(FOTO, VIDEO) LOŠE DA LOŠIJE NE MOŽE BITI: Partizan primio pet komada od Atletika u Bilbau
Foto: Reuters

Katastrofa parnog valjka u Ligi Evrope

(FOTO, VIDEO) LOŠE DA LOŠIJE NE MOŽE BITI: Partizan primio pet komada od Atletika u Bilbau

Fudbal -
Fudbaleri Partizana doživeli su debakl u Bilbau u utakmici četvrtog kola Grupe L Lige Evrope protiv domaćeg Atletika - 5:1 (3:1).
1 / 5 Foto: Reuters

U drugom meču iste grupe Augsburg je takođe ubedljivo savladao AZ Alkmar 4:1.Na tabeli sada vodi Atletik sa devet bodova, Partizan i Augsburg imaju po šest, a AZ Alkmar tri.

U narednoj rundi crno-beli gostuju u Holandiji, a Baskijci u Nemačkoj.

Parni valjak je ponovo razmontiran. To mu je ove sezone prešlo u naviku. Svejedno da li za upravljačem sedeo Zoran Milinković ili Ljubinko Drulović, valjak ide nizbrdo sve brže i brže.

Od partija srpskog šampiona s početka sezone, kada je primera radi eliminisao Steauu, nije ostalo ništa. Očajne role iz Superlige sada je preslikao i na Ligu Evrope. Zato katastrofa na "San Mamesu" ne treba da čudi.

Istina je da Drulović u Bilbau nije mogao da računa na dva važna šrafa, možda i najvažnija, Andriju Živkovića i Darka Brašanca, ali ni njih dvojica ne bi mogli da poprave koliko crno-bela odbrana može da pokvari.

Igrači Atletik Bilbaa su, utisak je, mogli da postignu gol kad god su hteli. Poveli su u 16. minutu preko Vilijamsa posle sumnjive situacije, ali i da je dosuđen prekršaj, pa da gol nije priznat, nema sumnje da Partizan ne bi prošao mnogo bolje. Jer, kada je Oumaru izjednačio dva minuta kasnije, Vilijamsu zatim nije trebalo ni 120 sekundi da domaćina ponovo dovede u vođstvo. Upravo tu se videlo koliko je tim Ernesta Valverdea jači i otuda i utisak da može da postigne gol kad hoće, jer mu ni u jednom trenutku nije predstavljalo problem da pronađe rupu u poroznoj odbrani gostiju.

Do odlaska na odmor Benjat je povisio na 3:1, a u nastavku je Atletik usporio, ali je takoreći morao još dva puta da zatrese Partizanovu mrežu. Aduric je postigao svoj 100. gol u dresu kluba sa "San Mamesa", a i rezervista Elustondo je dobio čast da postigne evropski gol.

Partizan i dalje, čak i posle jednog od najtežih poraza u međunarodnim takmičenjima, ima realnu šansu da prezimi u Evropi, bar na papiru, jer od toga sigurno neće biti ništa ako nastavi sa igrama kakve pruža u poslednje vreme.Drulovića više brinu povrede od rezultata

Trener Partizana Ljubinko Drulović više je zabrinut zbog povreda igrača nego zbog ubedljivog poraza u Bilbau. "Više me brinu dve povrede koje smo doživeli. Ne mogu da objasnim lošu sreću koja nas prati. Ne znam da li plaćamo zbog velikog broja mečeva. Situacija je veoma komplikovana, to su veoma važni igrači (Umaru i Balažic)", rekao je Drulović i nastavio: "Rekao sam pred utakmicu da je Atletik veliki favorit. Izašli smo da igramo hrabro, dobro reagovali posle prvog gola, potom pogrešili kod drugog, i to je donelo 3:1 na poluvremenu. Oni su mnogo iskusniji, u drugom delu su kontrolisali igru i rešili meč četvrtim golom. Bilo je i dobrih i loših stvari. Mislim da će poslednje kolo odlučiti pozicije u grupi. Videli smo da je Atletiko favorit i sigurno će biti prvi. Za drugu poziciju ćemo se boriti Augzburg i mi. Sledeća utakmica u Holandiji će biti veoma važna za nas. Moramo se dobro odmoriti kako bi smo se oporavili od povreda. Uveren sam da će tim biti bolji".

SASTAVI:

Trener Partizana Ljubinko Drulović odlučio je da Bugarina Božinova ostavi na klupi, a u prvi tim uvrsti Petra Grbića.

ATLETIK: Ererin, Boveda, Lapore, San Hoze, Ečeita, Balenziaga, Benjat Ečebarija (od 73. Elustondo), Susaeta, Vilijams (od 64. De Markos), Aduric, Raul Garsija (od 66. Eraso).

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Balažic (od 26. Ćirković), Fabrisio, Subić - Jevtović, Lukić - Stevanović (od 73. Ninković), Babović, Grbić - Oumaru (od 46. Šaponjić).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:93. minut - Kraj utakmice. Poraz Partizana od 5:1

81. minut - 5:1 - U strelce se upisao i rezervista Elustondo.

