soldado izbio sam ispred Lukača, šutirao ali se lopta od stative odbila do Sambulija.

Partizan je do izjednačenja mogao brzo, već u 54. minutu. Škuletić i Lazović su kombinovali, Lazović šutira sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola.

Neverovatnu odbranu imao je Lukač u 55. minutu. Soldado je bio sam kao duh na 5-6 metara od gola Partizana, šutirao, ali je Lukač maestralno reagovao i odbranio.

Dve izmene kod domaćina, jedna kod Partizana. Umesto Ninkovića u igri je Andrija Živković, kod Totenhema Bentaleb i Kejn su u igri umesto Dembelea i Soldada.Partizan je do izjednačenja mogao u 69. minutu. Grbić je prošao po desnoj strani, vratio loptu u peterac gde je Živković zahvatio loptu. Možda je bilo bolje da je mladi napadač Partizana propustio loptu jer je Saša Ilić bio sam iza njega.U 75. minutu iz igre je izašao kapiten Saša Ilić i dobio ovacije navijača Partizana, a u igru je ušao Marinković.

Poslednju promenu trener crno-belih Marko Nikolić izvršio je u 77. minutu. Umesto Škuletića u igru je ušao Nemanja Kojić.

Kraj utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track