(VIDEO) SMEŠI MU SE PROLEĆE: Partizan pobedio u Alkmaru, odgovara mu i minimalan poraz od Nemaca
Foto: Partizan.rs

Oumaru i Živković za preokret

(VIDEO) SMEŠI MU SE PROLEĆE: Partizan pobedio u Alkmaru, odgovara mu i minimalan poraz od Nemaca

Fudbal -
Fudbaleri Partizana trijumfovali su na gostovanju AZ Alkmaru 2:1 (0:0) u utakmici petog, pretposlednjeg kola Grupe L Lige Evrope.
1 / 5 Foto: Partizan.rs

Domaćin je poveo preko Souze u 48. minutu, a preokret su kreirali Oumaru i Živković pogocima u 65. i 89.

S obzirom na to da je posle preokreta Atletik Bilbao kao gost savladao Augsburg 3:2, situacija na tabeli je sledeća: Atletik 12 bodova, Partizan 9, Augsbrug 6, AZ 3.

To znači da je crno-belima za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope dovoljno da u poslednjem kolu 10. decembra u Humskoj ne izgube od Augsburga sa više od jednog gola razlike ili da izgube 0:2. Jer, srpski šampion je u Nemačkoj pobedio 3:1 i neophodno mu je samo da u međusobnim duelima bude bolji od Augsburga, ako već izgubi meč u Beogradu.

Duel poslednjeg kola između Atleika i AZ-a imaće revijalni karakter, jer je španski tim obezbedio prolaz dalje, a Holanđani su završili takmičenje.

Ekipa trenera Ljubinka Drulovića u Evropi igra poptuno drugačije nego u Superligi, gde se muči. Istina, AZ je u uvodnih pola sata pritiskao crno-bele, baš kao i uvodu drugog poluvremena, ali u ostatku meča crno-beli su igrali dobro i stvorili dosta prilika.

Igrač odluke bio je Oumaru Abubakar, koji je prvo u pogodak pretvorio idealan centaršut Ninkovića, a onda u 89. minutu "spojio" Živkovića sa golom.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

SASTAVI:

Trener crno-belih Ljubinko Drulović nije mogao da računa na povređene štopere Fabrisija, Balažica, kao ni na ofanzivnog vezistu Stevanovića. U tim su se vratili oporavljeni Andrija Živković i Brašanac. Na klupi su ostali Ilić, Božinov...

AZ ALKMAR: Kutinjo - Johanson, Guvelev, Lukasen, Brežančić - Ortiz (od 88. Huperts), Van Overem (od 75. Tanković), Henriksen, Sueza - Jahanbakš (od 80. Miren), Jansen.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić - Brašanac, Jevtović - Ninković (od 84. Božinov), Babović (od 75. Ilić), A. Živković - Oumaru.

Sudija: Harald Lehner (Austrija).

Kraj - 1:2!!!

90. minut - 1:2 - Strelac ŽIVKOVIĆ! Strašan prodor i asistencija OUMARUA i egzekucija ŽIVKOVIĆA!

86. minut - 2:3 u Augsburgu, drugi gol Adurica za tri minuta.

84. minut - Božinov je zamenio Ninkovića.

83. minut - Aduric je izjednačio: Augsburg - Bilbao 2:2.

83. minut - Ortiz je opalio sa velike daljine... Za malo pored gola.

78. minut - Oumaru je izašao sam pred Kutinja, doduše iskosa sa desne strane, uspeo je da prebaci golmana, ali lopta nije otišla ni blizu gola.

75. minut - Prva izmena na meču. Saša Ilić je zamenio Babovića.

71. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Oumaru je u kontri odlično proigrao Ninkovića, koji je izašao sam pred Kutinja, "bocnuo" je loptu, prebacio domaćeg golmana, ali je ona odskakutala pored gola.

65. minut - 1:1 - STRELAC OUMARU! Idelan centaršut Ninkovića sa levog krila, pronašao je Kamerunca na sedam metara od gola, između trojice domaćih igrača, a Oumaru je glavom poslao loptu u mrežu.

62. minut - Domaćin je opasan... Jansen je istrčao kontru, pobegao Bandalovskom, bio je malo iskosa sa leve strane od gola kada je šutirao i pogodio spoljnji deo mreže.

59. minut - Preokret Augsburga. Golom Bobadilje poveo je protiv Bilbaa. To nikako ne odgovara Partizanu,

58. minut - Zapretio je Jahanbakš, Kljajić je ovaj put bio siguran.

55. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Živković je izveo korner, Ćirković je iz povoljne pozicije šutirao glavom, ali ga je golman Kutinjo sprečio da se iskupi za grešku kod vodećeg gola AZ-a.

48. minut - 1:0 - STRELAC SOUZA! Brežančić je centirao sa leve strane, Souza je primio loptu i okrenuo se između dvojice Partizanovih igrača, Živkovića i Ćirkovića, i pošto su mu ostavili prostor, on je šutirao i pogodio mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena u sastavima.

19:48 - Po završetku prvog poluvremena Grobari su pozvali igrače da dođu do njihove tribine, što su oni i učinili. I dok su aplaudirali jedni drugima, navijači su vikali: "Hoćemo pobedu"...

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Kraj prvog poluvremena - 0:0: U uvodnih pola sata AZ je bio mnogo bolji, a onda je usledilo desetak minuta odlične igre Partizana i nekoliko propuštenih šansi.

45. minut - Žuti karton za Lukasena, zbog starta sa dve noge na Babovića.

42. minut - PONOVO PRILIKA ZA PARTIZAN! Ninković je dobro centrirao, a Oumaru nije dobro zahvatio loptu glavom, jer je bio ometen od domaćeg defanzivca.

41. minut - Augsburg je prkeo Trohovskog izjednačio protiv Bilbaa - 1:1.

41. minut - VELIKA ŠANSA ZA BABOVIĆA! Subić je protutnjao levim krilom, prošao dvojicu domaćih igrača i centrirao, Brežančić je loše intervenisao i loptu ostavio kao na tacni za Babovića, koji je iz odlične pozicije loše šutirao.

38. minut - Crno-beli su se oslobodili pritiska domaćina koji je trajao više od pola sata i trenutno su gosti opasniji.

35. minut - JOŠ JEDAN OPASAN NAPAD PARTIZANA! Kontru je povukao Brašanac, nastavio ju je Živković, koji je po desnom krilu ušao u kazneni prostor domaćina i centrirao, a Oumaru i Brašanac su zasmetali jedan drugom prilikom pokušaja udarca glavom.

33. minut - PRVA PRILIKA ZA PARTIZAN! Brežančić je pogrešio, Oumaru se dokopao lopte i poželeo da uposli u potpunosti usamljenog Ninkovića, ali je pas Kamerunca bio naprecizan.

32. minut - Opet opasnost po gol Partizana. Jansen je dobro uposlio Jahanbakša, koji je, kada se našao malo iskosa sa desne strane, šutirao - pored gola.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

26. minut - Bandalovski je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Souzom.

23. minut - Prošla je prva četvrtina utakmice. Domaćin, kome je pobeda u ovom meču imperativ, napada sve jače kako vreme odmiče, a crno-beli ne nalaze način da se oslobode pritiska.

20. minut - NAJBOLJA PRILIKA DO SADA! Souza, koji se našao u sumnjivoj poziciji, pobegao je odbrani Partizana, primio dubinsku loptu upućenu od Ortiza, ali je njegov šut odbranio Kljajić.

19. minut - I Brežančić je pucao, da zagreje Kljajićeve dlanove.

15. minut - Prodor Živkovića i šut, koji je izblokiran, pa je Partizan dobio prvi korner.

12. minut - Souza je oprobao udarac, ali Kljajić nije imao problema da ga zaustavi.

10. minut - Bilbao je preko Susaete poveo u Augsburgu, što odgovara crno-belima.

9. minut - Na tribini je sada skoro 2.000 Grobara!

1. minut - Utakmica je počela.

18:55 - Evo i navijača Partizana! I dalje ulaze na tribinu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

18:51 - Partizan je četvrti u Superligi sa 29 bodova skupljenih na 18 utakmica. Aktuelni šampion Srbije je prošlog vikenda u Humskoj ubedljivo savladao Novi Pazar 3:0, čime je prekinuo crnu seriju od tri uzastopna prvenstvena meča bez pobede. Tome treba dodati i dva poraza od Atletik Bilbaoa u Ligi Evrope.18:47 - AZ Alkmar zazuzima deveto mesto na tabeli holandske lige posle 13 kola, sa po pet pobeda i poraza, uz tri remija. Tim Jona van den Broma je u usponu forme, što je pokazao sa dve uzastopne pobede, u gostima protiv Vitesea 2:0 i kod kuće nad Herenvenom 3:1.