76. minut - "San Mames" slavi pobedu... Domaći navijači su na nogama i svi u glas pevaju.

74. minut - Augsburg "kopira" Atletik. Sada vodi 4:1 protiv AZ Alkmara, trećim golom Bobadilje.

73. minut - Poslednje izmene u oba tima - Elustondo je zamenio Benjata, a Ninković Stevanovića.

71. minut - To je bio jubilarni 100. gol Arica Adurica za Atletik Bilbao.

71. minut - 4:1! Strelac Aduric! Benjat je izveo prekid, a Aduric je skočio između Vulićevića i Fabrisija i sa desetak metara glavom poslao loptu u mrežu.

66. minut - Trener Atletika Valverde počeo je da menja važne igrače kako bi ih odmorio, jer mu je jasno da je na ovoj utakmici pobednik odlučen. Posle Vilijamsa izveo je i Raula Garsiju, a uveo Erasa.

66. minut - Ji Dong-Von povećava na 3:1 za Augsburg.

64. minut - Veliki aplauz i ovacije za dvostrkukog strelca Vilijamsa, koji je izašao iz igre i mesto ustupio De Markosu.

61. minut - Šaponjić je peti fudbaler Partizana sa žutim kartonom. Domaćini nisu dobili nijedan.

55. minut - Velika šansa za domaćina. Posle uigrane akcije iz prekida, Vilijams se našao u odličnoj poziciji, ali je pucao za malo pored Kljajićevog gola.

55. minut - U beležnici sudije našao se i Vulićević.

53. minut - Zamalo da Partizan slučajno dođe do gola. Balenzijaga i golman Ererin nisu se razumeli, pa je "povratna" lopta defanzivca Atletika krenula ka praznoj mreži. Ipak, Ererin ju je na vreme stigao da ne pređe gol-liniju.

53. minut - Požuteo je i Fabrisio.

49. minut - Žuti karton i za Jevtovića.

22:12 - Damu sa zastavicom koja "maše" na meču Atletik - Partizan pogledajte OVDE.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo. U svlačionici je ostao Oumaru, na terenu je Šaponjić.

Kraj prvog poluvremena u Bilbau - 3:1! Imao je Partizan nekoliko dobrih akcija, dao i jedan gol, ali je u defanzivi ponovo bio katastrofalan, što su Baskijci znali da kazne i zasluženo na odmor odu sa velikom prednošću.

45+1. minut - AZ Alkmar je preko Jansena smanjio u Augsburgu na 2:1.

45+1. minut - U prilici je bio i Susaeta posle centaršuta Bovede, probao je udarcem glavom, ali je Kljajić ovaj put bio siguran.

40. minut - 3:1! Strelac Benjat! Ovaj igrač je dao gol i u Beogradu iz prekida, a i sada je bio precizan iz slobodnog udarca. Lukavo je šutirao, pored "živog zida" i iznenadio golmana Kljajića.

39. minut - Žuti karton za Ćirkovića zbog faula nad Aduricom na 18 metara od gola.

37. minut - Fabrisio je izveo slobodan udarac sa skoro 30 metara, ali je šutirao visoko preko gola.

33. minut - Augsburg protiv AZ-a sada vodi 2:0, a oba gola za nemački tim dao je Bobadilja.

32. minut - Crno-beli su opet zapretili. Babović je zakasnio na centaršut Subića.

29. minut - Kontra Partizana, Stevanović je proigrao Oumarua, koji nije dobro prihvatio loptu, pa je istrčali golman Ererin intervenisao. Da je Kamerunac bolje reagovao našao bi se u odličnoj šansi.

26. minut - Prinudna izmena u Partizanu. Balažic se povredio, pa je Drulović na teren poslao Ćirkovića. Slovenac je iznešen sa terena sa bolnom grimasom na licu.

24. minut - U drugom meču Grupe L Augsburg je poveo protiv AZ Alkmara 1:0.

24. minut - Još jedna šansa za Atletik, ponovo za Vilijamsa. Imao je otvoren šut sa sedam, osam metara iskosa sa desne strane, ali je pucao pored gola.

19. minut - 2:1! Strelac je ponovo Vilijams! Neverovatno - tri gola za manje od četiri minuta! Tamnoputi napadač je iskoristio smušenost u gostujućoj odbrani i vratio prednost na stranu svog tima.

17. minut - 1:1! Strelac Oumaru! Samo minut i po posle vođstva domaćina, Partizan je izjednačio. Vulićević je pasom izbacio Kamerunca samog pred golmana Ererina, a Oumaru je rutinski zatresao mrežu.

15. minut - 1:0! Strelac Vilijams! Bilbao je poveo pošto sudija Kukulakis nije dosudio prekršaj Adurica nad Balažicem. Posle tog duela lopta se odbila do Vilijamsa kome nije bilo teško da matira mladog golmana Kljajića.

9. minut - Prvi korner na utakmici, i to za Partizan. Za udarac iz ugla izborio se Oumaru, izveo ga je Babović, ali posle nije bilo opasnosti po gol domaćih.

6. minut - Domaćin ima loptu više u svom posedu, ali za sada nema uzbuđenja.

1. minut - Sudija Kukulakis dao je znak da utakmica počne.

20:51 - Saša Ilić čeka 120. evropski mečUkoliko Saša Ilić dobije priliku od trenera Drulovića da zaigra večeras, biće mu to 120. nastup u evro kupovima. Od svih igrača koji ove sezone igraju u Ligi Evrope više ima samo Timi Simons iz Briža, koji je 120. evro meč odigrao ranije danas.

20:35 - Prijatno vremeU Bilbau je trenutno vedro, a temperatura vazduha je 21 stepen Celzijusa.

20:17 - Sudi malerozni GrkMihaela Kukulakisa, sudiju koji će suditi večerašnji meč, crno-beli ne pamte po dobrom. Grčki arbitar dva puta u prethodnih pet godina sudio je međunarodne mečeve Partizana u gostima, u kvalifikacijama za Ligu šampiona i oba puta su crno-beli poraženi rezultatom 1:2 - u Genku 2011. i dve godine kasnije protiv Ludogoreca u Razgradu. Kukulakis je izuzetno lak na kartonima. Kukulakis je sudio i Vojvodini u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv češkog Plzenja ove godine.

19:45 - Bilbao u formiZa razliku od Partizana, čija je forma u žešćem padu, Atletik Bilbao je u usponu. Imali su Baskijci loš početak sezone, ali u poslednjih pet kola Primere nisu poraženi, pa su se domogli osmog mesta na tabeli, sa 14 bodova posle deset kola. U prethodna dva prvenstvena meča pobedili su Sporting iz Hihona na "San Mamesu" 3:0, a onda i Betis u Sevilji 3:1.

19:38 - Partizan ne zna sa ŠpancimaCrno-beli su sa rivalima iz Španije igrali 12 mečeva, od kojih su dobili samo tri, uz sedam poraza, dva remija i gol-razliku 8:16. Partizan nema pobedu nad Špancima od 7. novembra 1990. kada je u Humskoj savladao Real Sosijedad 1:0, a zatim prošao dalje na penale. Pre ekipe iz San Sebastijana, Partizan je po jednom bio bolji od Real Madrida i Sportinga iz Hihona.SVI MEČEVI PARTIZANA SA ŠPANCIMA1955/56 Kup šampiona Real Madrid 3:0, 0:41965/66 Kup šampiona Real Madrid 1:21990/91 Kup UEFA Real Sosijedad 0:1, 1:0 (Partizan prošao na penale)1991/92 Kup UEFA Sporting Hihon 2:0, 0:2 (Sporting prošao na penale)2003/04 Liga šampiona Real Madrid 0:0, 0:12004/05 Kup UEFA Viljareal 1:12008/09 Kup UEFA Sevilja 0:32015/16 Liga Evrope Atletik Bilbao 0:2

19:29 - Vučelić krivicu svalio na igračePotpredsednik FK Partizan i predsednik SD, Milorad Vučelić, svu krivicu za loše rezultate svalio je na igrače. O tome možete čitati OVDE. Vučelić i generalni direktor kluba Miloš Vazura posle poraza u Gornjem Milanovcu održali su sastanak sa ekipom koji je trajao pola sata i na kome je bilo mnogo teških reči.

19:22 - Šampion u superligaškom kanaluPartizan je u prvenstvu u katastrofalnoj seriji. Šampion je dobio samo jednu od poslednjih pet utakmica, odnosno samo dve od prethodnih devet. Zato ne čudi što je posle 16 kola Superlige tek na četvrtom mestu sa bodom zaostatka za Čukaričkim, pet za Borcem iz Čačka i čak 19 za liderom Crvenom zvezdom. Crno-belima nije pomogla ni promena trenera, jer posle smene Milinkovića i dolaska Drulovića, savladali su Javor, a onda remizirali sa Lučancima i izgubili od Metalca.

19:06 - Golim grudima na crno-belePogledaje kakvu navijačicu ima Atletik Bilbao.

18:57 - Crno-beli priželjkuju 0:0Kakva su očekivanja i želje crno-belih pred duel sa Atletikom saznajteOVDE.

18:44 - Bez Andrije Živkovića i BrašancaTrener Partizana Ljubinko Drulović za večerašnji meč ne može da računa na Andriju Živkovića i Darka Brašanca, ali se u tim vraćaju Oumaru Abubakar, Gregor Balažic i Marko Jevotivić.

18:39 - Mijatović bodri crno-bele na "San Mamesu"Slavni crnogorski fudbaler živi u Španiji i nije propustio priliku da dođe u Bilbao i bodri svoj bivši klub. O eventualnom povratku Mijatovića u Humsku 1 možete čitati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track