18:39 - Evo i crno-belih na zagrevanju.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

18:38 - Izlazak domaćih igrača na zagrevanje.

18:36 - Ovako izgleda stadion AZ Alkmara "AFAS".

18:34 - U Alkmaru je trenutno šest stepeni Celzijusa.

18:29 - Navijači Partizana i sofijskog CSKA sinoć zajedno u Amsterdamu.

18:24 - Pogledajte dirljivu priču o dedi, unuku i Partizanu.

18:18 - Partizan je do sada dva puta igrao dvomeč sa holandskim predstavnicima. Kako je prošao, pročitajte OVDE.

18:09 - Kako su crno-beli proveli put do Alkmara, pogledajte OVDE.

17:59 - Živković: I bod kao pobeda"Spreman sam, nadam se da ću igrati. Silno sam motivisan i jedva čekam meč. Velike utakmice inspirišu svakog igrača, pa i mene. Već smo pobedili AZ, ne vidim zašto ne bismo i sada. Nije da pretim, ne volim to da radim, ali imam pravo da budem optimista. Uostalom i bod bi nam bio kao pobeda. Trijumf nad Novim Pazarom nam je dao vetar u leđa i verujem da ćemo od te utakmice konačno krenuti u seriju pobeda. Prija mi interesovanje velikih klubova, ali se zaista ne opterećujem gde ću nastaviti karijeru, Fokusiran sam na Partizan, trenutno na AZ, pa idemo korak po korak", rekao je Andrija Živković pre polaska u Holandiju.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

17:41 - Partizan se bori za proleće u Evropi. Poslednji put crno-beli su prezimili na sceni "starog kontinenta" u sezoni 2004/05 kada su pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića stigli do osmine finala tadašnje Lige kupa UEFA, preteče današnje Lige Evrope.U kvalifikacijama su izbacili dva rumunska predstavnika, Ocelul (0:0, 1:0) i Dinamo Bukurešt (3:1, 0:0), a u grupi su zauzeli treće mesto pošto su savladali grčki Egaleo 4:0 u Beogradu, zatim remizirali 2:2 sa Lacijom u Rimu, onda i sa Viljarealom u Humskoj 1:1, a na kraju su, u meču bez rezultatskog značaja, poraženi u Midlzbrou 0:3 (tada se igrao jednokružni bod sistem, a tri ekipe su prolazile dalje). U šesnaestini finala eliminisali su Dnjepar. U Beogradu je bilo 2:2, a oba gola za Partizan dao je Obijora Odita. U revanšu su crno-beli pobedili 1:0 zahvaljujući pogotku Miroslava Radovića u finišu meča.U osmini finala zaustavio ih je kasniji osvajač trofeja moskovski CSKA. U prvoj utakmici u Humskoj nije bilo pobednika (1:1), a u Rusiji je domaćin bio bolji - 2:0. Posle trijumfa u finalu nad lisabonskim Sportingom 3:1, trener "armejaca" Valeri Gazajev izjavio je da je Partizan bio najteži rival njegovom timu na putu do pehara.

17:25 - Trener srpskog šampiona Ljubinko Drulović priželjkuje da domaćin potceni njegov tim. Zašto? Saznajte OVDE.

17:14 - Crno-beli tvrde da, uprkos lošim rezultatima, u timu vlada odlična atmosfera. O tome svedoči i potez Valerija Božinova o kome više možete pročitati OVDE.

17:00 - Bivši igrač Partizana, koji već dugo živi u Holandiji, Dejan Čurović, najavio je dolazak oko 2.000 Grobara na meču u Alkmar. Većina navijača crno-belih stigla je dan ranije, a kako su uživali u Amsterdamu pogledajte OVDE.

16:45 - Partizan je danas lišen pomoći povređenih Fabrisija, Gregora Balažica, Miloša Ostojića i Alena Stevanovića, ali su se zato u konkurenciju za tim vratili oporavljeni Andrija Živković i Darko Brašanac, za koga je trener Ljubinko Drulović rekao da nema snage za 90 minuta.

16:30 - Crno-beli su u dosadašnjem delu takmičenja savladali AZ Alkmar kod kuće 3:2, zatim i u Augsburg u gostima 3:1, a onda su dva puta poraženi od Atletika, 0:2 u Beogradu i čak 1:5 u Bilbau.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track